МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна

ЕС и НАТО са единни в отговора си на войната
24 фев 2024 11:09, Елка Василева
125
МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

България остава силно ангажирана колкото е нужно и ще направи всичко, което е необходимо, за да бъдат постигнати победа, справедлив мир и пълно възстановяване на Украйна. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР) в официалната си страница във фейсбук по повод втората годишнина от войната в Украйна.

Още по темата
Две години след началото на руската военна агресия всички в Европейския съюз (ЕС) и НАТО сме единни в отговора си на войната и дестабилизиращото поведение на Русия. Осъждаме категорично опитите на Кремъл да дискредитира демократичните ценности, да нарушава човешките права и да застрашава мира и сигурността в Черноморския регион, в Европа и в света, заявяват от министерството.

По време на срещите си с президента на Украйна Володимир Зеленски и с украинския външен министър Дмитро Кулеба, заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че страната ни остава непоколебима в подкрепа си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително териториалните ѝ води, посочват още от МВнР.

Премиерът Николай Денков също излезе с обръщение по повод две години от началото на войната в Украйна, разпространено от правителствената информационна служба. Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява той в обръщението си. „България остава солидарна с Украйна в битката ѝ за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи“, посочва министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
Посренгичи !!!
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГОСПОД ВЗРИВЯВА БАЛИСТИЧНИТЕ РАКЕТИ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕТО ИМ ! ГОСПОД ВЗРИВИ САТАНА КОГАТО КРЕМЪЛ СЕ ОПИТА ДА Я ИЗПРАТИ В КИЕВ ПО ВРЕМЕ НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА БАЙДЪН ! ГОСПОД ВЗРИВИ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ АМЕРИКАНСКА БАЛИСТИЧНА РАКЕТА ИЗСТРЕЛЯНА ОТ АМЕРИКАНСКА ПОДВОДНИЦА КЪМ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ! И ОЩЕ ДЕСЕТКИ ДРУГИ СЛУЧАИ, ПАЗЕНИ В ТАЙНА, ЗА ДА ПЛАШАТ СВЕТА С ЯДРЕНО УНИЩОЖЕНИЕ ! НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ВОЙНА ! А ЯДРЕНИТЕ БОМБИ ДА СИ ГИ ЗАВРАТвЗАДНИЦИТЕ !
113
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не се и съмняваме, България ще затриете даже в името на имагинерната победа на Украйна.
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво означава "всичко необходимо", а ако това означава да изпратим и наши момчета на фронта? Още в първия ден на войната лидерите Ивайло и Христо от ДБ веднага нсписаха статуси във фб, че сме длъжни да помогнем на Украйна с всичко, включително войници. И кои са тези войници - техните синове или нашите? Не съм родила синовете си, за да бъдат пратени като пушечно месо, за да се почувастват Нирчев и Иванов послушни натовци.
111
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Академик Денков не ме интересува дали българската икономика ще пострада важно е на Русия да и е зле иначе по друг начин казано не ме интересува дали къщата ми ще изгори важното е две бали слама в Русия да изгорят
110
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко Мара втасала тръгнала Украйна да оправя?
109
2
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Политиците ни да внимават, защото вкарат ли български мъже и жени във войната в Украйна с/у Русия - България ще престане да съществува в сегашната си територия...
108
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А кога България ще обърне сериозно внимание на поданиците си, които тънат в мизерия? укрите ли създадоха брутния национален продукт, укрите ли милея за България та ста побеснели по нея като крас.....тави кучета. Не ви е срам, *** дол...ни!
107
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
вие какво бе,да финансираме авантюрите на Зеленски,да ни вкарате в чуждата война ли искате?
106
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България е на 80то място в света а Русия на 5то. На кого ще помагате бе ***?!?
105
2
 
27
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Самите украинци бягат от украйна и не искат да имат нищо общо с зеленски , та аз ще им помагамЕй сега - габриел или както се е кръстйла там да говори от свое име
104
2
 
3
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 2 месеца
ИЗЛЮПЕН ИНКУБАТОРНО В ФАБРИКА "НАСЕКОМО". СОФИЙСКО ...КРАЙНО НЕПРИЯТЕН ВОЙНОЛЮБИВ МОЛЕЦ...ОСТАВЕН НЕИЗЯДЕН ОТ ОТ РЕ.ПТ.ИЛИТЕ САМО ЗА ДА ИМ БЪДЕ ИБ.РИК....МУХОЗОЛ ТРЯБВА А СЪЩО И ТОРБИ С НАФТАЛИН....А ЗА ДЕБЕЛОТО МНООО СТ.РИХ.НИН В СУПАТА...ВСЪЩНОСТ ТО СИ ИМА ВЕЧЕ РАК НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ХАБИ СТРИ.ХНИНА ЗА БОКАТА МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ...ДЕНКОФФ...ВНИМАВАЙ НАСЕ.КОМО ДОКАТО СЕ МАЗНИШ НА КРА.ВАРИТЕ И КОИ ЛИ НЕ И СЕ МУШИШ КЪДЕ ЛИ НЕ .... ДЕБЕЛОТО ДЕТЕ ДА НЕ СЕДНЕ ВЪРХУ ТЕБ ПО ПОГРЕШКА....ЩЕ ОСТАНЕ САМО ЕДНО МАЛКО МАЗНО ПЕТНООО...
103
2
 
9
 
! Отговори
Според мен преди 2 месеца
По важно е пьрво да са изплатили апартаментите и колите които ще ползват нашите братя украинци избягали от украйна
102
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мат'ряла купува апартаменти в София за 300к и взима кредити, утре ще го пратят на фронта а в жилищата на мъртвите ще бъдат настанени хилядите млади араби, които ни пращат от западна Европа. Ще настанят и още няколко стотин хиляди от Газа, Афганистан, Пакистан, както и някой друг милион чернокожи.
101
1
 
15
 
! Отговори
Избирател Пп преди 2 месеца
Пращай матряла да се освободят жилища за мигранти от афганистан
100
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми хубаво, то нали досега им пращахме боеприпаси и оръжия, само ние да не останем без оръжия в тази жендърска солидарност :)))
99
0
 
12
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Mrazim Украйна и всичко свързано с нея!!!!
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България и преди е имало самозабравили се политици. Ама не четат история. Народен съд, разстрели и ще ви драпат кучинята! Ставало е вече, пак ще стане!
97
1
 
8
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Ще се радвам да изпратят и матрял Все пак хората гласуваха или браха гьби за това
96
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 3-ти март-- Гладай преди да осъдиш тези дето си ги назовал да не я загазиш ти че такиза дето открито заплашват вече много се разпуснаха .OK ?