МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна

ЕС и НАТО са единни в отговора си на войната
24 фев 2024 11:09, Елка Василева
125
МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

България остава силно ангажирана колкото е нужно и ще направи всичко, което е необходимо, за да бъдат постигнати победа, справедлив мир и пълно възстановяване на Украйна. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР) в официалната си страница във фейсбук по повод втората годишнина от войната в Украйна.

Още по темата
Две години след началото на руската военна агресия всички в Европейския съюз (ЕС) и НАТО сме единни в отговора си на войната и дестабилизиращото поведение на Русия. Осъждаме категорично опитите на Кремъл да дискредитира демократичните ценности, да нарушава човешките права и да застрашава мира и сигурността в Черноморския регион, в Европа и в света, заявяват от министерството.

По време на срещите си с президента на Украйна Володимир Зеленски и с украинския външен министър Дмитро Кулеба, заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че страната ни остава непоколебима в подкрепа си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително териториалните ѝ води, посочват още от МВнР.

Премиерът Николай Денков също излезе с обръщение по повод две години от началото на войната в Украйна, разпространено от правителствената информационна служба. Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява той в обръщението си. „България остава солидарна с Украйна в битката ѝ за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи“, посочва министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българския човешки мат'рял ще изммре на фронта а на негово място ще ни докарат хорни араби от Австрия които така ще наеват *** ни жени че всяка ще роди поне по 6 чавета. Така ще изправят демографията ни.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 83 Русия е в Азия а Турция е в Европа,а? Седни си ,слаб 2 по география.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бг си слага пръстчето където вратата скърца, дано е за добро.:))
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво щото вече е необходимо да пратим мат'рял на фронта!
91
3
 
8
 
! Отговори
3-ти март преди 2 месеца
Русия разбира всичко. Нашите политици изпращат оръжие за укритие,но те са 5% от българския народ! Българите са с Русия!Всички тези Тагаренци,Пасита,Плевнетя,Бойковци,Кировци ,Ивановчета и всичките други уйдурмовци ще бъдат подведени под отговорност,когато мечката почука на вратата ни! Това ще стане,бъдете сигурни на 100% и много от тях ще плачат! Идва новото време,където ,,Върховенството на закона" ще бъде над всичко и много ,,политици" ще бъдат пациенти на бай Ставри! Ще бъде,АМИН!
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щели да помагат за възстановяването на Украйна,та улиците и тротоарите в България са като след бомбардировка,дори тях не можете да възстановите,ама Украйна щели да възстановят. Муахахахахаааааа....
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кацапите много уважават Генерал ХАЙМАРС , през ден му се строяват и той вкупом ги изпраща на вечна почивка . АМИН !
88
4
 
3
 
! Отговори
83 преди 2 месеца
Русия е в Азия
87
10
 
2
 
! Отговори
вой на BG мужици преди 2 месеца
Копейкаджиите да не се ослушват !!! Тия дето са за Русия - да си хващат влака за фронта, че на любимия им Путин не му стигат балъци за наторяване на украинската земя. С кеф ще им платим еднопосочните билети и за подарък - по един черен чувал .
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какво точно ще направи,ще им изпрати ръждясали БТР-и ли? Както се вижда дори това не може. Муахахахахаааааа....
85
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 83 Русия е същото икономическо джудже като президента си Путтлер.
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българският народ НЕ симпатизира на украинската хунта,която в Одеса преди десет години запали наши сънародници! Видео клипове от тогава още се въртят в интернет пространството! Това,че ни управляват ниско морални и продажни политици инсталирани от Америка чрез много долари и задкулисни игри,не значи нищо! Българинът е с Русия и това го мислят 80%от нас! По този въпрос говоря много с моите деца и повярвайте ми,те разбират всичко! Сега на 3 март дружно ще се качим и ще почетем паметта на падналите
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Сатир Ти да не си завършил путаранската историческа школа?
82
0
 
6
 
! Отговори
Сатир преди 2 месеца
Половината Украинци са Руснаци,останалата половина са Поляци, Сърби, Унгарци и Руснаци приели Унията. Не знаехте, половин Украйна е подвластна на Католическата Църква по Униятско спорузумение. Сега кого ще спасявате?
81
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Стоев Стоев, мафията са русофилите.
80
1
 
10
 
! Отговори
Стоев преди 2 месеца
Така наречената България да направи първо всичко необходимо държавноста да победи мафията за да я има България после да се прави на способна да повлияе по някакъв начин на войната
79
7
 
0
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 месеца
Антикраварите хващат луда крава като чуят че България работи за победа на Украйна.
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Данните показват че 2023 Русия е икономически най силната страна в Европа и 5таъа в света! Да ви имам и санкциите и чудото!
77
3
 
3
 
! Отговори
PS преди 2 месеца
Наскоро, буквално преди дни, прочетох мнение на г-н премиера на БГ, че Алиансът ще победи Русия и ще има международен съд. Познавам г-н академика като сериозен човек, който държи на думата си и очаквам, че президент Байдън ще победи камарата на представителите и към Украйна ще завали дъжд от ракети Пейтриът, снаряди за високоточни гаубици, включително и боеприпасите Himars. А дано, но годината е изборна за САЩ, което предполага ограничение на резките движения по помощ на Украйна.
76
0
 
10
 
! Отговори
Позната картинка преди 2 месеца
Вентилатори, въздух под налягане, простотия след простотия. Някой да е искал мнението на народа за НАТО, някой да е искал съгласието на хората за включване във войната??? Надрусаняци с блеснали очи в поклон пред менторите си - що така познато е това. Както и завършека на тоя етап след който канавките и помийните ями ще са пълни с бивши вентилатори