ПП: Дезинформацията е зловредно външно влияние, целта е страх и паника

Искрен Митев защити "Школо", компанията – повод за гордост, не продава лични данни
198
ПП: Дезинформацията е зловредно външно влияние, целта е страх и паника
Снимка: БГНЕС

От ПГ на ПП излязоха с декларация във връзка с твърдения, че компанията "Школо" ще продава данните на българските ученици на британска фирма.

Искрен Митев отсече, че това е дезинформация, която цели да внесе страх, гняв, несигурност и разделение в обществото.

"Дезинформацията е оръжие на зловредно външно влияние", каза той.

По думите му дезинформацията подкопава демокрацията, а тези които използват дезинформация подкопават авторитетите, предизвикват социално напрежение и насилие.

"Дезинформацията предизвиква страх, паника, омраза. Дезинформацията е зловредна намеса от външна страна и работи най- добре към определени групи. България е страната с най-податливо население на дезинформацията. Слухове, клевети и неточна информация са пуснали дълбоки корени в медиите и социалните мрежи. Това е стар похват и се търси злонамерена информация.

Но няма да махаме нито паметника на Шипка, нито ще приемем 6000 мигранти, нито останахме на студено без руски газ, Путин не ни е казал, че ни е приятел. Целта на тези спекулации е страх и паника, знанието е сила, а силата на истинната може да преодолее всяко препятствие, образованият човек мисли критично и проверява всяка информация и точно заради това дезинформацията атакува младите", каза Митев.

Според него дезинформацията е придобила чудовищни размери и е насочена към децата, а в последните дни българката фирма „Школо“ е била обвинена неоснователно, че продава данни.

"Школо" е повод за гордост, че една българска компания работи добре", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До мдаа Не, не смятам. Защото за един образован човек е пределно ясно, че правила, установени преди 50-100 години от хора със съмнителни аргументи и провинциална ограниченост не бива да се смятат за абсолютни. Движението по пътищата изисква спазването на правила, защото са писани за безопасността на хората, но те са същите навсякъде и когато съм в Бг, се движа от дясно на пътя, в ЮАР от ляво (Английското движене е по-логичното, самолети и кораби са по тия правила (ръкувате се с човек от ляво)).
102
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България спешно се нуждае от закон за борба с руското влияние, дезонформация и пропаганда. Всички про-руски организации, сдружения и партии трябва да бъдат разпуснати и забранени. Те са източника на дезонформация и руска пропаганда.
101
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нито има страх нито паника. Политиците просто заклеймяват мнението на народа, че е било предизвикано от дезинформация за да си подсилят възможностите да го игнорират и да обвинят опозицията в дезинформация и лъжи. Аз не искам мигранти в България и не искам да пращаме каквито и да е помощи на Украйна. Не искам Евро и чужденци да купуват земеделски земи, а за Шенген изобщо не ми дреме. Нито се страхувам, нито се дезинформирам. После се чудете, защо десните печелят електорат...
100
4
 
1
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 месеца
ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ БЕ СМЕНЕНА ОТ ДЕБЕЛОГЛАВАТА. НО ДОЙДЕ ПРОМЯНАТА ИЗГОНИ ЛАМЯТА.
99
2
 
4
 
! Отговори
ъхъ преди 3 месеца
До от ЮАР. Спокойно бе, другарю, недей се нервира толкова на тема гърбоноси. С нищо не са повече от останалите стари народи. И нищо чак толкова не са открили. Просто са много лъжливи, крадливи и продажни. Парите примерно не са идея на гърбоносите, а на финикийците /ливанците/, музиканти и математици има всеки народ и така нататък. Единственото, с което са уникални евреите е, че не ги понася никой друг, дори и собствения им Господ. Ти с какъв нос си впрочем?
98
0
 
3
 
! Отговори
Пак копи пейст? преди 3 месеца
До Анонимен 96: Колко пъти ще го слагаш това за да си изкараш надника за днес?
97
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ГЕРБ ВИЕ НА УМРЯЛО СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА
96
1
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
До от ЮАР: Ако свръхпечалбите от произведеното от Лукойл гориво са оставали като печалба на фирмата, вината за това не е на фирмата, а на нашето министерство на финансите. Всяка фирма иска да спечели, но държавата трябва да си получава данъците. Досега никой от ГЕРБ не е обяснил, защо през време на трите мандата на ГЕРБ Лукойл не плащаше никакви данъци в България? Кой е виновен за това?
95
2
 
7
 
! Отговори
ясно преди 3 месеца
Дезинформация е всичко, което не сме казали ние, а другите. Това е правилото на на ЕС, САЩ и нашите политикани. Всичко друго е руска пропаганда.
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДЕМОКРАЦИЯТА И ПРОМЯНАТА СМАЧКАХА ГЕРБ!
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП-ДБ нито веднъж не излъгаха народа!
92
1
 
0
 
! Отговори
да питам преди 3 месеца
По-големи измамници, лъжци, лицемери от Вас има ли?
91
1
 
1
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До за 2023- Айде стига ни заливахте с дезинформация. Да, все още Европа внася Руски газ, но вече делът е около 15%, а стигаше 60% преди войната в Украина. И количествата УСТОЙЧИВО намаляват. Към края на тази година, санкциите срещу Русия ще прерастнат до пълно ЕМБАРГО. Западът МОЖЕ без Русия. Русия и тя може без Запада, но се връщат 50 години назад.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Точно обратното - Хах! Какжи му го! Смачкани били ... Засилиха го в ареста Борисов, а после се прегръщаха с него ...
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кажете колко пъти ви излъгаха от ПП и ДБ? Е как да им имаш доверие когато всичко което казват се е оказало дезинформация.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СИФ имаха шаман на сцента, да им прави магии и да ги благославя, като ходеше и им кохаше в лицата (ех, забравихме го ковид, но споко - Идва новото заболяване ...
87
3
 
2
 
! Отговори
Точно обратното преди 3 месеца
До Анонимен 66: "ДЕМОКРАЦИЯТА И ПРОМЯНАТА СМАЧКАХА МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ"? Напротив. Бойко е изпран, Делян Пеевски също. В сглобката ще се поскарват от време на време за това, кой колко трябва да получи от държавната баница, но дотам. Трябва ново обединение срещу сглобката, да видим кога ще се появи и кой ще му бъде лидер.
86
2
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен-76-Никой обикновен човек нямаше полза от т.нар. евтин Руски петрол. Защото на бензоколонката, цената за литър беше почти като цената в Европа. Свръхпечалбите заминаваха за Кремъл и захранваха олигархично-ДС-арските структури в България. Цените на петрол и газ са световни, зависят от борсите в Ню Йорк и Лондон. Транспортът е много малка фракция в цената. Същото важи и за газа. Втечнен, той може да идва от Австралия и това малко променя цената. Газови танкери са по 250 хил. тона!
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещо за къщата на Лорер на Чаталджа няма ли да мъцне Митев!?
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Но ние сега сме с руски газ, така че този депутат дали е нормален?