Ще пращаме ли войски в Украйна?

Денков и Тагарев обясняват пред депутатите днес
29 фев 2024 06:34, Александър Попов
147
Ще пращаме ли войски в Украйна?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите изслушват днес премиера Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна, както и министъра на отбраната Тодор Тагарев.

От БСП настояват министър-председателят да разясни думите си в Киев за сключване на двустранното споразумение за сигурност с Украйна и дали това предполага готовността на България да предостави войска.

Хамид Хамид от ДПС предложи към изслушването на Денков да се включи и това на министъра на отбраната Тодор Тагарев и то бе прието.

Корнелия Нинова изрази притеснения относно възможността България да изпрати жива сила на фронта в Украйна и затова поиска изслушване на Денков.

„В контекста на срещата на европейските лидери в Париж, разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения между държави - членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна“, каза Нинова.

Денков от своя страна пък контрира като каза, че темата за изпращане на войници от България не е дискутирана с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което увери, че помагаме на Украйна само с техническа помощ и че жива сила няма да се праща.

Напрежение има и около военния министър Тодор Тагарев след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че министърът е неработещ, че БТР-ите, които бяха гласувани в пленарна зала да се изпратят към Украйна все още са тук и че Тагарев трябва да бъде сменен. Председателят на ДПС Делян Пеевски пък определи свършената му работа като нулева.

За оставката му призоваха и от опозицията. Тагарев пък каза, че няма смисъл да подава оставка сега, след като премиерът Денков ще подаде на 6 март във връзка с ротацията. От ПП изразиха учудване от исканата оставка на Тагарев, тъй като партньорите на България много харесвали военния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
1
 
! Отговори
Аз познавам преди 2 месеца
Сина На един генерал който е гей като баща си.И жената на соц генерала го шие с ***.
78
16
 
2
 
! Отговори
БеГе армията на НРБ преди 2 месеца
Е била заета да си прави сексуални хомо гаври пред портрета на Бай Тошо вместо да изпълнява функцийте си.И сега някакви дърти гейови разправят ме са били велики войни.Велики хомосексуаристи-комунисти.
77
2
 
16
 
! Отговори
Муа ха ха преди 2 месеца
Кой ще пращате бе. Още през 90-те, когато казармата беше задължителна на нищо не ни научиха, освен да честим спалните помещения и плаца и да си сгъваме провилно дрехите. Сегашните са още по-зле. Познавам на мое колежки няколко от въжете им. Сами си казват, че са в армията сомо за заплата. Първи ще духнат. Та гледайте нас да не ни подпукат, че ще ни размажат за два часа буквално като ударят с ракети инфраструктурата. На вашето НАТО не разчитайте.
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора, до къде стигнахме; търсеният от Магнитски, да определя какво да става в страната. Какво да правим?
75
4
 
2
 
! Отговори
КурБайЙване преди 2 месеца
92 Написал си "иЗточният" франт и ми говориш за грамотност Бах ти мрасноту Мамииии Мухахаха
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера питах един военен , дали ще ходи. Вика ми - да ходи който е бил на студентски бригади.бАз от американците нищо хубаво не съм видял, че да се трепя за тях.
73
5
 
1
 
! Отговори
Источния Фронт преди 2 месеца
92 Пиши го както искаш ше те товариме на конски вагони с другите рус0роби е ше ни пращаме да се биете с Русняците ако трябва и насила.
72
1
 
5
 
! Отговори
До 87 преди 2 месеца
"иЗточният" франт, неграмотнико. за там са илитерати, като теб, няма да е загуба за България!
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обръщам се към всички майки.НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НЕКОАЛИЦИЯТА сега на евро-изборите , защото после ще плачете като ви връщат децата в чували, затова че зеленски решил да се прави на голям бабаит.
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обезателно. Един баталион. 240 депутати + 100 министри, зам. министри, областни управители и техните заместници, целият щат на МО. В едно със служебните им коли и камиони натоварени с 340 опаковки за товар 200.
69
9
 
1
 
! Отговори
Ако ще ни пращате преди 2 месеца
На источния фронт пращайте и му р ви и бело от стоката на Рундьо
68
2
 
3
 
! Отговори
BAD RELIGION преди 2 месеца
А според вас аз шизoфриник ли съм или oлuryфрeн
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дивайло Мирчев и Кристо Иванов от ДБ са готови да пращат войници още от първия ден на войната - и двамата бяха декларирали тази готовност във фейсбик профилите си. Само чакат да им свирнат техните господари и са готови. За тях смъртта на синовете ни е цената, която струва това те да се представят като лоялни чкенове на нато, убий.ци с човекоомразно отношение. Уби.йци.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ти откъде знаеш че са гласували за нато, а не е имало ала-бала с бюлетините..
65
10
 
0
 
! Отговори
BAD RELIGION преди 2 месеца
Аз съм хомосексуалист и се гордея с това
64
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
ВСИЧКИ над 2 милиона гласували на 2 Април за евроатлантизъм ТРЯБВА да бъдат пратени на фронта. България няма нужда от тях.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 65... А какво да прави Русия с милионите натовски бандюги на границите си..
62
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 70 ".. тук ще има по-голямо партизанско движение от времето на втората световна " - мухаха.. Ботев патриот. Абе про'с'так неграмотен, нали на 2 Април 85% гласувахте за война с Русия? Какво ревеш?!
61
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 54 " ... но да бъде доброволно ,,," - мухаха... Про'с'такът гласува на 2 Април ЕС да му дава МРЗ, но като стане дума да си я заработва, да бъдело доброволно! Даже неграмотните афганистанци са по-стока от местния европеиден про'с'так!
60
8
 
2
 
! Отговори
BAD RELIGION преди 2 месеца
Аз съм сатънист и мразя Бог защото съм се родил в България а не в хубава европейска държава без ши ба ни комунисти!В свисъл какво повече може да искаш от този живот освен да си Англичанин Американец Канадец Фпанцузин Германец Белгиец Хорандец Италянец Грък или Турчин!България е срам!Богатите да ходят на фронта!