Никола Минчев: Нашето желание е Денков да е външен министър

Темата не трябва да пречи на попълване на регулаторите
10 фев 2024 11:05, Елка Василева
102
Никола Минчев: Нашето желание е Денков да е външен министър
Снимка: архив, БГНЕС

Още е предмет на разговори кой ще е новият външен министър. Желанието на ПП-ДБ е това да е Николай Денков. Надявам се това нажежаване на страстите да улегне и в по-спокоен тон да продължат дискусии. Това заяви прд Нова тв Никола Минчев от ПП-ДБ. По думите му темата не трябва да пречи на попълване на регулаторите, както и продължаващите промени в Закона за съдебната власт.

Още по темата
„Не съм казал, че отстъпваме, просто казвам, че другите приоритети за мен са изключително важни”, заяви Минчев. Той аргументира желанието им Николай Денков да е външен министър с думите, че в противен случай голяма част от външната политика на страната ще е концентрирана в ръцете на ГЕРБ-СДС.

„Искаме след ротацията както и ГЕРБ-СДС, така и ние да имаме възможност по институционален път да работим, защото се получава тази концентрация на външен досег изключително в ГЕРБ-СДС”, заяви Минчев.

Той отчете, че в декларацията за съвместно управление не е записано кой какъв ресор ще получи след ротацията. Минчев изрази очакване единствените предстоящи избори да бъдат тези за Европейски парламент.

„Не мисля, че избори ще доведат до някаква по-позитивна ситуация или мнозинство, което ще очертае по-лесно управление”, заяви Минчев.

Според него от резултатите на правителството и мнозинството в НС ще зависи дали ще има и друга ротация след тази през март.

Минчев каза още, че в момента не е фокус на работа подписването на коалиционно споразумение. Той допълни, че очаква минимални промени в състава на Министерския съвет. „Не мога да кажа конкретни имена, докато всичко не е договорено и официализирано”, заяви Минчев.

Той заяви, че очаква идната седмица да бъде първото заседание на комисията, която да установи фактите и обстоятелствата около убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Минчев е председател на новосформираната комисия. Той коментира, че вътрешният министър Калин Стоянов ще бъде поканен да информира депутатите по случая. „Той е бивш директор на ГДБОП, така че и по тази линия може да даде допълнителна информация, той ще бъде канен, Борислав Сарафов също. На въпрос дали Делян Пеевски ще бъде поканен за изслушване в комисията, Минчев заяви: „Може да бъде поканен, той е народен представител, и сам може да дойде”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Народа казва че щом се откаже трябват нови избори.
62
1
 
5
 
! Отговори
Бай Кольо преди 3 месеца
Чел съм четете Вие неграмотните червени на лъжеца Живков...................НЯМА И НЕ Е ИМАЛО НИКОГА ПЕЧЕНЕГИ защото това е Съюз от Персийски и Тюркски племена
61
0
 
3
 
! Отговори
Христория Печенегова преди 3 месеца
Кольо,чети историята и малко по споко. Ако не знаеш пра дядо ти и той беше нахъсан слуга на Кобурга,ама прочети как завърши! Недей с лошото,ке ти се върне!
60
3
 
2
 
! Отговори
Все пак ВЯРНО...... преди 3 месеца
Държавата АЙРАН известна като Иран са ИСТИНСКИТЕ АРИЙЦИ.......................................Онези в Индия АРИЙЦИ са рожба на далаверата на КИР ВЕЛИКИ които на ЮГ от Техеран във бившия ЕЛАМ си имал тъмнокожи индиици
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Минчев, желанията ви изпратете на Златната рибка, не сте спечелили изборите, за да имате претенции!
58
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Виж сега, като спечелите избори, можете да слагате на всеки пост каквато жаба си изберете. Сега обаче не ставате.
57
4
 
1
 
! Отговори
ОВЦА Гергьовден преди 3 месеца
ХРИСТИЯНИТЕ унищожават АРИЙСКАТА ОВЦА Бог АГНИ ЯЗДИЛ ОВЕН или НЕ ,и на понятие си нямам............. ГЕРГЬОВДЕН е Арийският Бог на Войните АГНИ яздещ ОВЕН чевстван Преди Христос винаги само през месец АПРИЛ когато е зодия ОВЕН
56
0
 
5
 
! Отговори
Много знаете преди 3 месеца
бе философи ? Комплексът ви за малоценност "блести" във всеки изказ, акъллии ***, но да си признаете простотията изобщо не ви идва на овчия мозък ! Разделението ви и подчинението ви към глупави вождове разни ви доведоха до тази беднотия която ще ви съпътства цял живот ! "Проsт народ - слаба държава" - някоя овца да има нещо против тази точна поговорка ? Какво е казал Славейков какъв народ сте и той ли не ви е разбрал ? Вместо да пишете минуси опитайте да се замислите племе изпростяло !
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Денков за метла не става, те искат да е външен министър понеже много обичал да пътува с жена си по чужбина на държавни разноски. Е, няма такива наглеци!!!
54
1
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 3 месеца
Киро е казал на Бойко, че Ники е искал да пътува. Та значи академичето химик требе да е външен, че да пътува на воля.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки от "Промяната" е карикатурен образ и някакъв клоун. "Промяната" се *** в "Мутацията". "Промяната" стана тумор в българската политика. Една спешна операция на политическия тумор "Мутацията" чрез нови избори е най-полезна. Хората ги видяха тези шарлатани от "Мутацията" и ще гласуват без предишните илюзии. На базата на вече свършеното от "Мутацията" във вреда на държавата.
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия са като малки деца, щом си пожелаят нещо и смятат че трябва да го получат и почва едно тропане с краченце по медиите и фейсбуци.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 46 - С коя корупция, да се бори, обаче? ДБ и доста "бизнесмени" от ПП, не са само програмистчета, сеща ли се? Имат бизнеси и общо интереси. Нагазили са и те до ошите. Ако тръгнат д амахат Бойкуту ... ще изгорят и те.
50
0
 
12
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Шарлатани лъжат алчни безсрамни нищоправещи за много пари
49
0
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 3 месеца
За мен , лично , Минчев е в Групата Гей *** - Терзиев , Бонев , Хекимян , Плевнелиев , Иво Инджев , Съби Събев , Тагарев - тях ги пръца Пеевски .
48
4
 
1
 
! Отговори
ОВЦЕ=АРИЙЦИ преди 3 месеца
АРИЙЦИТЕ живяли в Индия се прекланяли пред Бога на Войните Великата ОВЦА Бог АГНИ които воювал ЯЗДЕЙКИ ОВЕН...............КИР ВЕЛИКИ на Юг си имал тъмни индийци и сключил сделка с Индия за тези АРИЙЦИ......................Има теза че гръкът ОМИР се борил срещу надпреварата във въоражаването в Египет и Близкият Изток защото знал че арийският Бог АГНИ яздел ОВЕН А НЕ КОН внесен там през Кавказ много късно
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Делян Пеевски, нали го канихте, като бяхте в коалиция с ИТН и БСП. ЧОвекът отказа. Ей така ... не бил дрлъжен. Цял народ му търси ояснението, той не е длъжен ... Защо е още в Бъглария?
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За този игнорант са важни, всъщност регулаторите, там е далаверата с 20 000 лв на калпак.После си говорете за Промяна
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Седне ли Денков до Камината, край с ГЕРБ. Ще получи заповед да се бори с корупцията на ГЕРБ и Боко трябва да се оттегли. Ще договори оттеглянето на Борисов и той ще гледа като Тодор Живков на 10-ти ноември.
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този на снимката е най-обикновен разносвач на папки от скандалната кантора Гунински застанал на челни позиции в държавата. Беше председател на парламента без да е ходил в казарамата!