Кольо Колев прогнозира: Чудовищно падение очаква ПП-ДБ при нови избори

Има огромен глад в обществото за нова формация, смята социологът
12 мар 2024 10:38, Петър Бойчев
124
Кольо Колев прогнозира: Чудовищно падение очаква ПП-ДБ при нови избори
Снимка БГНЕС

"ПП-ДБ се намират в много слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати. Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, "Възраждане", ИТН, а вероятно и с нови политически формации." Това каза в интервю за БНР социологът от "Медиана" Кольо Колев.

"До голяма степен вече сме твърде много заразени с пропаганда. Колегите си позволяват внушения, които са доста вън от предмета на социологията. До голяма степен това, което се публикува като резултати – едва ли не ПП-ДБ са втора политическа сила, едва ли не седят стабилно, е, меко казано, несериозно. Вижте оценките на управлението, вижте недоволството - безпрецедентно ниски оценки."

Като "нечистоплътно внушение" социологът определи налаганото мнение, че "резултатите ще бъдат същите". "Пропагандата доста добре работи - за запазване на статуквото. Именно на тази сглобка, в този ѝ формат, наречен евроатлантически."

Колев е категоричен, че има огромно недоволство сред хората и "при предсрочни избори това нещо има огромен шанс да избухне" и "именно поради тази причина непрекъснато се внушава от т.нар. анализатори – няма смисъл, защото ще бъде същото".

Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени, отбеляза Кольо Колев в предаването "Преди всички". Според него освен евентуалния проект на президента, други политически формации, които ще се явят като алтернатива на сегашното статукво, също ще се намесят в пренареждането на политическата картина.

"Има огромно напрежение отдолу. Към момента те се опитват да натиснат капака отгоре. Недоволството може да избие в такава посока, че им е бедна фантазията."

Резултатите за ПП-ДБ на предсрочни избори ще бъдат "плачевни", поради което те имат "един-единствен шанс – отстъпление". В момента става въпрос за разпределение на властовите позиции, ПП-ДБ нямат избор и ще отстъпват, изрази мнение Кольо Колев за хода на преговорите около ротацията.

Запитан за имиджовите щети за ГЕРБ от участието им в сегашния управленски формат, социологът заяви, че "едните руинират, а другите седят относително стабилно, те са в силна позиция" и без съмнение на парламентарни избори ще се представят добре. Проблемът на ГЕРБ ще бъде в търсенето на партньори, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Павел преди 1 месец
Падението е напълно заслужено. ПП-ДБ са кръгла нула и не стават на нищо.
110
0
 
0
 
! Отговори
Гого преди 1 месец
Е то ПП и ДБ са на дъното отдавна
109
1
 
2
 
! Отговори
Сава преди 1 месец
Това е всиобща тайна!
108
0
 
1
 
! Отговори
Макс преди 1 месец
Естествено, те това заслужават.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
100%ово падение ще е
106
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 1 месец
Така и трябва да бъде, нищо не направиха като правителство, само си гледаха техните интиереси
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само за Възраждане греши, те ще са или първи, или втори, така че ПП-ДБ няма да се бори с тях, а с ДПС и останалите.
104
1
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
ПП пристана на Борисов и на следващи избори липсва в Парламента.Герб са като отровните гъби ядът се веднъж.Назад във времето Бареков,Яне Янев и т.н.Дано се появи нов Проект иначе Костадинов ще си покачва процента,колкото и невероятно да изглежда.
103
0
 
1
 
! Отговори
Ева преди 1 месец
ДБ повлякоха цяла коалиция към дъното
102
2
 
1
 
! Отговори
Smurf преди 1 месец
Червен Кольо си е червен Кольо и приказва това за което му плащат. Той и ортака му Андрей Райчев са стари поръчкови изпълнители
101
1
 
0
 
! Отговори
За Янев преди 1 месец
До Анонимен Както Янев на едните избори, така и БСП на Сорос на вторите имаха една основна задача, която беше изпълнена. Откраднаха по няколко процента от БСП на Нинова и я отслабиха.
100
1
 
6
 
! Отговори
Комунисти, сър ! преди 1 месец
ПП и ДБ са толкова десни, колкото са били Ленин и Троцки. Те са радикални либерали от болшевишки тип. Комунисти от най- деструктивният и долен вид, като тези на Димитров, които създадоха македонската нация. Причината, поради която са се настанили в дясната част на Народното събрание е, че там е няма истински десни консерватори и християн- демократи и е празно. Иначе, за такива деструктивни елементи в българското Народно събрание не е предвидено изобщо място. Тяхното място е в затвора.
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Психопатите от всички партии трябва да бъдат изчистени и най-вече от ГЕРБ и СДС, там са най-много.
98
2
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Психопатите от пплгдб+ трябва да бъдат изчистени ;) !!!
97
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** му янко.Ще бъдат първи,бойко ще бъде в затвора.
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На предишните избити надеждата беше в партията на Стефан Янев, но той няколко пъти настъпи мотиката заемайки позиция противоположна на това, което хората очакваха от него и съвсем резонно се провали.
95
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е ...След като ,,избелите" Бойко Методиеф Борисоф, Владислав Горанов, Дилян Пеевски,Ахмет Доган, Арнаудова с имоти за милиони, Върнахте имота на Барселонкста и прекратихте преследването за милиони по ,Автомагистрали, Хазарт, Барселона гейт , Гешефтура .Отказахте да ореследвате Догснсарай край Росенец.Доган стана законен сибственик.Сега вече не сте им нужни на мафията Могат да продължат и без вас
94
6
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
ПП и ДБ подадоха оставката точно според договорката с мутрите, опитвайки се да спасят поне малко реномето си. Това разбира се не се хареса на мутрите, които много искаха да обвинят ПП и ДБ, че не спазват уговореното. Е, поне това ПП и ДБ го направиха, но по-важното е какво не направиха - не изчегъртаха модела ГЕРБ в управлението, заради което хората гласуваха за тях.
93
2
 
3
 
! Отговори
Паденията преди 1 месец
Първо беше падението на СДС. После падението на НДСВ, падението на БСП, падението на ГЕРБ и падението на ИТН. Падението на ПП и ДБ започна още на предишните избори, а сега само ще продължи.
92
5
 
4
 
! Отговори
Падението на ГЕРБ преди 1 месец
Доста падения сме виждали. Например падението на ГЕРБ. През 2009 ГЕРБ взеха властта с 1678641 гласа, а през 2021 изгубиха властта получавайки само 837707 и то като ГЕРБ-СДС, наполовина от 2009 година,а на последните парламентарни избори падението на ГЕРБ е още по-голямо - 669924 гласа, пак в коалиция със СДС. Това е над 1 милион по-малко хора гласували за ГЕРБ в сравнение с 2009 година.