Денков: Паметникът на Съветската армия няма културна стойност

Той просто показва как държавата ни е била превзета, заявява премиерът
18 дек 2023 13:24, Нели Христова
546
Денков: Паметникът на Съветската армия няма културна стойност
Снимка: БГНЕС

Мястото на Паметника на Съветската армия е в музея на Социалистическото изкуство, отсече премиерът Николай Денков, който присъства на церемонията по награждаване на млади спортисти от спортното министерство.

Това е окупационен паметник и няма никакво място в центъра на София, нито пък някаква културна стойност. Той просто показва как държавата ни е била превзета със съсипването на демокрацията и окупирането на властта от един тоталитарен режим, допълни премиерът по отношение на промените в Конституцията той бе категоричен, че са необходими да се гарантира върховенството на закона.

Тези промени са се гласували на най-високо ниво като Венецианската комисия и Европейската комисия. Четох интервютата вчера от страна на ИТН и смятам, че тези хора са активирани само да пречат, каза още премиерът.

Той взе отношение и по протестите на КНСБ, които се планират днес. Хората протестират повече, защото вече има кой да ги чуе, няколко години подред имахме постна пица, но сега всичко е обърнато за подобряване на живота на хората. Неслучайно миналата седмица излезе изследване на "Евробарометър" според което 57% от българите очакват по-добра 2024 г., а само 17% - по-лоша. Разбираме протестите. Срещам се с много хора, но един бюджет не може да се разтегли до безкрай.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сатана, ако си украинец как ще коментираш защо Надежда Савченко е в зотвора. Тя ли е истински украински патриот или Яйценюци, олигарси и Зеленски?
404
2
 
1
 
! Отговори
Гого преди 4 месеца
НААКА
403
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Та разгледахте ли отрязаните глави попрочетохте ли за фашизма в България и за другите още по-тоталитарни забежки по царско време. Информация много драги класово неосъзнати бедни леви хора с дясна промивка - еничарчета на политическия спектър. Мразите тези като вас. А подкрепяте тези които ви правят зависими а не свободни.
402
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Майка ми си е българка, баща ми е българин а ти Сатанист. Некога написал ли си нещо хубава за България, за Българския народ. Никога. Ходи си при етноса, предполагам какъв ти е, не ти го обиждам. Цветя и рози. Изкарвай парите си ако можеш без злоба и с труд. Със съзидание. Поне едно дърво засади.
401
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А СЕГА КОМУНИСТИТЕ СА СЕ ХВАНАЛИ ЕДИН ЗА ДРУГ ЗА ГУЩИТЕ - АМИ ИДЕАЛНО, ИДЕАЛНО ДА ИМ РЪКОПЛЯСКАМЕ НА ТЕАТЪРА "КОМУНИЗЪМ", ДА ГИ АПЛОДИРАМЕ, ДА ГИ НАСЪРЧАВАМЕ! И кой ги бута паметниците? - Самите наследници на върхушката БКП - Терзиевци, Христовци Комунистовци и цялата второ-ешалонна номенклатура на БКП! Потрес! ВСИЧКО Е ТЕАТЪР! ЦИРК! Както Човека има 20 пръста, така и партията БКП има 20 пръстови партии... но управляващият мозък е един - КОМУНИЗЪМ!
400
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТОВиж си културата халтурнико. На какво възпитаваш детето си ако въобще имаш такова.
399
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди църквата, негово царско нищожество и превратаджийският му режим на фашисткия кървав професор Цанков какво правят на земеделци, комунисти, анархисти, поети, демократи, радикали, айде не се прави на ударен с лопата.
398
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Тц,тцТЦ ТЦ ИЗМИСЛИЦА ИЗМИСЛИЦА. ТО И СЕГА УКРАИНСКАТА АРМИЯ ОТ НАСЕЛСТВЕНО МОБИЛИЗИРАНИ ПРЕКАЛЯВА С АЛКОХОЛА И ТАКА... МНОГО ПРОСТАКК В ТОЗИ ИНТЕРНЕТ.
397
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнтонТОЗИ ПАМЕТНИК ГО ЗНАЯ, КАЗМА СЕ КУЛАТА С ЧЕРЕПИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЪСТАННИЦИ ОТ НИШ. ИЗГРАДЕН Е ОТ ХУРШИД ПАША, ЗАЩОТО 3000 ВЪСТАННИЦИ СА ИЗБИЛИ 15000 ГАДЖАЛААА, ДА ПОЛЗВАМ ТАЗИ ПОЛИТНЕКОРЕКТНА ДУМА. САТАНИСТА НИЩО НЕ ЗНАЕ. АМА ВСИЧКО КОМЕНТИРА И ВСЕ РУСИЯ Е ВИНОВНА ЧЕ НИ Е ОСВОБОДИЛА. НЯКОЛКО ПЪТИ.
396
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САТАНИСТЕ, А ТОЗИ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ КАК ГО ТЪЛКУВАШ - В същото време войната дава основание на Съветския съюз да участва в преговорите за сключване на мирен договор. аКО НЯМАШЕ ОБЯВЕНА ВОЙНА ОТ СССР на българия на мирния договор англия, демек чърчел щеше да не разпарчетоса, защото ни е мразил ама много още като е бягал при дойран от нашите войски при първата световна.
395
0
 
6
 
! Отговори
Антон преди 4 месеца
Отговор на коментар 258.Разгледайте в гугъл един друг паметник, 4 метра и половина височина, построен 1809 г. в Ниш. Изграден е от цимент и по-особени тухли, 952 броя. Показва черно на бяло как хубаво сме си съжителствали с османците в недалечното минало.
394
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 418 Да бе ти беше там та знаеш,а не нашите баби и дядовци
393
8
 
2
 
! Отговори
Тц,тц преди 4 месеца
Ако това беше паметник на единствените жертви от Съветската армия на българска земя - тези,които 1944 г. разбили складовете, напили се с метилов алкохол и починали от натравяне, БСП и Възраждане сами щяха да го съборят!
392
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СЕ СРАЖАВАТ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ АДОВИ, БЪЛГАРО-УБИЙЦИ. Няма нужда да се започват пак граждански воини заради тези комунисти. ИЛИ ЦЪРКВАТА ЩЕ ГРЪМНАТ, или друг терористичен акт ще направят, за да запалват граждански войни. Такива са си те кърво-комунистите - българо-убийци, майце продавници, генетично обусловени абсолютни престъпници!
391
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До българинама не говори от името на българите бе къфто си там. Българите сме 6 милиона ако затриете още три ще останат три и пак никойъ не те е упълномощил за говорител. РЕФЕРЕНДУМ ЩО НЕ СМЕЕТЕ ХУНТАТА НА НИЩО ДА ДОПУСНЕТЕ А?
390
2
 
9
 
! Отговори
Муньо преди 4 месеца
Денков, какво е това "окупационен паметник"? Може би академичен език?
389
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво общо с културата има Червената армия? Голямата лъжа,че били освободители?А истината - беззакония,грабежи, насилие...И паметника същия - отвън лъскав, бронзов,а вътре - бетон в кухи ботуши!
388
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да бе българина окупатори ,ама друг път или измряха старите хора и почна да плещиш глупости
387
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТОабе стига с опорките. Това сега си го изсмука от пръстите. Нямаш ли срам бе. Как да те уважаваме като се излагаш непрекъснато?! Ако Сталин и Тито бяха им помогнали Гърция щеше да е като двете Кореи, при положение че на Корея помогна далеч по-слабият тогава Китай. Аре мисли малко поне с този мозък. През България и Албания и Македония огромна граница с червени правителства какво ще постигнат от морето запада като в Корея.
386
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе Сата НАТО.Клоун не виждаш ли ,че ставаш смешен.Изказваш се неподготвен всеки пък като всеки хохъл разбира се.Айде отивай си в Бандерията и се оправяй с руснаците даже и със Сталин,ако искаш това нас и кирливата ти Украйна не ни интересува,ако ще Путин да ви размаже като сте нагли