Бойко Борисов: В сглобки се научаствах, трябва да въведем ред

Той прати четири дами да преговарят с ПП
Обновена: 5 мар 2024 13:12 | 5 мар 2024 13:12, Нели Христова
156
Бойко Борисов: В сглобки се научаствах, трябва да въведем ред
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В сглобки се научаствах, но като отговорна партията считам, че е редно да въведем ред, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията, където се представя споразуемние за съвместно управление с ПП-ДБ.

Апелирам Христо Иванов и Атанас Атанасов, докато се задоволяват с Министерство на правосъдието, с цялото здравеопазване, с туризма, да видят как ПП узурпират цялата власт. МВнР изобщо не им е важно, това беше кукичката, за която да се хванат, за да остане Асен Василев, заяви Бойко Борисов пред националното съвещание на партията в НДК.

Ако Мария, обърна се Борисов към вицепремиера Габриел, приемеш да си премиер с този финансов министър, за няколко месеца ще те прободат.

С подобен кабинет – Тагарев, Василев, Богданов, спортния, на туризма – ти ще се провалиш. Провалиш ли се ти, ние ще се сгромолясаме. Затова твоят провал дори е прогнозиран от тях, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ излъчи преговорен екип в състав Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, които да преговорят по предложения документ.

Пролича си разделението. От другата страна на оста останахме ние и ПП-ДБ, и ДПС. Към първоначалното разделение преди 3 г., което беше между нас, разломът с БСП, ИТН, Възраждане, се появи едно много силно разделение в обществото. Отивайки на избори трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои като разделение, защото вече стана клише евроатлантическа коалиция, ще сме разбити помежду си, каза още Борисов пред членовете на ГЕРБ и добави:

Отделно ще бъдем много по-слаби в битката за геополитическата ориентация на България.

Сега за три години ще платим цената, целият народ ще плати. Поне за Шенген сега ще седим на масата и ако покажем стабилност след евроизборите, може да атакуваме и по суша за Шенген, добави Борисов. Не знам ако отидем на избори как ще водим и предизборната кампания. Не мога да кажа срещу Петков така както преди да се сбия с него в ефир, изкарахме 9 месеца заедно и направихме доста неща заедно, добави Борисов. Когато говорят за ДПС, Петков поне е човек, който си държи на думата, ще каже как се развиха нещата, особено за подкрепата с оръжия за Украйна, особено съдебната система, реофрмите в Конституцията. Утре с Габриел и делегация от ГЕРБ-СДС имаме двустранни срещи, ще излъчим наш кандидат, ще гласуваме в четвъртък и ще обявим.

Подготвихме един проект на споразумение, за да не поставяме колегите от ПП-ДБ в ултимативен или под натиск тон. Поел съм ангажимент днес да им предадем споразумението да го разгледат и ако ме послушате да дадем още един шанс на преговарящия екип, който ще бъде Мария Габриел, Теменужка Петкова и Деница Сачева, както и Рая Назарян, подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Победата на Русия в Украйна ще доведе до големи финансови загуби за Европа, а от икономическа гледна точка ситуацията ще стане катастрофална, каза френският външен министър. Според Стефан Сежурне в икономическата сфера тогава Русия ще може да поеме контрол над 30% от световния пазар на пшеница. Западът трябва да постигне поражението на Русия, без да започва конфликт с нея - "не може да се говори за водене на война в Украйна", каза министърът пред Le Monde.
28
2
 
28
 
! Отговори
........ преди 2 месеца
Фенките на ПП да се гласят за сватба с герб. В името на стабилно управление, разбира се. Не става дума за крадене
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставка и край на тия семейни сбирки !
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, някой още да се съмнява че един кукловод дърпа конците и на тиквата и на ПараПетков?
25
8
 
4
 
! Отговори
Румен Радев преди 2 месеца
Инвестирайте в Лукойл дългосрочно и краткосрочно, вече не е време за вдигнати юмруци, а за печелене на кинти и живот в Светлото Бъдеще. След революцията, моите хора са на хранилката, но малко не ни достигат кинтите, така че, инвестирайте в Колелото на Късметя на Къци;))) с надеждата Светлото Бъдеще да ви сполети!
24
3
 
7
 
! Отговори
Пею преди 2 месеца
До БългаринОсвен Банани яж и топки.
23
3
 
12
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Ето ми ги сглобарите , тл ъстия не иска вече само кекс за удоволствие, ами подпис ;). В ролята на любовнижата кадъна шиша ( свикнала е ;)
22
6
 
8
 
! Отговори
СССР преди 2 месеца
СССР разруши Британската империя и западната колониална система. ЕС остана без колониите си и без никакви ресурси. Бедни като мишки, нищо си нямат вече.
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Петков поне е човек, който си държи на думата", казва бибитко. Изясни ли ви се картинката, овце?
20
2
 
12
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Само Бойка калдаръм кадъна може да плюе инструмент преди да го налапа до основата. Хем се оплаква от Кирчо, хем после разказва как обожава да е жената в интимната сглобка. Кадънски номера. Разтуряйте харема и да ходим на избори вече, че да се видите колко хелекторат сте загубили.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Halloween много да не се пъни, че пак ще събуди духа на Магнитски. Единият не искал с ПП, другият не искал с ПП, а накрая пак ще има "горчиво". Посолството така нареди. Край!
18
2
 
13
 
! Отговори
Шляп Шляп ПП преди 2 месеца
Водно Колело!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Украйна загуби войната , дали герб /Баце/ , ще се обърнаТ към Путин ... Нали в политиката , невъзможни неща няма , то морал и правила отдавна няма , и слънцето даже може да изгрява пак от Изток !
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Капитализъм в Европа не може да има. Капитализъм и Европа - това е оксиморон. Капитализъм може да има в САЩ, в Русия, Австралия, в някои страни от Азия. В Еропа няма ресурси за развитие на капитализъм, може да се развива само при наличието на колонии и приток на евтини ресурси. А такива вече няма.
15
1
 
10
 
! Отговори
Пею преди 2 месеца
Съвършено си прав. Да въведем ред с една работеща съдебна система. Съд за 35 годишните грабежи на България на всички които ограбиха милиарди активи. Шкафчета кюлчета Ало Ваньо и т.н. А има и по Магнитски 7 те джуджета. и много други. Справедливост.
14
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Ти нуша я прати да преговаря с хакерите за пътната карта :)
13
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Благодарение на ЕС днес ние българите всеки ден можем да ядем банани.
12
12
 
5
 
! Отговори
Не се безпокойте преди 2 месеца
НАТО няма да загуби в Украйна, и ЕС няма да се разпадне.
11
2
 
17
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 2 месеца
Ред ще има само тогава когато влезеш в затвора ,ако ли не пак ще сме последните цър--вули на ЕС.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко време Десислава Атанасова ще бъде на СТАЖ , в Съд. Система ?