БСП: В момента сглобката си поделя държавата и регулаторите

Най-доброто решение за България са избори 2 в 1
29 фев 2024 01:00, Анисия Иванова
17
БСП: В момента сглобката си поделя държавата и регулаторите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Най-доброто решение за България са избори 2 в 1. Тази сглобка е борба за овладяване на регулатори, парцелиране на държавата и не може да продължи. Това заяви депутатът от БСП Валери Митов в студиото на "Денят ON AIR".

"В момента имаме една сглобка, която реално само си поделя държавата и регулаторите, а нищо не свършва от това, за което те се събраха. Шенген - имаме 3% от него, Еврозоната - далеч сме от нея, при 3% инфлация миналата година, за 2023 година инфлацията е 9,5%. Ние сме далеч от всичко това, заради което те всъщност се сглобиха", категоричен бе Митов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Друг проблем, с който правителството не се е справило според госта, е увеличението на тарифите на мобилните оператори.

"9,5% е увеличението на таксите на мобилните оператори. 2022 година, когато министър на икономиката беше Корнелия Нинова, и тогава с председателя на Комисията за защита на потребителите успяха да спрат това увеличение. Държавата винаги може да се намеси", посочи гостът.

По негови думи е важно да се обърне внимание и върху темата с либерализацията на пазара на ток и отпадането на нощната тарифа.

"1 юли тази година нощната тарифа отпада. Евтиният ток всъщност отпада и това е от либерализацията на пазара, която приеха от сглобката. Ние от БСП бяхме против. 2026 година ние ще излезем на свободния пазар и тогава битовите потребители ще срещнат един голям риск от увеличение на цените", заяви депутатът от БСП.

С наближаването на ротацията все по-ожесточено се водят битки за министерски постове. Митов бе категоричен, че министърът на отбраната трябва да бъде сред тези, които ще бъдат заменени.

"От началото на тази сглобка, нашата позиция не се е променяла към него. Ние от първия ден му искаме оставката. Това по никакъв начин не се е променило. Този човек не се е насочил към българския национален интерес. Той гледа Украйна", каза Митов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: БСПизбориBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя БСП по-кротко да кряка, че пак се е оплела в корупция-оръжия-Украйна-начало на войната-Христо Грозев.
13
0
 
3
 
! Отговори
Държавата преди 1 месец
я разруши Луканов, като преименува едната част от БКП в БСП, а другата в СДС, и заедно я ограбиха и фалираха. За цвят в СДС се вляха някои дисиденти- стари партии и много сътрудници на ДС. Имаше дял в разграбването и спортисти.
12
1
 
2
 
! Отговори
Пешев преди 1 месец
Икономика няма, обаче регулатори има. И защо? Чрез регулаторите правят рекета и грабят хората. Като останете без частен сектор ще видите кон боб яде ли.
11
1
 
3
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
То държава няма вече, но те я поделят. А БСП са най-гнусната част на тази недържава.
10
4
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 1 месец
Държава имаше. Борисов я съсипа, превръщайки я в мутренска фирма и феодално владение. Нацвъка неграмотни калинки навсякъде. Единственото условие беше - от това което крадат, половината да му го връщат в Чекмеджето.
9
1
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
До МВР НЕ РЕАГИРА 4 Приятел , очаквай скоро гости от МВР и ДАНС .Демокрация не значи да пишеш по форумите пр-ос-то-тии всеки ден.Не си добре с главата .
8
3
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
Прави са БСП. Избори 2 в 1 и Борисов печели категорично изборите и правителство само от ГЕРБ.За президента е ясно.Да си върнем държавата.Стига експерименти за сметка на народа.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП: В момента съм на смъртния одър. Само от време на време приритвам с немощните си старчески крака!
6
5
 
5
 
! Отговори
Ч0ВЕКА преди 1 месец
Нормалният човек го бо ли Ху иа за БКПкпссБСП той иска като пътува да е Шенген да се почуства европеец да плаща в евро като европеец да не гледат на него в чужбина като визерен под х уйник на монголотатарски я колхоз а каго на европеец.И партии като БСП Възраждане Резидента работят срещу всичко това защото то не е изгодно на техните началници от мафията и Путин!
5
3
 
7
 
! Отговори
Сглобката преди 1 месец
Поделя какво? Каквото е останало. А откровените комунисти ги яд, че не могат да участват.
4
1
 
2
 
! Отговори
МВР НЕ РЕАГИРА преди 1 месец
Терористка от Перник взима 12 милиона за масови убийства на Българи, казва се Ани, а мъжа и Юлиян Борисов Георгиев от Перник ул Протожерица местн Ралица 5! Къде е Държавата?
3
2
 
6
 
! Отговори
рушофилски курви преди 1 месец
и мандраджий, вашето мнение отдавна оттече в тоалетната.
2
6
 
7
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 месец
България е в ЕС и регулатори и съвети няма да са на проруски партии и президентски резиденти на Кремъл.
1
1
 
5
 
! Отговори
Невменяеми полицаи преди 1 месец
Полицаите в Перник и Бобов дол са бесни кучета, не са никакви хора, кучета невменяеми са!Занимават се с убийства и насилие! Хора пазете се от тези!