Петков защити Василев: Безумна е идеята за смяна на финансов министър

Огромен приоритет на всички нас е влизането в еврозоната, отсече той
Обновена: 7 мар 2024 18:35 | 7 мар 2024 14:20, Нели Христова
130
Петков защити Василев: Безумна е идеята за смяна на финансов министър
Снимка: БГНЕС

"Огромен приоритет на всички нас е влизането в еврозоната. Смята в този момент примерно на финансов министър, когато сме месеци преди еврозоната, е абсолютно безумна идея. Но всичките тези отделни идеи ще ги говорим за хората", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Във вторник на Националната конференция на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов се изказа остро за финансовия министър Асен Василев, като предупреди Мария Габриел, че ще се провали като премиер, ако приеме кабинет с Асен Василев, военния министър Тодор Тагарев, икономическия Богдан Богданов, спортния Димитър Илиев и на туризма Зарица Динкова.

Пред медиите той показа поканите за преговори, които ПП-ДБ ще изпрати на Бойко Борисов, Мария Габриел и преговорния им екип за ротацията и коалиционното споразумение. Предлагат им да се срещнат в петък в парламента в удобно за тях време, като първите теми са реформите в регулаторите и правосъдната система.

"Всичките тези неща, които показват дали имаме една обща визия за България, или не. На тази основа ще продължим разговорите с идеята, че кабинетът на Мария Габриел трябва да стане реалност", обясни Петков.

Той отново настоя, че регулаторите трябва да работят така, че всички мобилни оператори да не вдигат цените едновременно, да няма бързи кредити с необосновано високи лихви, да няма фалшиви новини по медиите, службите да не се използват за чужди поръчки, да няма "евра", "нотариуси" и "джуджета".

"Толкова са прости нещата. Няма нищо сложно. Ако имаме обща визия за тези неща и направим регулаторите наистина независими и тези институции ги построим по правилния начин, то разговорите за министри - кой, какво, защо, са второстепенни", коментира бившият премиер.

"Вярвам във визията за България на госпожа Мария Габриел, но искаме да сме сигурни, че зад тази визия стоят реалните процеси, при които да имаме тези независими органи, защото българските граждани се интересуват от това, не ги интересува политическото кой ще вземе какви кресла и портфейли. Те искат да знаят някой ще ги пази ли от високи цени, фалшиви новини, ще могат ли да имат справедлив съдебен процес", посочи още Петков.

Още по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безумно е, че 9 месеца парите на държавата са в ръцете на мошеници и крадци-Кирчо, Асенчо и Лорер. Връщайте се там откъдето сте дошли!
125
0
 
2
 
! Отговори
про100 преди 1 месец
Кикето Петков май чертае други точки нещо много сладко са бара по нослето ;-)) Дано утре не е на афтър.
124
1
 
1
 
! Отговори
Оцетови крака преди 1 месец
Нахлузил съм старите мухлясъли терлички студено е да мия краката сложил съм духалката и от крачката се носи мека топлина и чаромат. Фън джуй
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези, които си пишете по форумите - ами хайде, направете го ! Уморих се да ви чета глупостите и заканите как ще правите не знам си какво с управляващите ! Страхливи сте българите и сте мъже само за пред екранчетата на телефоните, които вероятно сте купили на кредит !
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този човек не се спря да измисля да заблуждава да лъже да говори от името на българските граждани КИРОООООО АЗ СЪМ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН И НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ТВОИТЕ РЕГУЛАТОРИ СПРИ ДА ГОВОРИШ ОТ МОЕ ИМЕ СПРИ ВЕЧЕ ТЕБ КИРО ТЕ ИНТЕРЕСУВАТ ТЕЗИ ДЛЪЖНОСТИ А НЕ МЕН НЕ СИГОВОРИЛ С МЕН ЧЕ ДА ГОВОРИШ ОТ МОЕ ИМЕ
121
0
 
11
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Кой си ти ? Я се разкарай и взимай кокора със себе си *** ! Да не ти смъкне кожата от гърба народа като се вдигне !
120
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире, връщай парите на Обръчите от фирми и отивай в Африка да правиш бизнес.
119
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смяната на Василев ще смени и Спецов. Това е безумие. Промяната няма сметка да няма финансов министър. Това проваля всичките им замислени далавери. Безсмислено е да стоят на власт без Василев. Не е доходна инвестиция.
118
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
долу ръцете от коокорчо какви сте вие бе дгд бедните
117
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
и кво? сега ротация ще има ли?
116
11
 
0
 
! Отговори
Браво Кире преди 1 месец
Мислещата част от народа, която иска да живее в свободно и уредено общество е зад теб. Наглите мутри и копейките са активирали мрежите си от тpoляци , за да достигнат с лъжите си до простата част от народа, която за съжаление е болшинство, но няма да се предадем. Важното е да събудим тези, които не гласуват да повярват , че и в България крадливите престъпници на прехода ще лежат в затвора, и че могат да получават нормални заплати тук. Както и, че царството местните феодали ще свърши.
115
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Като сте толкова чисти, добри, заклеймяващи корупцията КАКВО ПРАВИ ФИНАНСОВИЯ ИЗМАМНИК АСЕН ВАСИЛЕВ в ПП-ДБ и в правителството на Денков, тоест на ПП-ДБ!
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо лайHoTo точка
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро Истината нагъл до мозъка на костите си
112
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е най-зле управляващия финансов министър!!!
111
1
 
8
 
! Отговори
kruela преди 1 месец
Кокорчо става все по- безумно ококорен ...гномче пред гърненце с жълтици ...ем ги пази , ем ги лази....
110
0
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
защо да е безумна идеята? нали за ротация става дума? ще се ротирате
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Можели Борисов министърът важен в правителството си да бъде от ПП на борсата веднага
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ми хареса края на един анализ от известен анзлизатор " Сглобката е като оркестъра на Титаник "
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е достатъчно оставка, трябва затвор и конфискация на всичко което имат Кирчо и Кокорчо защото е незаконно придобито.