Борисов: Зеленски очакваше военната ни помощ, получи меч. Конфузно!

В момента имаме кабинет на външните работи
Обновена: 27 фев 2024 18:23 | 27 фев 2024 17:57, Александър Попов
247
Борисов: Зеленски очакваше военната ни помощ, получи меч. Конфузно!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“В момента имаме кабинет на външните работи. Ако погледнете колко народ се извървя в Париж, в Украйна и някак си всичко, което касае хората в България мина на заден план по темата външни работи. Превърнахме се в пътуващи министри, от които научаваме какво ще се случи в България”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг.

“Генералният алианс на НАТО каза, че няма план за пращане на войски в Украйна”, увери Борисов.

Той отправи критики към министрите.

“В желанието за самохвалство, за самоизтъкване Тагарев си пусна снимка, че ще пътува. Не разбирам това изтъкване пред западните ни партньори. БТР-те са пуснати от МВР, но са си още тук, а ние ходим и подаряваме мечове”, възмути се Борисов и продължи: “Ти отиваш на посещение с неизпълнени ангажименти. С каква оценка Тагарев ми маха от Версай да ме поздравява. Първо ще си изпълним ангажиментите досега, а тогава ще поемаме други”, коментира Борисов.

“Помолил съм Габриел в последната графа на оценката на министрите да има и отчет. Милена Стойчева 46 нощувки в чужбина, Кирил Вътев 24, Иванка Шалапатова 30, Зарица Динкова над 50-това са истински министри”, каза Борисов.

Той коментира визитата на премиера Николай Денков в Киев.

"Зеленски очакваше военната помощ, която българският парламент гласува, а получи меч. Доста конфузно се получи в последствие. Но който се занимава с външни работи, трябва да се готви малко повече, когато се правят подобни важни визити", каза Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Бойко му е жал за България и народа. Ах как страда, тъй страда като никога досега. Мъка, мъкааа. Левски така не е страдал за народа, Ботев също.
98
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що бе, таман си е! Това е единственото нещо направено от Денков, което ми хареса, въпреки, че той не е осъзнавал какво върши в старанието си да се подмаже, но все пак много хубаво се получи. С меча все едно казва "ей ти на оръжие, оправяй се сам, а и между другото да не забравиш чия е тая земя...". :) Кво не ти харесва?
97
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ох лелей боже, жива да не бях. Ама съм. Ей това продажното олигархично несъщество Бойко и неговите авери захранвани от Масква и комунизма. Жал им било за Украйна. Артист заслужил. Както руснаците казват Актриса погорелого театра. Нека украинците да гласуват за ГЕРБ следващия път, защото никой българин няма да гласува за вас вече.
96
0
 
8
 
! Отговори
Бокооо много тъ пи преди 3 месеца
*** си събрал в МВР!Топ Аутисти!Закво му е та Некакъв скитник да ги заплашва тия!Резил е държавата!
95
0
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 месеца
Ей ,кореноплоден жълт зеленчук( Боко ) ...станахте противни на всички българи, включително на вашите избиратели със загрижеността си към Украйна! ПРЕДАТЕЛИ И ***!
94
3
 
6
 
! Отговори
обективен преди 3 месеца
Ако беше мъж , меча щеше да си направи с него сепуко !!
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хи, хи, хи БТРите били още тук!Браво,те това е да имаш за съюзник България.Барем да бехте казали на украйнците да дойдат да си ги вземат, до сега да са ги закарали на собствен ход до Украйна.
92
1
 
5
 
! Отговори
Дайте му некоя преди 3 месеца
Нова бронирана лимузина от тия на НСО че Денков го водиха в дъртия мечок
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Май не ти стана ясно Боко, че Денков му е подарил реплика на хан Кубрат, не Зеленски :)))
90
1
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Турски сериали!
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Денков го е изкопирал от тебе! Не си ли спомняш как искаше меча на Кубрат от Украйна. Сега Денков им го върна.
88
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да му беше подарил детската си прашка тоя плъх !
87
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако зависеше от онзи украинец Тагаренко щеше да прати в нацистка Украйна, като пушечно месо целият български народ, мъже, жени и деца, с изключение на себе си разбира се и без цялата министерска евроатлантическа Ш А Й КА, а и без дебе ло гъ зи те дупетати.
86
5
 
17
 
! Отговори
паф преди 3 месеца
бойко, затова няма да гласувам за тебе, ти умря в очите на собствения си народ, стана предател на българщината! народа няма да ти прости това!
85
2
 
19
 
! Отговори
Хм преди 3 месеца
Ами върви доброволец, дай пример, а не да се дуеш пред мисирките!
84
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вместо оръжие и боеприпаси, Зеленски получи от Денков реплика на меч и признание, че премиерът усещал със сърцето си, състрадание към украинския народ. Денков да отиде на психиатър.
83
3
 
11
 
! Отговори
Gogo преди 3 месеца
Точно така, глинени/пластмасови/тенекиени/пластелинови/дървени/картонени мечове, танкове, боеприпаси - това следва да е военната помощ за у-крайна =)
82
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Алоу, а какво получихме ние от вас, политиците, като очаквахме да работите да България,!?
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имаше една приказка това,което политик ти обещае никой не може да го направи
80
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Та то останали още нещо за даване бе Боко? Силно се надявам някой ден да дойде правителство, което ще изкара на яве цялото въоръжение изнесено за Украйна. Защото съм на 90% сигурен, че 14-те СУ25 които преди година получиха от неназована страна са нашите. Също и за ПВО-то ни. Дали може да разчитаме на него или вече е скрап някъде по украинските полета?