ГЕРБ пита: Защо бързат с оставката, дали ПП-ДБ тласкат страната към избори?

Може би ПП-ДБ демонстрирали, че не искат да се водят преговори
Обновена: 6 мар 2024 12:19 | 6 мар 2024 12:17, Камелия Цветанова
158
ГЕРБ пита: Защо бързат с оставката, дали ПП-ДБ тласкат страната към избори?
Снимка: БГНЕС

Според Теменужка Петкова от ГЕРБ премиерът Николай Денков е прибързал с подаването на оставката си, а ПП-ДБ са избързали да я предложат за гласуване в НС.

„Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия, по-скоро си го обясняваме, че ПП-ДБ искат да тласнат държавата към избори“, коментира тя, след като депутатите единодушно приема оставката на Денков.

Петкова припомни, че отдавна се знае, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в конгреса на ЕНП на 6 и 7 март.

„Нашият лидер задължително трябва да присъства там, защото се взимат изключително важни решения. Заедно с него е и Мария Габриел, която е заместник-председател на ЕНП. На фона на всички тези отдавна оповестени ангажименти това прибързано действие на колегите от ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласуване сега и веднага буди определени подозрения. Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия. Дали да се използва това, че нашият лидер е в чужбина, Мария Габриел също я няма, или това, което нашите партньори от ПП-ДБ демонстрираха с този ход, е, че те не желаят може би да се водят преговори, по-скоро това, което те искат, е да тласнат държавата в избори. В противен случай не бих могла да си представя защо беше необходимо това бързане“, посочи тя.

Шефът на НС Росен Желязков също призна, че според него нещото са избързали.

“Мария Габриел липсваше в залата днес, в МС се проведе редовно заседание с 25 точки при положение, че изпълнителната власт е в оставка и то с липсата на вицепремиера Габриел на това заседание”, каза той.

Желязков посочи, че депутатите от ГЕРБ се чудят защо при това крехко доверие между тях и ПП-ДБ се правят символични жестове, които предпоставят разговорите за ротацията с още една нотка на горчивина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма страшно той кабинета си продължава да управлява дори и в оставка. Така е според новите промени в конституцията. Може и до края на мандата да си управлява в оставка ако не бъде избран нов кабинет.
4
1
 
19
 
! Отговори
Мътене на ротация преди 2 месеца
Защото, да ви насадят на пачи яйца.
3
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
махайте се ,да идва Радев,че ни вкарахте във война.
2
4
 
22
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Ха-ха-ха. Не плашеше ли до вчера точно баце ви с избори :)
1
5
 
31
 
! Отговори
Кире преди 2 месеца
И тия откачиха. Нали така сте се разбрали бре, алооу.