МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна

ЕС и НАТО са единни в отговора си на войната
24 фев 2024 11:09, Елка Василева
125
МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

България остава силно ангажирана колкото е нужно и ще направи всичко, което е необходимо, за да бъдат постигнати победа, справедлив мир и пълно възстановяване на Украйна. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР) в официалната си страница във фейсбук по повод втората годишнина от войната в Украйна.

Още по темата
Две години след началото на руската военна агресия всички в Европейския съюз (ЕС) и НАТО сме единни в отговора си на войната и дестабилизиращото поведение на Русия. Осъждаме категорично опитите на Кремъл да дискредитира демократичните ценности, да нарушава човешките права и да застрашава мира и сигурността в Черноморския регион, в Европа и в света, заявяват от министерството.

По време на срещите си с президента на Украйна Володимир Зеленски и с украинския външен министър Дмитро Кулеба, заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че страната ни остава непоколебима в подкрепа си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително териториалните ѝ води, посочват още от МВнР.

Премиерът Николай Денков също излезе с обръщение по повод две години от началото на войната в Украйна, разпространено от правителствената информационна служба. Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява той в обръщението си. „България остава солидарна с Украйна в битката ѝ за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи“, посочва министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
11
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Питат разни убитаци какъв ни бил кяра. Ами това, че няма да ви се налага учите ручки език.
54
0
 
18
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Чуйте що за думи и послания ръсят нашите професори....те САЩ,НАТО,целиш ЕС се изръсих милиярди и НИЩО НЕ ПОМОГНА !!!-НИЕ ЩЕЛИ СМЕ ДА ПОМОГНЕМ ..???Божее!!
53
1
 
7
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 месеца
Кулеба, гато дойде тука, като българин при българи;))) защото украинците са българи, тва е несъмнено, той много надцени България, както я надценяват всички българи живеещи в териториите на Велика България към днешна дата. И остана много разочарован, но като северняк, няма да го покаже. Но, аз, казах отначало: днешна България не може да предостави добър живот на самите етнически българи в нея, камо ли да помогне на българите, навън. Нещо повече, самата България се нуждае отчаяно от помощ отвън;))
52
1
 
11
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Ха-ха, това "всичко необходимо" означава "НИЩО" на езика на дипломацията! Полека-лека и ние, като другите евро-ОТАН "пудели" подменяме прословутия лозунг "ще помагане колкото трябва" с новия - "ще помагаме, колкото можем"1
51
0
 
5
 
! Отговори
И след преди 2 месеца
Като шведите ги гласуваха тия, да мобилизират факултето, столипиново и надежда. И комлука!
50
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 32 "Денков право го каза. Навън трябва да се чува само гласа на ПП-ДБ. Мнението на жителите на държавата е без значение." - че това е официална позиция и на Бербок и на Ферховстад.
49
8
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 46 "Някой питал ли е българите какъв им е интереса от това да правим всичко възможно за победата на една страна над друга във война?" - ДА, на 2 Април 2023г. питаха матряла. И той избра в огромното си мнозинство от 85%, заедно с ЕС и НАТО да помага на Украйна. Факт.
48
1
 
12
 
! Отговори
Аре преди 2 месеца
Всички посланици, консули, посланичета и администрация вкупом да се записват в Азов и да карат бетеерите към фронта. Бая дебелосерци ще се сберат!
47
0
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Браво! Така и трябва! Пълна мобилизация на ВСИЧКИ про'с'таци дет на 2 Април гласуваха за ЕС и НАТО!
46
1
 
18
 
! Отговори
Елка Василева преди 2 месеца
МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна - ще нареди на бойното поле Плевнялиев, Тагарев, Денков, Соломон Паси, може и кокорчо като плашила
45
0
 
23
 
! Отговори
БГ преди 2 месеца
Ако наистина настъпи война на НАТО с Русия тези продажни политици и журналисти първи ще избягат на далеко и ще се крият като мишки,както стана с тези ревящи мишки в Украйна,които ревяха срещу Русия преди СВО.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е национално решение. Това е управленска позиция. Трябва да се подчертае разликата.
43
0
 
17
 
! Отговори
По същество преди 2 месеца
Защо? Някой питал ли е българите какъв им е интереса от това да правим всичко възможно за победата на една страна над друга във война? Какво кярим ние?
42
0
 
19
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
Добре де, като не искате да чеуте Путин, то обърнете внимание на Си ! Той ясно каза - Китая ще бъде една от страните която ще участва в изграждането на Нов Световен Ред ! Което означава три неща!. Първо-Китай е севотвна сила, а Запада отива в небитието! Второ- - Старият ред вече е мъртъв и като следствои на това, Украйна никога няма да спечели срещу Русия! Трето - всички пари ( вашите пари) давани на украйна отиват на халост и нечий кокаински джоб !
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Май България отново ще сенокаже на губещата страна. Но този път вместо репарации ще плаща възтановяване.
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тея гракнаха с поредната простотия. Звучи ми повече като България ще си изпати доста солидно заради продажните и популиски политици които не се научиха да си отворят очите вместо 3aдHиka
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще осветите сградата си в жълто о синьо. Толкова ще направите. Толкова и можете.
38
3
 
7
 
! Отговори
Капитан Америка преди 2 месеца
Даже и аз се съмнявана 95% за победа на Украйна.
37
2
 
16
 
! Отговори
До 35 преди 2 месеца
Знаеш ли кога НАТО ще нападне ядрена Русия? На 31Февруари. Да сравняваш военно Русия със Сърбия е все едно да сравняваш пътната инфраструктура на Германия с тази на България.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това всичко необходимо означава ли да се изпращат и български войници да се бият за Украйна или просто така си приказват...