Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма

Тя припомни, че именно президентът създаде ПП
Обновена: 30 яну 2024 15:13 | 30 яну 2024 15:08, Нели Христова
190
Нинова: Радев готви нова партия, нередно е, но страх няма
Снимка: БГНЕС

Сигнали срещу четирима служебни министри и двама областни управители, назначени от президента Румен Радев  - това е сметката, с която соцлидерката Корнелия Нинова отчете, че партията й не е чакала Делян Пеевски, за да сезира за съмнения срещу президентските хора.

"Не сме чакали Делян Пеевки сега да реши, че има корупция в служебните кабинети. Ние го знаем. Не си служим със слухове и жълти медии", заяви соцлидерката.

На брифинг на "Позитано" 20 тя представи сигнали, които са подавали до прокуратурата, както и оплакване до Инспектората на ВСС за липса на реакция от институциите.

Нинова обясни, че вчера президентът е призова, които има сигнали да ги даде. "Цяла година се занимаваме с това. Носим отговорност за това. Борисов, който пръв спомена и въведе "Пътя на Копринката" , се скри и дума не казва. Призоваваме го да докаже това, което е имал предвид. Очевидно се в скатал и чака да види накъде ще задуха вятъра", коментира още тя.

А на въпрос дали БСП е сигнализирала срещу имемата, споменати от Пеевски, тя отбеляза, че не е. фвмаата котонсе апоменават не сме подавалимсогнали. Има обаче за. Минстри и областни управители, назначени от президента. "Интересно е как отговаря Гълъб Донев без грам самокритика или желание това да бъде разкрито, добави още тя.

Нинова не знае и за" Пътя на Копринката"." Копринката не ни интересува, не е бил предмет на тези сигнали. Да, бил е член на партийната организация по времето на Гергов и толкова", каза тя, но подчерта, че няма да използва слухове.

"Нашата работа е да осветлим корупционната практика и да сезираме оргсните, направили сме го. Тези пари трябват на Бългсрия, а не да си пълнят джобовете", каза шефката на БСП.

За нас борбата с корупцията е абсолютно принципна, независимо кой управлява, настоя Нинова. И подперта, че БСП е внасяла сигнали и срещу управлението на Бойко Борисов, и срещу кабинета на Кирил Петков. Правилимсме го с отговорност, институционално и без страх и за служебните кабинети на президента, каза още тя.

Първият им сигнал е от 23 декември 2022 г. последният - от 24 януари 2024 г.     

Сигналите са били срещу министъра на правосъдието, на електронното управление, социалния министър и този на индустрията и икономиката. В паршамента са задали и питания за двама областни управители, назначени от Радев - на София и Хасково. Става въпрос за общесвени поръчки, далавери с имоти. Сигнализирали сме и Иинспектората към ВСС, че по наши сигнали прокуратурата не реагира в законоустановения срок, заяви Нинова. Има 8 питания и 8 дискусии за корупция за контрабанден канал в Хасково, горива за дирекцията за изтърпяване на наказанията, продажба на имоти, доставка за харани и напитки за затворите...

"Ако прокуратурата не може да си намери преписките, ние ще им ги дадем и ще им припомним. Това е принципно отношение, корупцията е най-големият бич", изтъкна Нинова.

На въпрос за вероятността Радев да подготвя нова партия Нинова каза: "Преживяхме няколко негови и сме тук и сме в НС, страх от поредната не изпитваме" .

Тя смята, че Радев наистина готви нова партия, след като е потвърдил, че има нужда от такава алтернатива. "Това е поредният му ход. Нередно е", каза Нинова. И го посъветва ако иска партия първо да напусне и да се яви на избори

"Другото е да се криеш зад вратата на президентството и да инженерства поредния проект", смята тя. И напомни, че той е създал ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
8
 
! Отговори
МДААА.... преди 3 месеца
БСП е партия със затихващи функции и много скоро ще изчезне. Разбира се че нова партия трябва да заеме местото освободено от "столетницата" и другите изчезващи нагли партии ПП-ДБ. ДПС ще остане на политическата сцена,но за ШОПАРА Пейо силно се съмнявам. Той е човек на Доган и Ердоган ,но не и на Посолството, макар че много му се иска да бъде и лиже яко. Само с *** обаче не става, имайки предвид тъмното му минало и отвращението на клетъчна основа което поражда у ВСЕКИ който само го погледне
103
0
 
1
 
! Отговори
кхн преди 3 месеца
Ами, синовете му на г-н ГЕНЧЕВ също си го разбират БИЗНЕСА. Той ме е учил на тези неща. За което СЪМ МУ МНОГО БЛАГОДАРЕН. БИЗНЕСМЕН БЕШЕ. а И ПРИЯТЕЛ. Тези, които му завиждаха, го изкараха едва ли не ПРЕСТЪПНИК, а той си беше АБКСОЛЮТЕН ПРОФЕСИНАЛИСТ. ХАЙДЕ СИНОВЕТЕ МУ. Аз ще им кажа. Винаги съм гласувал за баща им. Просто защото имах акции от Каучук АД. А и, никой не може да ми казва как да гласувам на общите им събрания на акционерите. Продадох си ги. Но пък си ги знам ЕЛАСТОМЕРИТЕ.
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На следващите избори 50 000 гласа и двама депутати от БСП, Ездачката и ?
101
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За създаването на ПП Нинова е права, но би ли обяснила как БСП влезе в Четворната коалиция, кой първите 3 месеци, когато ВСУ изпитваше голям недостиг на снаряди, особено тези с калибър 122 и 152 мм, на РС за РСЗО, на боеприпаси за гранатомети, на 85 мм снаряди за танкови оръдия и т.н. , се притече на помощ и продаваше тези бояприпаси на Полша, Чехия и Словакия,а те - на Украйна? Кой беше министър на икономиката в кабинета Петков? И се кълнеше,че нито един снаряд и патрон не е продаден на ВСУ?
100
0
 
2
 
! Отговори
Няма значение моето преди 3 месеца
***,моля те върни се в 1-во отделение и се научи да пишеш на български език...че се изпотих от срам...колко грешки видях
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До РендетуАбсолютно точно. Госпожа н е жива тоталитарка. Би трябвало да е по- широко скроена, да привлича и обединява левите прогресивни сили, а тя прави точно обратно- отблъсква и разделя. Не може така. Не си взехте поука, затова губите гласове и привърженици.
98
0
 
2
 
! Отговори
ИНЖЕНЕР - ХИМИК преди 3 месеца
Хайде г-н инж. ВЕЛКО ГЕНЧЕВ.Да им е честита 2024 на синовети ти. Той ме учил на бизнес, приятели. Не са тези като Нинова, Радевците, Борисовците и другите им партийните лидери. Благодарен съм му на г- ГЕНЧЕВ. Уважавах професионазма и ЧОВЕЩИНАТА МУ. Малко бяха хората с неговите качества. Той уважаваше професионализма ми. Ако мога, от гроба бих го извадил. КАУЧУЦИТЕ. Те си бяха най-добрите ни ПРИЯТЕЛИ. А пък, ЕЛАСТОМЕРИТЕ СА СИ СЛОЖНИ. Той ги разбираше. Не само тях, но и БИЗНЕСА си .
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
как да няма страх? то комунистите са останали една шепа хора.
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
представете си само каква култова двойка биха били Г рух и БИ ВО ЛИ ЦА ТА ...Ще си грухтят , мучат и пръскат лигоч и мазнотия.... Ех бедни ми Радев.... тези двамата искат да те ....
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ала балаТочно това е. Затова е озлобяла така.
94
1
 
3
 
! Отговори
ех Нели Нели преди 3 месеца
фвмаата котонсе апоменават не сме подавалимсогнали
93
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голям страх от Радев!!
92
1
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Нинова имя най-големите нянки в историята на европейската социалистическа партия!Всеки нормален български пенсионер социалист мислено ги мачка и ги милва!!!Агент Кели Маршал!ЦРУ!!!
91
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разликата между Радев и Пеевски е, че първият е представител на Институция, а вторият - на ***. И г-н "Магнитски", срещу Мистър "Кеш", изобщо не върви, защото единия е в Магнитски - доказано и безспорно, а за вторият - не е доказано и на този етап, думите на Пеевски са обикновенна клевета, за което ще отговаря, както политически, така и юридически.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 82..Е па Радев на какво се надява...те вътрешно си крадат от електората....10 процента...а на мен...а на теб...
89
3
 
8
 
! Отговори
asd преди 3 месеца
Пилонът и поляните на Рожен са готови да са аналог и алтернативата на Бузлуджа и поляните там. Помнете ми думата. Радев си подготвя нещата. А Илияна Йотова уж щеше да го наглежда да не кривне и сантиметър против БСП... А на теория трябваше да е президент на всички българи...
88
1
 
14
 
! Отговори
Ала бала преди 3 месеца
Кака Корни се опасява че ще и вземат електората и трябва да се пенсионира. Така че страх има.
87
2
 
3
 
! Отговори
оседлавай коня преди 3 месеца
Едни готвят , други съсипват направени , кой квото може . Белким се е понаучил след провалите с Киро , може пък и да ни се получи .
86
10
 
4
 
! Отговори
Време е за Възраждан преди 3 месеца
И Нинова, и Радев служат на американците наред с Бочко, Пеевски и с-ие. БСП издигна Радев, Радев вкара в политиката и лансира Кирчо и Кокорчо - коалиционните партньори на крадливите мутри. Театърът, който ЦРУ разиграва тук, вече е ясен и на малките деца
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нормално е да скачат срещу Радев. Всяка партия, която той създава взема избиратели основно от тях. Но и атаките им срещу Радев, подобни на Пеевските, също им намаляват избирателите. Можеха да преглътнат една загуба и да потърсят съюз с партията на Радев, а те късогледо се хвърлиха с рогате напред. Така и в следващия парламент може да не влязат. Съвсем заслужено.