Нинова: Това не е истинска опозиция и блокаж, а цирк

Според нея "Възраждане" играят двойна игра
18 дек 2023 12:10, Нели Христова
32
Нинова: Това не е истинска опозиция и блокаж, а цирк
Снимка: БГНЕС

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов за депутатския бой в пленарната зала от по-рано днес.

"Това е най-унизителното състояние на българския парламент откакто той съществува. Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, към вас се обръщаме. Това ли ви е евроатлантическия живот в България и европейски парламент? Това са основните виновници да се случи това, което видяхте днес. За нас това е налагане на диктатура на мнозинството, пълзящ фашизъм и ние не можем да участваме в това, което видяхме - да влизаме вътре, да се бием като хулигани, да теглим микрофони", коментира Нинова.

По-рано депутатите на ДПС и "Възраждане" се сбиха, след като хората на Костадин Костадинов направиха опит да блокират трето поред пленарно заседание. Предните два пъти към тях се присъедини и БСП, като първо двете партии се обявиха против демонтирането на Паметника на Съветската армия, а после и срещу конституционните промени. От "Има такъв народ" се обявиха само против промените в основния закон и също вече трети ден протестират заедно с възрожденците.

Нинова обаче заподозря и колегите си от "Възраждане" в двойна игра. "Погледнете назад в годините и ще видите, че ДПС и националистите с такава имитация на сблъсъци винаги се помпат едни други и се вдигат едни други. Така вдигаха Волен Сидеров и имитираха противопоставяне, така правят и днес. Това, което прави "Възраждане" е имитация, защото те ако искаха наистина да се прекрати заседанието или да вземат участие в дебата, можеха да се изкажат. Какво правят вътре? Стоят пред трибуната, мнозинството ги намачка, тръгва си заседанието, говорят си от място, взимат си решенията. Това не е истинска опозиция и блокаж, а цирк", посочи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
У бре преди 4 месеца
А вие ли сте истинска опозиция? Я погледни зад себе си онзи пишман-защитник на ПСА,дето за малко не си отряза пръстите на оградата! Опозиция да видиш,мила моя майно льо!
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 22 Абе ти нали не си българин що се буташ,аре в С.Македония и те така,а кой прави Ала-Бала всички знаем,та даже си и признават е вярно ,че никой не е очаквал записи да има и да лъснат,ама....
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А вие, управляващите, нямате култура, ама седите и пари взимате. Паметникът поне не харчи, за разлика от вас.
20
3
 
1
 
! Отговори
северомакедонец преди 4 месеца
До АнонименТая песен, че от ляво не са истинска опозиция ги остави за Възраждане и ПП... Нали са или бяха уж опозиция - Едните Без ГЕРБ не могат да си платят автобусите, Другите правят ала бала за руски кяр... Или ДПС и ГЕРБ - опозиции на себе си. А ИТН не смееха да гласуват един път Без Цонев от ДПС да ги изкомандва..КК ключов спойлер на ГЕРБ, разведките на НАТО са го гепили за яйцата (за офшорките). Що не подкрепи в София левицата?
19
4
 
3
 
! Отговори
северомакедонец преди 4 месеца
До Иван Синът на Нинова е в Америка, понеже е доказан изключително талантлив математик и няма какво да научи в СУ или в ЕС....Какво да се прави: математика се развива само в САЩ, Индия и Китай
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Свободата на Българина ще дойде от Българското Внуче Америка, Понеже това е една от страните където Българските Ковбои - селяните не са Унищожени! Там през Америка са Минали нашите Творци - Българските Ковбои - да творят всичко.... А през България мина Крепостническото Право по заповед на Иларионович Сталин и СССР унищожи - изкорени Творците по Българските Земи - Българските Ковбой...запазили памет за Род и Родина! Те Османците не успяха да унищожат Българските Ковбой, но кумунистите успяха!
17
2
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Оффф...по-голяма продажничка от Корнелия няма сред опозицията. Тя разруши партията си, влезе в коалиция с днешните продажници, изнесе за Украйна супер много боеприпаси и оръжия...Не разбра, че не Възраждане и е проблема, а собствените и хлра, които я напускат постоянно.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Курнелче, ти на кой Бог се кланяш?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България ще пребъде, понеже е Божествена! Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов! Бог е Българин, Цар е Българин! Отечеството Българско! Разумът Български! Вярата за Българина! Надежда за Българина! Любов към Българина!
14
3
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 месеца
Ненова вместо да брани паметника с гърдите си, пак играе за Винету. Винаги е играла за Винету. В най-важните моменти. Иначе като е тихичко го играе, че е някаква опозиция. Изнесе маса боеприпаси за Украйна като министър и сега в най-решаващия момент пак на страната на Винету. Какъв срам!!!
13
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
Едно не мога да разбера. Нали уж говорим за патриоти - милеят за родината? Защо сина на тази женица живее в САЩ тогава?
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комунисти - Банда Главорези на Българския Народ!
11
3
 
7
 
! Отговори
Член на БСП преди 4 месеца
Нинова е абсолютно права за поредния театър на Възраждане и ДПС! Същото го гледахме и с разни Атаки, Угоени птраиоти, Марешковци, Барековци и там подобни, и въпреки това пpoстия български народ не се научи че това е казионна опозиция, нарочно пускана от ГЕРБ и ДПС да обира протестния вот! Ами за това сме на такова дередже...
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пълно със Змии, Гущери, Таралежи, Лисици, Вълци, Скорпиони, Пиявици, Бръмбари, Мухата Цеце, Скакалци, Червеи, Гущери.... и всичките Гладни! А къде останаха Овцете, Козите, Кравите, Конете, Магаретата? Къде остана Българската Земя на Българските Ковбой - Селяните? Кой я взе? Кой я раздаде на Чичо ви Сталинчо по времето на Слефка Сергюнчи Сутрин Рано - СССР, другари Комунисти? Кой?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съгасен съм с Нинова,но нека да допълня и Вие от БСП сте част от този цирк и не от сега. В България никога не е имало истинска опозиция. Сега е същото. Всичко заедно с Радефф без ПП и ДБ иакате държавата да е дестабилизирана и да влезне в криза. От ковид кризата действате така. Само блокирате работата на парламента и отлагате гласуването на бюджетите.
8
0
 
10
 
! Отговори
Нинова преди 4 месеца
Циркът е голямо изкуство! Не обиждай граещите и участващите в него! Не си позволявай да сравняваш тези хора и тяхното изкуство с престъпниците в НС от разни политически поминийни ями, които освен да си увеличавате банковите сметки, друго не ви интересува!Вие не правите изключение!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БСП НЯМА ПРЯВО ДА СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ МЕНТОР
6
3
 
9
 
! Отговори
Териториален преди 4 месеца
Точно БСП е патерицата на правителството....
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всъщност БСП играе двойната игра от 1990 насам,ту в Нато, ту против падането на ПСА.Уж за социализъм, а приватизираше.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пpeтonявaйтe бakъpa нaй-ceтнe!