Денков: Паметникът на Съветската армия няма културна стойност

Той просто показва как държавата ни е била превзета, заявява премиерът
18 дек 2023 13:24, Нели Христова
546
Денков: Паметникът на Съветската армия няма културна стойност
Снимка: БГНЕС

Мястото на Паметника на Съветската армия е в музея на Социалистическото изкуство, отсече премиерът Николай Денков, който присъства на церемонията по награждаване на млади спортисти от спортното министерство.

Това е окупационен паметник и няма никакво място в центъра на София, нито пък някаква културна стойност. Той просто показва как държавата ни е била превзета със съсипването на демокрацията и окупирането на властта от един тоталитарен режим, допълни премиерът по отношение на промените в Конституцията той бе категоричен, че са необходими да се гарантира върховенството на закона.

Тези промени са се гласували на най-високо ниво като Венецианската комисия и Европейската комисия. Четох интервютата вчера от страна на ИТН и смятам, че тези хора са активирани само да пречат, каза още премиерът.

Той взе отношение и по протестите на КНСБ, които се планират днес. Хората протестират повече, защото вече има кой да ги чуе, няколко години подред имахме постна пица, но сега всичко е обърнато за подобряване на живота на хората. Неслучайно миналата седмица излезе изследване на "Евробарометър" според което 57% от българите очакват по-добра 2024 г., а само 17% - по-лоша. Разбираме протестите. Срещам се с много хора, но един бюджет не може да се разтегли до безкрай.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПРОЧЕТИ МАЛКО ИСТОРИЯ ПА ПОСЛЕ ГОВОРИ ЗА ДЕМАКРАЦИЯ НА ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ ПРЕДИ ДЕВЕТИ. АКО ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ ВЪВЕЖДАТЕ И СЕГА КАЗВАЙТЕ ДА ЕМИГРИРАМЕ ЦЕЛИЯ НАРОД.
424
5
 
11
 
! Отговори
Доктора преди 4 месеца
Уважаеми , академико да те питам аз тебе , колко паметника построй и на колко отиде и сложи цвете ей така ? На ни един предполагам , а на колко паметника отиде и почисти тревичката на николко предполагам . А защо не съборим някой друг паметник примерно американски . Та те са бомбандирали София ,нима забрави за това . Сега са ни приятели . История не можеш скри или да махнеш както махаш паметник . Историята е в сърцето и душата . Едни я помнят с добро други с лошо . Но е история .
423
6
 
6
 
! Отговори
Някой преди 4 месеца
На депутатите от ИТН, Възраждане, и БСП, за служебни автомобили да им бъдат закупени Лада, да покажат че наистина са русофили а не само на приказки , и да се возят в мерцедеси !!!!!??
422
3
 
13
 
! Отговори
Някоя преди 4 месеца
Той май няма академична стойност, така, че да не ми обяснява, Сапунчо.
421
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво на Академик Денков! Мачка със железен юмрук руските копейки в България!
420
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Внимание. Поради разглобяването на *** от ватенката са се разпиляли въшки. Не приближавайте. От ХЕИ ще прилагат денонощно дезинкфентанти преди да се продължи и преместването за да не въшлясът и останалите експонати на социалистическото изкуство.
419
5
 
12
 
! Отговори
Надежда преди 4 месеца
Как стана този академик? Няма никаква култура. Сламено човече
418
15
 
4
 
! Отговори
Учуден преди 4 месеца
Браво!!Кратко,точно и ясно,като изказване на истински академик!!Не съм гласувал за него и за партията му,но почна да ме кефи как подстригва м,урзилките и не им се церемони!!Право куме в черните очи!!Паметник на поробването ни!Паметник на избиването на цветът на нацията ни,а сега внуците и правнуците подскачат да си бранят тенекията за да ни я навират в очите и да следват сврачия девиз от страницата на работническо дело,НИЙ ПАК СМЕ ТУК!!Да ама не !!Браво Денков!!!
417
2
 
2
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Е не е ли така?
416
4
 
14
 
! Отговори
999 преди 4 месеца
Ето така е подменена историческата памет в Македония - с унищожаването на паметници и пропаганда.
415
3
 
7
 
! Отговори
Монц преди 4 месеца
*** очилар!
414
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Паметника не ви пречи да сте бедни бе хора!
413
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъвто премиер такъв паметник!
412
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Един ром у село, открадна, закла, одра, опече на шиш и изяде един катър, като закопа кокалите с всички магарешки почести и ги затрупа с камъни. Рома забогатя от кражба на катъри. Но времето лети... Не прощава. Минали години. Рома умрял и го затрупали с камъни до катъра, След 100г. учени историци, при исторически разкопки откриват човешки скелет прегърнал скелета на катър и една червена петолъчка. Нахотката я кръщават Катър Комунист и му изграждат в чест Паметник в София!
411
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сатана, ако си украинец как ще коментираш ----///----- Не бе, кло уне, не съм украинец :)))
410
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САМО ДА КАЖА НА ПОСОЛСТВОТО, ДЕЦАТА НА ДНЕШНИТЕ ПРЕБОЯДИСАНИ ЩЕ МАХНАТ И ВАШИЯ ПАМЕТНИК. ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ. РАЗВАЙТЕ ИМ СЕ НА СЛАГАЧЕСТВАТА.
409
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така е: Долу на КРАКАТА СИ ИМАМ 10 пръста и под команда ха мозъка си десетте ни пръста бягат по полето с двата ни крака! Горе на тялото си имаме ДВЕ РЪЦЕ С ВСЯКА ЕДНА ОТ ТЯХ ПО 5 ПРЪСТА = 10 пръста! Тези пръсти на ръцете под командата на мозъка работят за да носят чаша Вино, Ракия, да хранят организма като седне на масата, да работят и да подхранват МОЗЪЧНИТЕ КЛЕТКИ ДА МИСЛЯТ, КАК ТОВА ВСИЧКО ДА ПРОСЪЩЕСТВУВА. ТА .... РЪЦЕТЕ И КРАКАТА СА РОБИТЕ РАБОТЕЩИ ЗА ТЯЛОТО ЗА ДА ИМА РАЗУМ А НЕ САМО УМ!
408
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САВЧЕНКО Е В ЗАТВОРА ПО ИЗМИСЛЕНИ СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ, ЗАЩОТО Е УЧАСТВАЛА В СЦЕНАРИЯ ЗА НАСИЛИЕТО НА МАЙДАНА. ЧЕТЕТЕ БРЕ. ГЛЕДАЙТЕ И ВИДЕАТА. ТЯ Е ЛЕЖАЛА В РУСКИ ЗАТВОР, ПИЛОТ ЖЕНА, ГЕРОЙ НА УКРАЙНА. КАЗАЛА ИСТИНАТА И Е В ЗАТВОРА.
407
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
референдум за паметника, референдум за промените в конституцията скрити и на тъмно, референдум за новите два реактора по 15 милиарда парчето, референдум да дадем ли купените на укропите, референдум да се върне названието народна в Република България. Защо махнаха народна. Демо- крация означава власт на народа. ЗАЩО ТРИЕТЕ И НАРОДА.
406
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западът защо не се грижи да пуснат Савченко, тя е като Навални...