Кольо Колев прогнозира: Чудовищно падение очаква ПП-ДБ при нови избори

Има огромен глад в обществото за нова формация, смята социологът
12 мар 2024 10:38, Петър Бойчев
124
Кольо Колев прогнозира: Чудовищно падение очаква ПП-ДБ при нови избори
Снимка БГНЕС

"ПП-ДБ се намират в много слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати. Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, "Възраждане", ИТН, а вероятно и с нови политически формации." Това каза в интервю за БНР социологът от "Медиана" Кольо Колев.

"До голяма степен вече сме твърде много заразени с пропаганда. Колегите си позволяват внушения, които са доста вън от предмета на социологията. До голяма степен това, което се публикува като резултати – едва ли не ПП-ДБ са втора политическа сила, едва ли не седят стабилно, е, меко казано, несериозно. Вижте оценките на управлението, вижте недоволството - безпрецедентно ниски оценки."

Като "нечистоплътно внушение" социологът определи налаганото мнение, че "резултатите ще бъдат същите". "Пропагандата доста добре работи - за запазване на статуквото. Именно на тази сглобка, в този ѝ формат, наречен евроатлантически."

Колев е категоричен, че има огромно недоволство сред хората и "при предсрочни избори това нещо има огромен шанс да избухне" и "именно поради тази причина непрекъснато се внушава от т.нар. анализатори – няма смисъл, защото ще бъде същото".

Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени, отбеляза Кольо Колев в предаването "Преди всички". Според него освен евентуалния проект на президента, други политически формации, които ще се явят като алтернатива на сегашното статукво, също ще се намесят в пренареждането на политическата картина.

"Има огромно напрежение отдолу. Към момента те се опитват да натиснат капака отгоре. Недоволството може да избие в такава посока, че им е бедна фантазията."

Резултатите за ПП-ДБ на предсрочни избори ще бъдат "плачевни", поради което те имат "един-единствен шанс – отстъпление". В момента става въпрос за разпределение на властовите позиции, ПП-ДБ нямат избор и ще отстъпват, изрази мнение Кольо Колев за хода на преговорите около ротацията.

Запитан за имиджовите щети за ГЕРБ от участието им в сегашния управленски формат, социологът заяви, че "едните руинират, а другите седят относително стабилно, те са в силна позиция" и без съмнение на парламентарни избори ще се представят добре. Проблемът на ГЕРБ ще бъде в търсенето на партньори, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Общото между демокрацията и хазарта: на каквото и да заложиш, се казиното печели.
90
2
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 2 месеца
Чу това и Киро Ментето си го каза какви ще са процентите, ако го няма "аллабалата " с Радев!
89
2
 
0
 
! Отговори
хе хе хе преди 2 месеца
Доживях и Червен Колю да каже нещо вярно. Но то затова и никой няма да допусне избори. Посолството бди:)
88
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Само,че Сектата на жълтите павета е откакто е "освободена" България от турско робство
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Коренът на Злото е в София, която търпим да прави държавни преврати на леви правителства и да подкрепя десните фашистки правителства, които работят срещу населението и провинцията. България е попаднала под властта на секта, и това е Сектата на Жълтите павета.
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предложение за Избори : на всеки гласувал държавата да плаща веднага на ръка по 500 лева за да цака партийният вот ! На всеки негласувал държавата да одържа по 500 лева до седмица . При гласували под 50% -изборите се Анулират и на всички какндидат политици им се забранява за 6 г да участват във политиката . Може да се въведе че право на гласуване имат само тези които живеят постоянно в България , имат поне основно образование и са си платили данъците .
85
3
 
4
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Колю по червен няма да станеш,но ще убелееш и затъпеш тотално,без да знаеш какво бращолевиш!!
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Народа да не е ***. Ше чака, ше чака, пък после е ясно какво ше напрай". Новите формации са като плямпала вече. Идат за да крадът. Щели да управляват. Нема пари, щял да управлява. Бе той идва само да краде. Ще управлява този, който има пари за да управлява парите да му носят пари, а не да се накраде и после в офшора да продължава нищо да не създава. Но правила трябват, богатия като не дава пример, какво остава за бедния и средния да дават пример ли.
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първи Закон на Мойсей който изповядвам ми дава пълно право -политик , журналист и социолог ако ме излъжат че има право да ги целувам студени без да нося Наказателна Отговорност !
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди най-голямото зло беше СДС, после най-голямото зло стана ГЕРБ, а сега най-голямото зло са негласуващите за никоя партия или коалиция, независимо дали не са,гладували или са гласували с не подкрепям никого.
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плямпа.От червените.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единственият вариант, който може да помогне е повече хора да гласуват на изборите, поне 50-60%. Иначе ще се влачим на опашката на ЕС водени все така от мутрите на ГЕРБ, псевдодемокрстите от СДС и разбира се ДПС.
79
2
 
3
 
! Отговори
Гандьо Баюв преди 2 месеца
Променете правилата за съставяне на Народно събрание. Спечелилата партия или коалиция да взима допълнителни 50 места в парламента. Така ще има устойчиво правителство, но и определена партийна и лична отговорност. Иначе отговорността се размива, доверието в институцията пада. Затова се появяват сглобки или Държавен съвет от времето на Соца и Османската власт, а народното събрание се превръща в саркастична говорилня обслужваща корпоративни и чужди разградителни интереси.
78
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кольо Колев: Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени.... Така е. Затова масово гласуваха за НДСВ през 2001, после за ГЕРБ през 2009, за ИТН през 2021, а после и за ПП. Сега се чака нещо ново, за да се отървем от ГЕРБ, СДС, ИТН, ПП и ДБ.
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ-СДС да се мобилизират и стегнат електората, за избори. Само така ще се спре агонията в държавата.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП ще имат съдбата на ИТН, а софийската партия ДБ ще се върнат на мястото, на кото бяха, с 6 до 7%. Може и по-малко, с оглед лошия имидж от ПП.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ако на евроизборите лъсне падението, какво ще стане със сглобката?
74
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каракольо, Каракольо, в голяма грешка си. Падението им наистина ще е чудовищно, но ще е преди изборите - най-много до месец.
73
3
 
6
 
! Отговори
ира преди 2 месеца
Ами ти задоволи глда бе алан Кольо направи червена пария и се виж колко струваш Отврутителен лапач си
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кольо Колев ДГД.