ПП: Дезинформацията е зловредно външно влияние, целта е страх и паника

Искрен Митев защити "Школо", компанията – повод за гордост, не продава лични данни
198
ПП: Дезинформацията е зловредно външно влияние, целта е страх и паника
Снимка: БГНЕС

От ПГ на ПП излязоха с декларация във връзка с твърдения, че компанията "Школо" ще продава данните на българските ученици на британска фирма.

Искрен Митев отсече, че това е дезинформация, която цели да внесе страх, гняв, несигурност и разделение в обществото.

"Дезинформацията е оръжие на зловредно външно влияние", каза той.

По думите му дезинформацията подкопава демокрацията, а тези които използват дезинформация подкопават авторитетите, предизвикват социално напрежение и насилие.

"Дезинформацията предизвиква страх, паника, омраза. Дезинформацията е зловредна намеса от външна страна и работи най- добре към определени групи. България е страната с най-податливо население на дезинформацията. Слухове, клевети и неточна информация са пуснали дълбоки корени в медиите и социалните мрежи. Това е стар похват и се търси злонамерена информация.

Но няма да махаме нито паметника на Шипка, нито ще приемем 6000 мигранти, нито останахме на студено без руски газ, Путин не ни е казал, че ни е приятел. Целта на тези спекулации е страх и паника, знанието е сила, а силата на истинната може да преодолее всяко препятствие, образованият човек мисли критично и проверява всяка информация и точно заради това дезинформацията атакува младите", каза Митев.

Според него дезинформацията е придобила чудовищни размери и е насочена към децата, а в последните дни българката фирма „Школо“ е била обвинена неоснователно, че продава данни.

"Школо" е повод за гордост, че една българска компания работи добре", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
13
 
! Отговори
са преди 3 месеца
Денков е най-големия дезинформатор
122
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нама ПП ДБ , няма дезинформация. Това е толкоз просто и логично.
121
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Здрейте пичуе! Как сте? Добре ли сте? Какво става с контранастъплението?
120
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквото решат от ПП-ДБ това ще става! Имат съкрушаващо юнозинство от 2/3 в законодателната власт. На руските кппейки не им остава нищо друго освен да вият безпомощно.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 111. Кой определя че нещо е лъжа . И какви мерки ще се прилагат. Питам защото има няколко лъжци от политиците които мога да докажа че са дезимформатори.. какво ще ги правим?
118
0
 
10
 
! Отговори
до 118 преди 3 месеца
Хайде, *** в Берлин, сред фермерите на улицата, и е така смело извикай "Имигрантите не ми пречат". Ще ми е интересно после да споделиш впечатления как е минала срещата ви.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До от ЮАР - пост 49 си писал - "Не внасяме Руска газ, нито ние, нито Европа - ето пример за дезинформация." Аз само ти споделих данни на Евростат, нa фpeнcĸaтa ĸoмпaния Крlеr и т.н. А руската газ сега е 16%, но това е само за ВПГ, по тръбите си е отделно. Или сега ще кажеш, че по тръби руска газ не отива към ЕС, даже през Украйна отива. Та кое сега е дезинформация? Твоето, че ЕС не внася руска газ? После, че руската газ е само 16% или нещо друго?
116
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Герен/113 "ИЗЛЪГАХТЕ НАРОДА. ДОЛНИ УБИТАЦИ СТЕ." - никой не те е лъгал, про'с'так неграмотен!
115
10
 
1
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен-103- аз пък искам, чужденци да могат да купуват земи в България, понеже аз мога да купувам земя във Франция, да речем. Никой не може да стои на пътя на Свободния Пазар. Имигрантите не ми пречат. Както не пречат на Запад. Защото създават повече стойност, отколкото консумират, статистически погледнато. И защото не искам България да е треторазредна страна, заден двор на Европа, какъвто е от самото си създаване. Искам България да е първокачествена държава!
114
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Урсулата и ЕК са най-големите дезинформатори в ЕС. Последната година Урсулата и Борел не са казали ни една истина.
113
2
 
8
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 месеца
А закон за защита на държавата ще има ли? Всичко започва да напомня много периода 1942-1943 година. Атланти, нали знаете какво е станало после?:)))
112
1
 
4
 
! Отговори
smeshkovci преди 3 месеца
и след 10 минутки гласуват, ПРОТИВ/ ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ, за излъчване на заседанието по избор на Деса :)))))) Благодаря за "прозрачността" и "информираността", мишлета!
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тука си пишат двама пепета щедро платени от фирмите им. Вчера взели 2 мил. за винетки и имат пари за надници. Спокойно, колкото и да скачате се виждат резултатите. Точно по комунистически всички кадри са деца и внуци на комунисти и всеки неуспех се изкарва Безулсовен успех :). Всеки, който се съмнява мигновено е копейка. Тия номера ги почват още 44 год. и успешно ги прилагат на раята вече 80 г. :)))
110
2
 
7
 
! Отговори
Герен преди 3 месеца
ВИЕ ПЕРАЧИ ДЕЗИНФОРМИРАХТЕ ОБЩЕСТВОТО ЗА ПОЛИТИКАТА КОЯТО ВОДИТЕ. СТАНАХТЕ ПЕРАЧИ НА ТУЛУПА И ШИШИ. ИЗЛЪГАХТЕ НАРОДА. ДОЛНИ УБИТАЦИ СТЕ.
109
5
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен- Не само Руските партии трябва се махат. Да се маха самото Руско посолство и да се сведе до консулска служба. И е време, тоя огромен културен център на ул. Шипка да му се намери по-полезна функция, както направиха Прибалтите. По-далеч от Русия, по-добре за България.
108
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
100%Трябв да има правова рамка или закон за борба с дезинформацията. Копейките да си получат заслуженото наказание за разпространението на лъжи.
107
2
 
3
 
! Отговори
Soli Invicto преди 3 месеца
Ще махнем паметника на руския цар пред парламента и ще сложим паметник от стиропор на императора на Слънцето Хелиогабало Кокорчо! О, Непобедимо Слънце със светещи очи! О, пластмасов спасителю!
106
5
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 месеца
Промяната изгони дебелоглавата ламя.
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СОРИ МУТРИ, ПАРИТЕ ОТ КОКАИНА НА КОРАБА НА ДОМУСА НЕ ПРИСТИГНАХА, ИРЛАНДЦИТЕ ВИ ЗАЛОВИХА.
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Koпейки, 99% от брътвежите ви са дезинформация и всеки нормален човек го знае! Със сигурност трябва да има закон по който да бъдете подвеждани под отговорност за това