Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма

Тя припомни, че именно президентът създаде ПП
Обновена: 30 яну 2024 15:13 | 30 яну 2024 15:08, Нели Христова
190
Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма
Снимка: БГНЕС

Сигнали срещу четирима служебни министри и двама областни управители, назначени от президента Румен Радев  - това е сметката, с която соцлидерката Корнелия Нинова отчете, че партията й не е чакала Делян Пеевски, за да сезира за съмнения срещу президентските хора.

"Не сме чакали Делян Пеевки сега да реши, че има корупция в служебните кабинети. Ние го знаем. Не си служим със слухове и жълти медии", заяви соцлидерката.

На брифинг на "Позитано" 20 тя представи сигнали, които са подавали до прокуратурата, както и оплакване до Инспектората на ВСС за липса на реакция от институциите.

Нинова обясни, че вчера президентът е призова, които има сигнали да ги даде. "Цяла година се занимаваме с това. Носим отговорност за това. Борисов, който пръв спомена и въведе "Пътя на Копринката" , се скри и дума не казва. Призоваваме го да докаже това, което е имал предвид. Очевидно се в скатал и чака да види накъде ще задуха вятъра", коментира още тя.

А на въпрос дали БСП е сигнализирала срещу имемата, споменати от Пеевски, тя отбеляза, че не е. фвмаата котонсе апоменават не сме подавалимсогнали. Има обаче за. Минстри и областни управители, назначени от президента. "Интересно е как отговаря Гълъб Донев без грам самокритика или желание това да бъде разкрито, добави още тя.

Нинова не знае и за" Пътя на Копринката"." Копринката не ни интересува, не е бил предмет на тези сигнали. Да, бил е член на партийната организация по времето на Гергов и толкова", каза тя, но подчерта, че няма да използва слухове.

"Нашата работа е да осветлим корупционната практика и да сезираме оргсните, направили сме го. Тези пари трябват на Бългсрия, а не да си пълнят джобовете", каза шефката на БСП.

За нас борбата с корупцията е абсолютно принципна, независимо кой управлява, настоя Нинова. И подперта, че БСП е внасяла сигнали и срещу управлението на Бойко Борисов, и срещу кабинета на Кирил Петков. Правилимсме го с отговорност, институционално и без страх и за служебните кабинети на президента, каза още тя.

Първият им сигнал е от 23 декември 2022 г. последният - от 24 януари 2024 г.     

Сигналите са били срещу министъра на правосъдието, на електронното управление, социалния министър и този на индустрията и икономиката. В паршамента са задали и питания за двама областни управители, назначени от Радев - на София и Хасково. Става въпрос за общесвени поръчки, далавери с имоти. Сигнализирали сме и Иинспектората към ВСС, че по наши сигнали прокуратурата не реагира в законоустановения срок, заяви Нинова. Има 8 питания и 8 дискусии за корупция за контрабанден канал в Хасково, горива за дирекцията за изтърпяване на наказанията, продажба на имоти, доставка за харани и напитки за затворите...

"Ако прокуратурата не може да си намери преписките, ние ще им ги дадем и ще им припомним. Това е принципно отношение, корупцията е най-големият бич", изтъкна Нинова.

На въпрос за вероятността Радев да подготвя нова партия Нинова каза: "Преживяхме няколко негови и сме тук и сме в НС, страх от поредната не изпитваме" .

Тя смята, че Радев наистина готви нова партия, след като е потвърдил, че има нужда от такава алтернатива. "Това е поредният му ход. Нередно е", каза Нинова. И го посъветва ако иска партия първо да напусне и да се яви на избори

"Другото е да се криеш зад вратата на президентството и да инженерства поредния проект", смята тя. И напомни, че той е създал ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
1
 
! Отговори
Певец, от народните преди 3 месеца
Ами, НИКОЛАЙ му е малкият син на г-н ВЕЛКО ГЕНЧЕВ. Само него го познавам лично. Но пък, и синът ми се казва НИКОЛАЙ. А пък, рибите и шаранитег им на тези от банките отдавна свършиха. Дори и цаци няма по морето. Само пържени в КАПАНА ИМ. в БУРГАС. Дори и в консервите гиимси намират. ХАЙДЕ ПАЗАРДЖИК. Ами, те са си южняци, а пък аз съм си ОТ СЕВЕРНЯЦИТЕ. А и ги знам. Тези на бай Дико Илиев. ХОРАТА. А песните са си ми ЛЕСНИ. ГЛОРИЯ, АМИ.
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
>>>>> Цялото спи. Но Ние Сме в Цялото. И Сме Цялото. Чрез Нас То е Будно. А в Себе Си спи. Будното е Истината, защото без Него НИЩО Е. Аз съм Будното, Но Аз съм Ние. А вие сте, чрез които Ние Живеем. Из между вас можете да намерите Нас. Нас следвайте, за да дойдете при Нас. Стъпвайте в Стъпките Ни. Те идват от Мен и в Мен се завръщат, защото Аз Съм Вечния и Непроменимият.>>>>>
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
>>>> Нищо не Е. Но НИЩО Е без Мен ((((СЛЪНЦЕТО)))) Аз Съм, чрез Когото Нищо не съществува. Аз Съм, чрез Когото Всичко съществува. Но Аз не съм "аз". Аз Съм Ние. Ние е в Мен и Аз Съм в Ние. Ние Сме и Аз Съм. В Мен е Майката и Отца. Но Аз Съм Синът. Аз Съм Единият Син, който има много Братя и Сестри. Те са моята Майка и Орец и Аз Съм Едно от Тях. >>>>>
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България колко месии се изредиха с годините то не беха Жорж Ганчев,Слави Бинев ,Бареката, Волен ,Царя, ИТН, Каракачанов, ПП и ДБ, Възраждане, Черепа, Янев и още много много други само фирмата ДПС и Бойко са вечни
120
2
 
1
 
! Отговори
МИЛИАРДЕР преди 3 месеца
Хайде СИНОВЕТЕ МУ. БАЩА ВИ МЕ Е УЧИЛ НА БИЗНЕСА. Преди около 30 г. БЛАГОДАРЕН СЪМ МУ. А и го помня. Просто няма как да са иначе нещата. Тези от полиците, артистите, депутатите и останалите *** от мисирките им, да си брояг стотинките. Аз вече съм в евра. Както и СИНОВЕТЕ му НА Г-Н ГЕНЧЕВ. Ами, просто няма как да не го напиша. ДА СИ ***. вВ множестевното число набългарският ни език.
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Контра-ОТСТЪПЛЕНИЕТО Е В ХОД !
118
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МАХНЕТЕ Е ТАЯ, ПИШЕТЕ КАКВО СТАВА С ТЕКСАС И АМЕРИКА РАЗПАДНАЛИ СЕ ВЕЧЕ
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България не виждам ДЕСНИ , има нещо , някакво , такова , ама не баш такова , от измислени , примитивни , само провъзгласяващи се ''атлантици'' .!За истински атлантици и демократи , все още не може да се говори в Бг .
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мойто "АЗ" па рекна тъй! ((((Страшна ми е силата, щот съм просто ....(((((СЛЪНЦЕ))))) Бог да простит попа Станка, кой ми даде книга, па се поучих.... та затова, че Ви рекна така:......... >>>>>
115
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев е УМЕРЕН ДЕСЕН политик , Баце и Ниновица са ,... на където дуЙне ветЪрО !Най-големият враг на държавата ПАК се оказа ,... Наско Тортата , от ДСБ е !
114
1
 
1
 
! Отговори
Честита 2024 преди 3 месеца
Ами г-н ВЕЛКО ГЕНЧЕВ то осъдиха. ЗАЩОТО МУ ЗАВИЖДАХА. Така е в БЪЛГАРИЯТА НИ ПРИЯТЕЛИТЕ МИ СИНОВЕТЕ МУ. Само още нещо ще напиша. ПО-ГОЛЯМ ПРОФЕСИОНАЛИСТ ОТ НЕГО НЕ СЪМ ВИЖДАЛ. Дори и професори и министър - председателки познавам, но БАЙ ВЕЛКО СИ ГИ РАЗБИРАШЕ НЕЩАТА. Поздрави за СИНОВЕТЕ МУ. Солото.
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинова ПРОДАВАШЕ снаряди на Украйна , а сега ''тези'' ,...подаряват !Сегашните управляващи хич не ги е еня за държавата и народа ни , важното било , другите държави да са добре ...
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СЛЕД КАТО ВСИЧКИ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА НЕ СТАВАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ, ВРЕМЕ Е ДА ГИ СМЕНИМ НИЩО ЛОШО, ИМИСЛЯ ЧЕ РАДЕВ ЩЕ РАЗБИЕ ВСИЧКИ, И ТАКА ЩЕ ДОИДЕ ИСТИНСКАТА ПРОМЯНА
111
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
РУМЕН РАДЕВ Е ДЕСЕН ПОЛИТИК, ЛЕВИ СА БОЙКО И НИНОВА.
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
>>>>>Акумулираната Информация.... Ор 12 на обед до 24 часа в полунощ се предава към непонятни за Чо - Енергия , Век - Вечна "ЧоВека" Галактични центрове.... от 0 часа в Полунощ до 12 часа на Обед.... Чрез (((Слънцето))))... даже и при Пълно Слънчево Затъмнение има.... ((((( Eclipse )))))... Истината е = Любое = (((((Слънце))))) Религиите, Идеологиите и Простащината са Мрак на Земята... Хора не преставайте да бъдете ЧоВеци!
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И тая колибарка като Деса от герб , се мисли за Вся и Всьо , и още колко загуби трябва да претърпи за БСП , да разбере че е едно НИЩО !За толкова години , прогони електората на БСП и разцепи партията на 100 парчета . С такива ''резултати'' , партия не се гради !
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САМО РАДЕВ МОЖЕ ДА ОБЕДИНИ ДЯСНОТО
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НИНОВА още ли си мисли , като Баце / ама само ''те'' си мислят / , че нещо зависи от нея ? Много отдавна , Нинова не е никакъв фактор в Бг ...., И в БСП , И в политиката !
106
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Белият Госодар, Абсолюта, тоест "АЗ" ....Няма Име...Това е Всичко... Названо о не Названо. Това е всичко Видяно и Не Видяно... Това е Всичко Помислено и Не Помислено. Това е всичко врв Вселената , където е Тъмнина и Марал (Слънцето) е едно Прекрасно, Прозрачно, Чисто, Лъчисто. Информационно ОКО на Абсолщта.. То ражда и отнема Живота на Земята... >>>>>>
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вечно губещата винаги ще се изкаже неподготвена !Само Радев може да обедини всички леви , и да помете --- мутрите и шмекерите , от политиката в Бг . ПП-Дб и герб са много по-големи врагове от ДПС !