Денков: Паметникът на Съветската армия няма културна стойност

Той просто показва как държавата ни е била превзета, заявява премиерът
18 дек 2023 13:24, Нели Христова
546
Денков: Паметникът на Съветската армия няма културна стойност
Снимка: БГНЕС

Мястото на Паметника на Съветската армия е в музея на Социалистическото изкуство, отсече премиерът Николай Денков, който присъства на церемонията по награждаване на млади спортисти от спортното министерство.

Това е окупационен паметник и няма никакво място в центъра на София, нито пък някаква културна стойност. Той просто показва как държавата ни е била превзета със съсипването на демокрацията и окупирането на властта от един тоталитарен режим, допълни премиерът по отношение на промените в Конституцията той бе категоричен, че са необходими да се гарантира върховенството на закона.

Тези промени са се гласували на най-високо ниво като Венецианската комисия и Европейската комисия. Четох интервютата вчера от страна на ИТН и смятам, че тези хора са активирани само да пречат, каза още премиерът.

Той взе отношение и по протестите на КНСБ, които се планират днес. Хората протестират повече, защото вече има кой да ги чуе, няколко години подред имахме постна пица, но сега всичко е обърнато за подобряване на живота на хората. Неслучайно миналата седмица излезе изследване на "Евробарометър" според което 57% от българите очакват по-добра 2024 г., а само 17% - по-лоша. Разбираме протестите. Срещам се с много хора, но един бюджет не може да се разтегли до безкрай.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
0
 
1
 
! Отговори
Колекционер преди 4 месеца
Преди малко повече от 40 години, в България беше направена изложба на творби на Леонардо да Винчи, включително, картината "Мона Лиза" ("Джокондата"). Намери се обаче някакъв сръчен варварин да изненада охраната и да забие остър нож тъкмо в тази картината. След това заявил по денковски, че за него "Мона Лиза" няма културна стойност.
464
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво, Денков!! Държи се мъжката и води корабът напред!
463
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 464 А жена, която до 60 години има 10 каквА е? Питам за един приятел!
462
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Онзи кораб уж беше отвлечен от Иран, после станаха Хути или Хуси или нещо от сорта което Иран бил подкрепял, а после го откриха до бреговете на Сомалия. И сега по последни данни май се оказва, че Израел е похитил кораба и са го зарязали там.
461
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дивизията е въоръжена с оръжие на Червената армия, спуснато с парашути. На 8 септември към дивизията се присъединява разбунтувалата се войскова дружина на връх Тумба в планината Черна гора. С напредването към Трън численият състав на дивизията се увеличава. След 9 септември 1944 г. дивизията е снабдена с тежко въоръжение и е преименувана в Първа пехотна гвардейска дивизия в състав три пехотни и един артилерийски полк. Към края на септември 1944 г. наброява около 7000 души. Взема участие в първата фаза в участието на България във войната срещу Третия Райх. Води боеве с германски части при Власо
460
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Софийската народоосвободителна дивизия е най-голямото партизанско формирование в България през 1941 1944 г. Създадена на 6 септември 1944 г. на югославска територия, в района на Добро поле и Кална при обединението на Трънския, Радомирския и Брезнишкия партизански отряд, Интернационалния войнишки батальон и войсковото подразделение на поручик Гено Йовев. При създаването си наброява около 2000 души. Командир е Славчо Трънски, политкомисар Здравко Георгиев, заместник-командир Денчо Знеполски, заместник-политкомисар Борис Ташев. В нея влизат 3 бригади: Първа - с командир Денчо Знеполски,
459
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От друга страна пък митовете след 1989 година, пак подчинени на политическитепристрастия, стигат до пълното отричане, партизаните се окачествяват като хора безидейни, обирджии на мандри, комунистически терористи, лентяи, които са търсили някакви приключения, което пък няма нищо общо с историческата истина. Това е противопоказно и от историческа, и от национална гледна точка, защото това, с което България може да се съизмерва с антифашистките сили в света, е именно антифашисткото движение, в това число и партизанското движение.
458
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ето ви фашистката власт и фашистите в действие от които ни отърва съветската армия. https://lostbulgaria/?p=4268
457
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хубаво е човек преди да дава исторически оценки, да се опита да е исторически подготвен, начетен. Да не руши да не одобрява рушенето а да съгражда. да не разделя а да обединява.
456
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ВИЖТЕ СНИМКАТА СЪС ПЛЕНЕНИ ПАРТИЗАНИ ОТ ОТРЯДА аНТОН иВАНОВ И ДО ТЯХ ПОВЕЧЕТО ЖЕНИ, НАРЕДЕНИ ОТРЯЗАНИ ПАРТИЗАНСКИ ГЛАВИ НА ДРУГАРИТЕ ИМ. тОВА ПОКАЗВА моралното ултра нищожество на фашистките лакеи и кръволоци. Има ги в нета. Гредайте и пак подкрепяйте неофашистите мечтаещи за български Пиночет. Безнаказано в интернет. Разстрелян е военопленикът англичанин майор Томпсън, въпреки че е с английска униформа сред партизаните и се е предал в плен. ПЪЛНО НЕЗАЧИТАНЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ВОДЕНЕ НА ВОЙНА.
455
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
съветската армия предотвратява да продължи гражданската война в страната, водена от узурпаторския царски режим и серия преврати срещу българското общество от 9 юни 1923 година до 12 септември 1944 година. Дотогава отвличат за справка в полицията и избиват мъченически българи, разстрелват, палят къщи, грабят животни и имущества, подиграват се на вдовиците, поругават трупове, режат глави и се снимат с тях. Това предотврати съветската армия и неофашистите не могат да и простят, МЪКА ГОЛЯМА.
454
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
9 септември 1944 и 9 септември 1945 са две коренно различни дати.09.09.1944г. е превратът на Отечествен фронт, с който настъпват времена на мракобесие и преследване на всички способни българи, изземването на собствеността им и назначаване на най-големите голтаци за началници на ТКЗС. В онези години само най-мързеливите са били най-бедни. 09.09.1945 г. - Победата във Втората Световна Война е победа над фашизма.Но в момента фашизмът отново е на власт в ЕС, затова и паметникът пада по поръчка.
453
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Получаването на съвременни американски самолети и прилагането на тактиката изгорена земя от правителствените войски, както и тяхното числено предимство започва лека-полека да накланя везните в тяхна полза. Въстаническите села са горени с н апалм от английската окупационна и кралската гръцка авиация, бомбардирани са десетки селища, включително град Лерин. Върху Егейска Македония са извършени 1467 въздушни нападения, над 120 нападения с ***, хвърлени 288 тона бомби и 1935 ракети[6].
452
0
 
5
 
! Отговори
Като се започна преди 4 месеца
Г-н Денков, а каква културна стойност има онова страховито плашило със символика на Лилит, разположено по диагонал на църквата "Света неделя" и натресено ни като символ на София.Трябва и подобаващ край на разрушителната акция.Да премахнем страшилището от пазвата на София.
451
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И Денков няма премиерска стойност но си е още премиер
450
0
 
6
 
! Отговори
Проруска подлога преди 4 месеца
За съжаление голяма част от българският народ е на принципа: смазвай ме от бои, обичаме те. Само това може да обясни защо имаме толкова много *** на глава от населението.
449
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
получават се и доста турски лири...
448
2
 
14
 
! Отговори
пп-изборни измамници преди 4 месеца
Достоевски е прозрял че сред българите има дребни душици, които ще отвърнат с тежка неблагодарност за освобождението си към Русия. За малко центове и долари са готови на всичко. Самия факт че приемаш да си човек на една фондация и после да ръководиш някаква сфира от управлението е позорен за биографията на всики един човек. Сравнете Орбан какво постига за държавата си с нашите системни безхаберници за нашите интереси. Като паднат от власт ще им лъсне съвсем некомпегентността и безотговорността.
447
0
 
13
 
! Отговори
Nikolov преди 4 месеца
Като чух кои са му приоритетите, Шенген и Украйна, директно в живачна мина.
446
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прочетете която и да е от научните публикации на този петпроцентов натрапник на премиерския пост спуснат от фондацията на Джордж. Аз научна и практическа стойност не намирам. Може ли да станеш академик спазвайки само каноните да пишеш разни аби-бали и да те цитират други алабалисти и това ми било наука. В страната има истински учени като професор Пламен Киров ама те не са академици и не са допуснати до спуснатата ни конституционна деформация.