Никола Минчев: Нашето желание е Денков да е външен министър

Темата не трябва да пречи на попълване на регулаторите
10 фев 2024 11:05, Елка Василева
102
Никола Минчев: Нашето желание е Денков да е външен министър
Снимка: архив, БГНЕС

Още е предмет на разговори кой ще е новият външен министър. Желанието на ПП-ДБ е това да е Николай Денков. Надявам се това нажежаване на страстите да улегне и в по-спокоен тон да продължат дискусии. Това заяви прд Нова тв Никола Минчев от ПП-ДБ. По думите му темата не трябва да пречи на попълване на регулаторите, както и продължаващите промени в Закона за съдебната власт.

Още по темата
„Не съм казал, че отстъпваме, просто казвам, че другите приоритети за мен са изключително важни”, заяви Минчев. Той аргументира желанието им Николай Денков да е външен министър с думите, че в противен случай голяма част от външната политика на страната ще е концентрирана в ръцете на ГЕРБ-СДС.

„Искаме след ротацията както и ГЕРБ-СДС, така и ние да имаме възможност по институционален път да работим, защото се получава тази концентрация на външен досег изключително в ГЕРБ-СДС”, заяви Минчев.

Той отчете, че в декларацията за съвместно управление не е записано кой какъв ресор ще получи след ротацията. Минчев изрази очакване единствените предстоящи избори да бъдат тези за Европейски парламент.

„Не мисля, че избори ще доведат до някаква по-позитивна ситуация или мнозинство, което ще очертае по-лесно управление”, заяви Минчев.

Според него от резултатите на правителството и мнозинството в НС ще зависи дали ще има и друга ротация след тази през март.

Минчев каза още, че в момента не е фокус на работа подписването на коалиционно споразумение. Той допълни, че очаква минимални промени в състава на Министерския съвет. „Не мога да кажа конкретни имена, докато всичко не е договорено и официализирано”, заяви Минчев.

Той заяви, че очаква идната седмица да бъде първото заседание на комисията, която да установи фактите и обстоятелствата около убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Минчев е председател на новосформираната комисия. Той коментира, че вътрешният министър Калин Стоянов ще бъде поканен да информира депутатите по случая. „Той е бивш директор на ГДБОП, така че и по тази линия може да даде допълнителна информация, той ще бъде канен, Борислав Сарафов също. На въпрос дали Делян Пеевски ще бъде поканен за изслушване в комисията, Минчев заяви: „Може да бъде поканен, той е народен представител, и сам може да дойде”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
Бг преди 2 месеца
Здрасти аз съм Бойко тиквата извинявам се само исках попитам защо никой журналист не ме е нарекъл до се по прякор все пак целия народ ми знае прякора
83
0
 
3
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 месеца
Не знам защо ПП толкова се натискат за външно и то за Денков,като външната политика не е в неговият ресор.Нали ужким министрите трябваше да са хора с опит в своята област,а Денков няма никакъв външнополитически опит.Впрочем,ПП-тата нямат опит в нищо,затова и предложенията им са толкова неадекватни.
82
0
 
7
 
! Отговори
Кой се интересува!? преди 2 месеца
Вашите желания не интересуват никого! Ясно е написано след ротацията Денков - зам.-мин.председател и министър на образованието! Точка по въпроса! Но явно ПП-ДБ не спазват Конституциите, законите, споразуменията!
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоз що не се хване и той за парапета. Отивайте си, съсипахте държавата.
80
0
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
На Денков му се приискало да пътува хахахахаха какво безсрамие
79
0
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 2 месеца
Добрев каза в Панорама,че на една сбирка през таз седмица Кирчо отишъл при Бойко и му прошепнал на ушенце.."Абе трябва Никито да стане външен министър за да пътува,той много обича да пътува".Абе убава работа,ама българска работа, дори и да учил вКембридж ..нашият човек си остава наш човек .
78
6
 
2
 
! Отговори
До 75 преди 2 месеца
Ти какво разбираш от демокрация бе пръддльо ? А когато пребиваха зад колоните младежта какво беше (?), баш демокрация ли, да ви го чукна в овчите гербераски чугунени кратуни !
77
0
 
12
 
! Отговори
българка преди 2 месеца
Ааааааа, Николчо, не така с лошо ! И аз искам да съм министър-ка на външните работи ! Ами на мен какво ми е ? Ще си летя насам-натам с правителствения самолет, ще се усмихвам, ще ме потупват по рамото, ще ми сервират английски чай и торта сахер - всички ще ми се радват ! Освен това изглеждам сто пъти по-добре от измисления сапунен академик ! Гледах го тези дни в Нидерландия отишъл човека - харесва му, самодоволната усмивчица не слезе от лицето му! Аз ще се държа на ниво, както се казва!
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боли ме, какво е вашето желание
75
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И кво, Бойко да не е фея, че да ви изпълнява желанията?!?
74
1
 
10
 
! Отговори
До 63 бай кольо преди 2 месеца
Ей глYпак, ти под какъвто и псевдоним или ник да се появиш пак всеки интелигентен хомосапиенс ще те разпознае като чиракът на ИТН и чалга инструкторът гологлавият измамник Трифонов ! Елементарен роб на проsтотията си ! Не се излагайте да триете разгаданите стини за протежето си използващо най-често думата "лъжец", за разпознаване на проsтаците !
73
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато Никола Минчев бе шеф на парламента, заградиха НС с метални решетки, за да го пазят от "народната любов". Това бе удар по демокрацията.
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мини политикът с мутиращия глас Минчев, още не е отговорил, защо адвокатската фирма в която работи майка му получи 1,5 млн от ББР? Явно, в България няма прокуратура и служби, които да се заемат със случая
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Исус Навин с истинско име Исус Ниневия.................Исус Христос от НАЗАРЕТ е Новата НИНЕВИЯ
70
2
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Шарлатанчета-шаранчета. Външно им се приискало...
69
1
 
2
 
! Отговори
Цитат от ТАЛМУДА преди 2 месеца
"ЙЕХОВА предупреди НИНЕВИЯ че са грешници и НИНЕВИЙЦИТЕ се покаяха и ЙЕХОВА ОПРОСТИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ ГРЕХОВЕ НА НИНЕВИЯ"...........факт...........Ниневия е Уникална с това че е ЕДИНСТВЕНАТА чужда на ЮДЕОЕВРЕЙТЕ националност получила директна закрила от Йехова
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато ПП,ДБ стане първа политическа сила, тогава да си налагане желанията. Подписахте Денков да бъде министър на образованието, а сега се отмятате. ГЕРБ да реагира адекватно, твърдо, или нови избори. Тогава "Ники ще може да лети" и се рее свободно, но извън властта. Да се върне в бизнеса си с Киро просто и компания. В офиса им, в Биологическия на СУ, където не плащат наем.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Виснал Торбалан (Денк) предлага Минетниковски за ЕУ парламента, Минетинков - Торбалан за вънщен министър. Некой системно елиминира от ефирното пространство господата Кърлеж 5Ков, АсанХулиган, ЛайньорАга и . . . една жена влачеща по Витошка старичка дъска от която знатен дърводеле парапет ще й надялка
66
1
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 2 месеца
До. Овце - арийци. Много си зле с истинската история драги. Кой ти каза, че Омир е грък? Той е меон драги. А меоните са част от мизите, най-голямата група тракийски племена. Същите мизи, които от 2 век ще започнат да се наричат и българи. Затова на картата на Римската империя от 4 век пише за провинция България:"Мизия, това е и България". А ариите са траките, но и това не знаеш. Бол Агни е богът на огъня. На старобългарски Агни е огън, незнаещи. А е траките първи са опитомили конете.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Начи тука стана като с двойното гражданство на кирлил водоносец, оня Фрайтаг: Ти на мене - аз на тебе. Виснал Торбалан (Денк) предлага *** за ЕУ парламента, Минетинков - Торбалан за вънщен министър. А бе убъфси, а питахте ли бат си Борко, Бацето Банкийнският Комисар на Пръцайналона