Ще пращаме ли войски в Украйна?

Денков и Тагарев обясняват пред депутатите днес
29 фев 2024 06:34, Александър Попов
147
Ще пращаме ли войски в Украйна?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите изслушват днес премиера Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна, както и министъра на отбраната Тодор Тагарев.

От БСП настояват министър-председателят да разясни думите си в Киев за сключване на двустранното споразумение за сигурност с Украйна и дали това предполага готовността на България да предостави войска.

Хамид Хамид от ДПС предложи към изслушването на Денков да се включи и това на министъра на отбраната Тодор Тагарев и то бе прието.

Корнелия Нинова изрази притеснения относно възможността България да изпрати жива сила на фронта в Украйна и затова поиска изслушване на Денков.

„В контекста на срещата на европейските лидери в Париж, разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения между държави - членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна“, каза Нинова.

Денков от своя страна пък контрира като каза, че темата за изпращане на войници от България не е дискутирана с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което увери, че помагаме на Украйна само с техническа помощ и че жива сила няма да се праща.

Напрежение има и около военния министър Тодор Тагарев след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че министърът е неработещ, че БТР-ите, които бяха гласувани в пленарна зала да се изпратят към Украйна все още са тук и че Тагарев трябва да бъде сменен. Председателят на ДПС Делян Пеевски пък определи свършената му работа като нулева.

За оставката му призоваха и от опозицията. Тагарев пък каза, че няма смисъл да подава оставка сега, след като премиерът Денков ще подаде на 6 март във връзка с ротацията. От ПП изразиха учудване от исканата оставка на Тагарев, тъй като партньорите на България много харесвали военния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спешна оставка на софийската рада.
98
1
 
11
 
! Отговори
ДРУГАРИТЕ преди 2 месеца
Да стоят до телефоните "петолъчки". Да чакат повикване за Украйна.
97
4
 
1
 
! Отговори
ПОЗИТАНО 20 преди 2 месеца
Тук ша приемаме запасняците за Украйна. Ша получат повиквателни по джисиеми те си
96
10
 
0
 
! Отговори
ДЕНКОВ,,,,,, преди 2 месеца
Дай едно ЗАПАСЧЕ на БСП другарите, да мирясат.
95
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте ни калашниците,гранатометите и ще решим бързо въпроса за 10 и няма НС то е доказано украйнско
94
1
 
5
 
! Отговори
ъмчи тъй,де преди 2 месеца
Когато на времето Петър Гогов искаше незабавна лустрация за всички комунисти вие се ослушвахте!И гласувахте за жабока!Сега пискате,че ще ви пращат синовете срещу Русия!Ми пискайте,дано някой ви чуе!Ама надали!
93
0
 
14
 
! Отговори
краварофоб преди 2 месеца
целта е да се въвлекат във войната полша унгария румъния и българия ама без нато само жива сила без българия всички останали имат тереториални претенции към украйна това е целта на наглосаксонците те искат да водят война но чужди ръце цитирам по памет ВГТРК има го в нета
92
0
 
23
 
! Отговори
Избирател Пп преди 2 месеца
Денков с теб сме дай личен пример и се запиши с баце и шиши , доброволец на фронта
91
3
 
6
 
! Отговори
Евро аналтик преди 2 месеца
Денков не ги бави -докато си още премиер пращай всички на фронтаГабриел може да размисли , че няма да останат нископлатени работнкци за червената олигархия
90
0
 
5
 
! Отговори
Избирател Пп преди 2 месеца
Трябва да се зашити чекмеджето на зеленски - шиши , баце и кирчо да пращат , младите на фронта вместо да се шлаят по кафетата
89
0
 
18
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Подръжнкците на - пп , как ли ще циврят като денко изпрати децата им на фронта да защитават пачките на зеленски
88
10
 
3
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Младите момчета да стягат мешките за украйнаБьлгария гласува за товаТази новина изпьлни с радост старото ми евро атлантическо сьрце
87
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагаренко трябвало да остане защото ПАРТНЬОРИТЕ В ЕС го харесали !!!!!!! И това е назначено за БЪЛГАРСКИ министър. Официално ни няма на света....
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И докато извозят войската до Варна тя войната ще свърши. Докато направят тръжна процедура за транспорт, пък да изберат фирма, да откраднат нещо, аскера пеша ще стигне.
85
9
 
1
 
! Отговори
BAD RELIGION преди 2 месеца
107 Според нас Кюрде си и двете но си и трето комунистически *** де раст и содомит
84
11
 
2
 
! Отговори
НРБ армия преди 2 месеца
Комунисти Комсомолци хомосексуалисти и наркомани добре дошли в НРБ
83
8
 
1
 
! Отговори
Генерала преди 2 месеца
100 Стига си лъгал Кюрде ами си признай как те оправяха младите войници групово повреме на НПБ казармата яко извръщения имаше но на теб ти харесваше.
82
9
 
0
 
! Отговори
BAD RELIGION преди 2 месеца
Maма беше крyBЪ крyBъ съм и аз
81
2
 
21
 
! Отговори
Аааа, не! преди 2 месеца
Това не е наша война. Но с всички сили трябва да настояваме военните действия да бъдат незабавно прекратени. После да седнат на масата за преговори и да се разберат.
80
3
 
3
 
! Отговори
До БеГе армията на преди 2 месеца
И със р одителката ти си правеха raBpu бе шMeuл