Ще пращаме ли войски в Украйна?

Денков и Тагарев обясняват пред депутатите днес
29 фев 2024 06:34, Александър Попов
147
Ще пращаме ли войски в Украйна?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите изслушват днес премиера Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна, както и министъра на отбраната Тодор Тагарев.

От БСП настояват министър-председателят да разясни думите си в Киев за сключване на двустранното споразумение за сигурност с Украйна и дали това предполага готовността на България да предостави войска.

Хамид Хамид от ДПС предложи към изслушването на Денков да се включи и това на министъра на отбраната Тодор Тагарев и то бе прието.

Корнелия Нинова изрази притеснения относно възможността България да изпрати жива сила на фронта в Украйна и затова поиска изслушване на Денков.

„В контекста на срещата на европейските лидери в Париж, разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения между държави - членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна“, каза Нинова.

Денков от своя страна пък контрира като каза, че темата за изпращане на войници от България не е дискутирана с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което увери, че помагаме на Украйна само с техническа помощ и че жива сила няма да се праща.

Напрежение има и около военния министър Тодор Тагарев след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че министърът е неработещ, че БТР-ите, които бяха гласувани в пленарна зала да се изпратят към Украйна все още са тук и че Тагарев трябва да бъде сменен. Председателят на ДПС Делян Пеевски пък определи свършената му работа като нулева.

За оставката му призоваха и от опозицията. Тагарев пък каза, че няма смисъл да подава оставка сега, след като премиерът Денков ще подаде на 6 март във връзка с ротацията. От ПП изразиха учудване от исканата оставка на Тагарев, тъй като партньорите на България много харесвали военния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
0
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 2 месеца
Да оставим руската "освободителна" армия пак да ни превърне в Северна Корея.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имаме ли войски?
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече е решено, българския мат'рял отива на фронта за да се бие за свободата, демокрацията и евроатлантическите ценности. Ще бъде заменен с имигрантски арабски човешки мат'рял от Австрия и Западна Европа, който има капацитет по бързо и агресивно да запложда женските и така ще се оправи демографията!
36
0
 
13
 
! Отговори
Големия памперс преди 2 месеца
Аха, ей този бат Рамби на снимката го виждам нахлупил каската и на първа линия, а до него Магаренко, Кире т*пото и Кокорчо в атака.
35
0
 
15
 
! Отговори
Мъдурков преди 2 месеца
Киро простото сподели,че Тагаренко бил много харесван от Украйна,а не трябва ли плешивеца да бъде харесван от България?
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А не бе! Украинското месо свърши!
33
6
 
2
 
! Отговори
Агатюрк преди 2 месеца
40 Това са вашите могноло кюрдистански семейни традиции.От турската делегация казаха че ла паш отлично Ху йе вете.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анaлен преди 2 месеца
Първо трябва да се подсигури фирма, която да извози аскера!
31
6
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 2 месеца
Зомбираха Българите с честоти, станаха роми!
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първият, който го нареди, ще е първият, очистен от народния съд. Колелото се върти. Предателите днес зацентват, утре са на пангара.
29
0
 
15
 
! Отговори
НАТО преди 2 месеца
34 Съгласни сме обаче тия с скъпите коли тръгнат ли да бегат от военна служба да се разстрелват на место.Аз нема да се бия за България и да си давам живота за да може пазни ку р ви и ДДС измамници или корумпирани чи н гета и мутрокомунисти с много фирми да си живеят живота!!!!
28
1
 
10
 
! Отговори
Питанката преди 2 месеца
А има ли кого да пращаме? Оказа се че висшето командване начело с главнокомандващия Румен Радев са поддръжници на Кремъл. Дори да успеем да натоварим един влак от БДЖ с годно оръжие и войници, първо не се знае кога ще пристигне, второ дали ще се бият и трето на чия страна?
27
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците са поробителите наши, а украинците, са се е били за свободата ни, за което сме им благодарни!
26
16
 
4
 
! Отговори
ОНЛАЙН АНКЕТА преди 2 месеца
Съгласни ли сте да се проведе мобилизация в България и да се изпратят мобилизираните в Украйна да воюват срещу Русия? /// ДА + /// НЕ - ///
25
11
 
2
 
! Отговори
Ататюрк преди 2 месеца
30 Вчера идва турска делегация при резидента да го лови за ушите и да го треска
24
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
опозицията иска оставка на тагаренко, затова че дава нашите БТР на украйна, властта иска неговата оставка затова че още не ги е дал и са тук.....такъв парадокс не знам дали има някъде!
23
4
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Разбира се! Само, че на страната на освободителите ни!
22
2
 
7
 
! Отговори
В Другите държави преди 2 месеца
Става дума за нормалните не като България когато има корупция в съда и в МВР когато има пробив в службите като в България там политиците и съответните разследващи органи разнищват всичко и от популизъм дори в услуга на политици да се покажат като защитници на тарода дори но никъде по света няма като в България мафията са ти е превзела държавата разкриваш ги и нищо няма проблеми тука си е така.Корупцийка.
21
1
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Мъпетът, ако мисли да праща войска,да облича камуфлажа и лично да я поведе към Украйна.И на фронта най-отпред.
20
2
 
21
 
! Отговори
Той преди 2 месеца
Много ми е чудно питаха ли войската т.е. войниците ще идат ли на сигурна смърт, нашите войници са такива заради РЗ, нито са родолюбци, нито самоубийци, което е правилно Предлагам да завалят рапорти за напускане на армията и след това разпускане. Няма нужда въобще от армия.