МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна

ЕС и НАТО са единни в отговора си на войната
24 фев 2024 11:09, Елка Василева
125
МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

България остава силно ангажирана колкото е нужно и ще направи всичко, което е необходимо, за да бъдат постигнати победа, справедлив мир и пълно възстановяване на Украйна. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР) в официалната си страница във фейсбук по повод втората годишнина от войната в Украйна.

Още по темата
Две години след началото на руската военна агресия всички в Европейския съюз (ЕС) и НАТО сме единни в отговора си на войната и дестабилизиращото поведение на Русия. Осъждаме категорично опитите на Кремъл да дискредитира демократичните ценности, да нарушава човешките права и да застрашава мира и сигурността в Черноморския регион, в Европа и в света, заявяват от министерството.

По време на срещите си с президента на Украйна Володимир Зеленски и с украинския външен министър Дмитро Кулеба, заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че страната ни остава непоколебима в подкрепа си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително териториалните ѝ води, посочват още от МВнР.

Премиерът Николай Денков също излезе с обръщение по повод две години от началото на войната в Украйна, разпространено от правителствената информационна служба. Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява той в обръщението си. „България остава солидарна с Украйна в битката ѝ за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи“, посочва министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ли мачкате Русия бе уркофили жалки?!?
74
10
 
2
 
! Отговори
трябва,трябва! преди 2 месеца
да се помага. Всички може би знаете, че накрая все пак Украйна ще победи.
73
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пълна и безрезервна подкрепа за Украйна! И тотална изолация на кремълският сатрап!
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не виждам как БГ смята, че може да направи всичко необходимо за спечелване на войната Украйна се нуждае от противовъздушни системи Пейтриът. Тях ги произвежда само САЩ и те се оказаха единствените твърде ефективни за сваляне на свръхзвукови ракети Кинжал. Вторите системи, от които Украйна се нуждае, са високоточните гаубици 777 и третият тип - системите Himars. И едните, и другите, и третите системи са с лиценз на САЩ. Не зная някоя държава от ЕС да е придобила такъв патент и не очаквам това да
71
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
не е наша работа да се месим в конфликта русия нато ние сме в тези организациибез референдум аз съм против изпращането на оръжие и пари на украина искампреговори и мир нищо друго
70
7
 
4
 
! Отговори
клоаката ПУТЛЕРИСТАН преди 2 месеца
Ставащото в Украйна най-добре показва отношението на Русия към славянските народи и зачитането на международно установени държавни граници. Целия цивилизован свят бяга от тях като от прокажени.
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те направили всичко за Украйна ,но за България нищо не правят ))
68
0
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 2 месеца
Внимавайте от много напъване да не боядисате гащите.
67
7
 
3
 
! Отговори
РУСИЯ Е... преди 2 месеца
....Клоаката на света!!!
66
14
 
3
 
! Отговори
Мразим РУСИЯ преди 2 месеца
ОБИЧАМЕ УКРАЙНА И ЩЕ Я ПОДКРЕПЯМЕ ВИНАГИ!!ДОЛУ РУСКИТЕ ГАДОВЕ!
65
1
 
10
 
! Отговори
Ясноооо... преди 2 месеца
От посолството са им набили канчетата и МВнР следва ГЕНЕРАЛНАТА ЛИНИЯ....
64
10
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Украйна е в териториите на ДНР и ЛНР. Тези области се отделиха от Украйна и станаха независими -----///------ Украйна води война срещу руските нашественици, които са на нейна територия. А целите на руснаците са да вземат територията на украинците, да им унищожат държавата и да ги направят руски роби. Само че не им се получава на "братушките"
63
1
 
10
 
! Отговори
МВнР преди 2 месеца
Бля...бля...Глю...глююю...и МУмуРАндУМ...СЛАВА КОКАИНА !!!!
62
3
 
21
 
! Отговори
мдаа преди 2 месеца
Значи не е необходимо да правим нищо, защото Украйна не може да победи.
61
1
 
24
 
! Отговори
Браво преди 2 месеца
Сега цялото МВнР и начело с минпредседателя да се качват на БеТеЕр-ите и на фронта. Войната ще е спечелена на 100 %.
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България не е истинска държава и съществува последните 140г само заради това че е слугинаж на някоя от великите сили...просто са ни употребявали за хората, сега хора нямаме, такаче знаете какво следва.
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
явно нещата с украйнското казио дето трябва да залагаш още и още отива към световна война. България не може да си изтрие *** от кафявото, ще помага на украйна, ПРЕДАТЕЛИ!!!
58
0
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
И това е външната ни политика!!?? Кой води война? - бих казал, че Украйна е в териториите на ДНР и ЛНР. Тези области се отделиха от Украйна и станаха независими. Украйна води война за завладяването на тези републики. Русия защитава рускоезичното население там Републиките се отделиха 2014 г след фашисткия преврат в Киев. От тогава се наблюдава геноцид в тези републики.
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
80% от българите сме за Русия!!! Изборите са фалшифицирани!
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единствено което може да направи България е да ограбва българите и да дава на САЩ ,нищо друго няма .Нацистка Булгария унищожава нормалните българи които не мразят Русия .