ГЕРБ пита: Защо бързат с оставката, дали ПП-ДБ тласкат страната към избори?

Може би ПП-ДБ демонстрирали, че не искат да се водят преговори
Обновена: 6 мар 2024 12:19 | 6 мар 2024 12:17, Камелия Цветанова
158
ГЕРБ пита: Защо бързат с оставката, дали ПП-ДБ тласкат страната към избори?
Снимка: БГНЕС

Според Теменужка Петкова от ГЕРБ премиерът Николай Денков е прибързал с подаването на оставката си, а ПП-ДБ са избързали да я предложат за гласуване в НС.

„Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия, по-скоро си го обясняваме, че ПП-ДБ искат да тласнат държавата към избори“, коментира тя, след като депутатите единодушно приема оставката на Денков.

Петкова припомни, че отдавна се знае, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в конгреса на ЕНП на 6 и 7 март.

„Нашият лидер задължително трябва да присъства там, защото се взимат изключително важни решения. Заедно с него е и Мария Габриел, която е заместник-председател на ЕНП. На фона на всички тези отдавна оповестени ангажименти това прибързано действие на колегите от ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласуване сега и веднага буди определени подозрения. Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия. Дали да се използва това, че нашият лидер е в чужбина, Мария Габриел също я няма, или това, което нашите партньори от ПП-ДБ демонстрираха с този ход, е, че те не желаят може би да се водят преговори, по-скоро това, което те искат, е да тласнат държавата в избори. В противен случай не бих могла да си представя защо беше необходимо това бързане“, посочи тя.

Шефът на НС Росен Желязков също призна, че според него нещото са избързали.

“Мария Габриел липсваше в залата днес, в МС се проведе редовно заседание с 25 точки при положение, че изпълнителната власт е в оставка и то с липсата на вицепремиера Габриел на това заседание”, каза той.

Желязков посочи, че депутатите от ГЕРБ се чудят защо при това крехко доверие между тях и ПП-ДБ се правят символични жестове, които предпоставят разговорите за ротацията с още една нотка на горчивина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
23
 
! Отговори
Гневен преди 2 месеца
Вие мутри какво се чудите.Преди девет месеца се разбрахте,че премиерът ще си подаде оставката.Академик Денков е човек с достойнство и изпълни обещанието си,сега вие сте наред и народа чака вас,учудените.
124
0
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 2 месеца
човекът отдавна го каза и го изпълни. Мъжка дума. Има професия и авторитет. Другите също. Могат и това. Доказано. Учудените какво могат?!
123
10
 
2
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ преди 2 месеца
АЗИАТЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИСКАТ ДА РАЗРУШАТ ЕДИНСТВЕНАТА ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО СЕ ПОЛЗВА С ДОВЕРИЕТО НА ЕВРОПА.... АКО ПП ДБ ПРАВЯТ СЪЩОТО ЗНАЧИ ОБСЛУЖВАТ АЗИЯ И РУСИЯ...
122
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "сега да ги подхващат кой им субсидира пътуването на герберунгелите" - ___ - ГЕРБ е авторитетен партньор в групата ЕНП! Имат съответната европайска партийна подкрепа.
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
бибитковци, кукловода кога нареди да обявите че сте се разбрали?
120
1
 
13
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 месеца
Типични по герберски! те сса свикнали да извъртат и да не си изпълняжат обещанията.Боко днес говори едно утре друго. Денков постъпва мъъжки и почтенно.Подава си оставката сппоред договорката! Какво искат герп ,Те са които искат избори!Да си направят явна коалиция с ДПС!
119
0
 
14
 
! Отговори
Краси преди 2 месеца
Е нали от преди 9 /ДЕВЕТ/ месеца се знаеше кога да подаде оставка??
118
2
 
10
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
ГЕРБ явжо незнаят какво да правят ...веднъж-дайте оставка,сега-защо я дават...тия тотално обърках държавата и сега се държат като полицай хванат в подкуп!!!Радвам се да видя колко министри неподкупни и неакани ще искарат!!
117
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До днес Денков бе боксовата круша. И тъй като скоро Мара ще го смени герберите са недоволни, щото ще трябва да млъкнат! Девет месеца им гледахме изстъпленията спрямо Денков и министрите. Е сега са видим Марчето дали ката ден ще го поплюват?
116
2
 
14
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Вечно недоволни. Подал оставка по предварителна уговорка - защо го прави. ако не подаде - защо не го прави :) Нуша изгуби пътната карта на пАтока - всичко е 6. Плюе по другите :)
115
2
 
13
 
! Отговори
ЕС е решило отдавана преди 2 месеца
ГЕРБ са правят на интересни....
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде, прегръщайте се, че вече и марсианците разбраха, че играете представление. Слаби актьори.
113
2
 
14
 
! Отговори
МУТРОС преди 2 месеца
Поведението на герберите е типчино мутренско.Имаха най-много депутати,но не направиха правителство,а после започнаха да критикуват.Оправданието-спасявали страната.Така я спасяваха 12 г.,че нито еврото,нито Шенген,нито падане на визите за САЩ,за магистрали и държавни калинки да не говорим.И сега същите отново започват да изнудват.Грешката на ПП+ДБ е ГОЛЯМА-с мутри не можеш да влизаш в съюз.Трябваше да ги оставят да си направят правителство и да видим как ББ щеше да управлява в криза.
112
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези ни вкарват във война и ни раздават територията и с цялата си наглост , агитират хората да гласуват . Не дъно ! Двойно дъно !!!
111
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
сега да ги подхващат кой им субсидира пътуването на герберунгелите
110
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В този критичен момент,за Българския Народ,Босса и кльощавата са в чужбина на друг конгрес.Види се на кои интетеси служат,при това дали клетва пред Народа си,че ще му служат в негов интетес. Народеее....затуй хомотът ти е тежък и живота кратък.
109
0
 
12
 
! Отговори
до Ай преди 2 месеца
""""РАБОТЕТЕ БЕ.Стига с тия циркове на гърба на хората""""" -------- Те не съ в Парламентъ, за да Работят за Народ и Държава, а да изпълняват задачите, които им поставя Шерифъ от Посолството, като мимоходом не забравят и личните си интереси, и обогатяване!!!
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цялата тази"дандания"е за да се разтуря НС и всички комисий по "Нотариуса"да бъдат разпуснати и престъпниците в НС и в Съдебната система да се измъкнат"сухи"и готови за нови грабежи.И ПП(Продължяваме Подмяната и ДБ(Досъсипване на България) да се уредят с авантата (50/50).А Народа,уж суверен,да бъде отново в кюшета с крушета заврян.
107
1
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 2 месеца
Не щат да подпишат тоя МАЙМУНРАНДУМ тия наши управляващи!
106
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още не сме разбралЕ , Минзухарка Петкова познава ли се с Гинчето Върбакова !