ГЕРБ пита: Защо бързат с оставката, дали ПП-ДБ тласкат страната към избори?

Може би ПП-ДБ демонстрирали, че не искат да се водят преговори
Обновена: 6 мар 2024 12:19 | 6 мар 2024 12:17, Камелия Цветанова
158
ГЕРБ пита: Защо бързат с оставката, дали ПП-ДБ тласкат страната към избори?
Снимка: БГНЕС

Според Теменужка Петкова от ГЕРБ премиерът Николай Денков е прибързал с подаването на оставката си, а ПП-ДБ са избързали да я предложат за гласуване в НС.

„Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия, по-скоро си го обясняваме, че ПП-ДБ искат да тласнат държавата към избори“, коментира тя, след като депутатите единодушно приема оставката на Денков.

Петкова припомни, че отдавна се знае, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в конгреса на ЕНП на 6 и 7 март.

„Нашият лидер задължително трябва да присъства там, защото се взимат изключително важни решения. Заедно с него е и Мария Габриел, която е заместник-председател на ЕНП. На фона на всички тези отдавна оповестени ангажименти това прибързано действие на колегите от ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласуване сега и веднага буди определени подозрения. Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия. Дали да се използва това, че нашият лидер е в чужбина, Мария Габриел също я няма, или това, което нашите партньори от ПП-ДБ демонстрираха с този ход, е, че те не желаят може би да се водят преговори, по-скоро това, което те искат, е да тласнат държавата в избори. В противен случай не бих могла да си представя защо беше необходимо това бързане“, посочи тя.

Шефът на НС Росен Желязков също призна, че според него нещото са избързали.

“Мария Габриел липсваше в залата днес, в МС се проведе редовно заседание с 25 точки при положение, че изпълнителната власт е в оставка и то с липсата на вицепремиера Габриел на това заседание”, каза той.

Желязков посочи, че депутатите от ГЕРБ се чудят защо при това крехко доверие между тях и ПП-ДБ се правят символични жестове, които предпоставят разговорите за ротацията с още една нотка на горчивина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
Жорко преди 1 месец
*** лельо,нали вие гласувахте оставката?Кво се правиш на учудена?
144
0
 
1
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Ама защо се вайкате бе!!!-нали така се споразомяхте,ха сега вземайте се залавяйте да работите А НЕ САМО ДА ТЪРСИТЕ КУСУРИ !! Много се радвам да ви видя сърделите наредени и цъфнали начело на държавата ,щото от страни е много лесно!!1
143
0
 
6
 
! Отговори
Диагноза българин преди 1 месец
А хората питат защо, след изтеклата пътна карта за руски поток, Теменужка и останалите герберастки калинки не са по арестите?
142
2
 
2
 
! Отговори
Галя преди 1 месец
ДБ тласкат Бългхария към крах
141
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам защо всички се правят на ощипани госпожици и "изненадани". Нали имаше предварително разписано споразумение за момента и начина за ротация между двете страни на "сглобката". Защо всички хукнаха по разни форуми зад граница в този момент и мрънкат по медиите как сега не му било времето. А, кога - след седмица-две - за да правите циркове по студията как другите не искат да сдават властта. Всичко се превръща в един пошъл цирк, където всеки се стреми да надвика другите колко много ги МРАЗИ
140
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази черна къклица,това фалшиво нещо,трябва днес да е на друго място,вместо да се *** като види микрофон и камера.
139
1
 
7
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 месец
ГЕРБ СА СЕ ДОКАЗАЛИ КАТО ХОРА,КОИТО НЕ МИСЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ,А САМО КАК ДА КРАДАТ.ДОКАТО ТЕЗИ СЕ ВЛАЧАТ СЛЕД ДРЪНКАЧА НА НЕБИВАЛИЦИ,ЩЕ СМЕ ЗЛЕ.ЧУДЯ СЕ ТЕЗИ ХОРА ИМАТ ЛИ НЕЩО В ГЛАВИТЕ СИ,ОСВЕН ПАРИ???
138
8
 
2
 
! Отговори
ПП/ДБ преди 1 месец
Докато пишете против ГЕРБ си мислете за апартамента на Лорер, който продаде на винетната кралица за 2 милиона, въпреки че го е купил за 180 хиляди. Мислете си и за продажбата на останалата част от сградата на същата кралица, както и за покупката на активите на фирмата на Асен Василев, за да не изплати на американеца, който я е осъдил. Мислете си за нулева корупция:)
137
1
 
12
 
! Отговори
само питам преди 1 месец
а ГЕРБ защо са гласували оставката в НС? техният лидер не е ли зцабранил да не правят нишо без него? Непослушници!
136
0
 
15
 
! Отговори
LK преди 1 месец
Всеки знаеше кога Денков ще подаде оставка.. защо Боко е толкова учуден, че и извън България отиде!
135
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо за изгубено-намерената пътна карта?! Както каза преди време 1 другарка-комунистка: "позорно мълчание "- от медии, и телевизии. Нищо чудно, паралелната държава та Герб и водача слънце-Методиев Боко Мутрата действа! Е няма проблем, все пак простия матриал е 90% . Де МАГНИТСКИ ДЕ Теменежке, Де МАГНИТСКИ ДЕ Мутро Банкявска. Достойни за ДПС патнъори!
134
2
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
Щото ако не беше я подал -щяхте да фъфлите ама защо не я подаде.ко...му..няги дърти
133
2
 
9
 
! Отговори
Не избори преди 1 месец
Другари КОМУНИСТИ,пердон,ефратски демонократи ашладисани диктатори, необходимо е военна мобилизация за да се отървем от тоталитарния режим на ДеПеСото и гербАЛА че, съсипаха всичко Българско и родно.
132
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Какво значи бързат, датата 6 март е определена от 9 месеца!
131
0
 
21
 
! Отговори
Прост преди 1 месец
Защо бързали ,нали датата беше 6 март.Продължавайте с играчките докато им омръзна на народа.
130
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко всички министри от ПП на борсата ,остави само един )
129
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко а вие защо сте баш днес,извън страната?
128
0
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Банкянския бек е недоволен, защото премиера си подаде оставката и вече няма кого да хулят. Вие сте на ход нагли мутри.
127
2
 
16
 
! Отговори
позор! преди 1 месец
Грозната селяндурка долу вляво, Минзухарка ли беше, Теменужка ли, все там, все същото нищожество ще си остане, ама, още ли не е обитателка на сливенския затвор?! Защото тя е извършила най-големия грабеж и най-голямото национално предателство не само в новата ни история! За "Турски поток" става дума, който мутрата от СИК упорито се мъчеше да прекръсти на "Балкански"!
126
0
 
17
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Бойко отново се НАПРАВИ НА НАЙ УМНИЯ ,НО ГО НАДЦАКАХА ОТНОВО и сега се оправдава като ученичка!!!За какви обяснения и оправдания да дават на опозицията,като се дава оставка или мисли че те ще РЕВАТ КАТО ГЕРБ за всяко неблагоплучие !! ГЕРБ ПРОСТО БАВЯТ ТОПКАТА ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОВАЛЯТ !!!