Кольо Колев прогнозира: Чудовищно падение очаква ПП-ДБ при нови избори

Има огромен глад в обществото за нова формация, смята социологът
12 мар 2024 10:38, Петър Бойчев
124
Кольо Колев прогнозира: Чудовищно падение очаква ПП-ДБ при нови избори
Снимка БГНЕС

"ПП-ДБ се намират в много слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати. Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, "Възраждане", ИТН, а вероятно и с нови политически формации." Това каза в интервю за БНР социологът от "Медиана" Кольо Колев.

"До голяма степен вече сме твърде много заразени с пропаганда. Колегите си позволяват внушения, които са доста вън от предмета на социологията. До голяма степен това, което се публикува като резултати – едва ли не ПП-ДБ са втора политическа сила, едва ли не седят стабилно, е, меко казано, несериозно. Вижте оценките на управлението, вижте недоволството - безпрецедентно ниски оценки."

Като "нечистоплътно внушение" социологът определи налаганото мнение, че "резултатите ще бъдат същите". "Пропагандата доста добре работи - за запазване на статуквото. Именно на тази сглобка, в този ѝ формат, наречен евроатлантически."

Колев е категоричен, че има огромно недоволство сред хората и "при предсрочни избори това нещо има огромен шанс да избухне" и "именно поради тази причина непрекъснато се внушава от т.нар. анализатори – няма смисъл, защото ще бъде същото".

Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени, отбеляза Кольо Колев в предаването "Преди всички". Според него освен евентуалния проект на президента, други политически формации, които ще се явят като алтернатива на сегашното статукво, също ще се намесят в пренареждането на политическата картина.

"Има огромно напрежение отдолу. Към момента те се опитват да натиснат капака отгоре. Недоволството може да избие в такава посока, че им е бедна фантазията."

Резултатите за ПП-ДБ на предсрочни избори ще бъдат "плачевни", поради което те имат "един-единствен шанс – отстъпление". В момента става въпрос за разпределение на властовите позиции, ПП-ДБ нямат избор и ще отстъпват, изрази мнение Кольо Колев за хода на преговорите около ротацията.

Запитан за имиджовите щети за ГЕРБ от участието им в сегашния управленски формат, социологът заяви, че "едните руинират, а другите седят относително стабилно, те са в силна позиция" и без съмнение на парламентарни избори ще се представят добре. Проблемът на ГЕРБ ще бъде в търсенето на партньори, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Grobar krivogled sto ne vsemes da si satvoris gnusnata usta
70
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българските политолози не спират да удивляват с глупостта си.
69
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Peep да, но май тоя път е прав...
68
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някакви социологически проучвания ще извади ли или пак гледа на боб. Аз опозицията я разбирам, че ги говори тези неща, но социолог да говори без факти е смешно.
67
5
 
20
 
! Отговори
Peep преди 2 месеца
Това червен кольо ли го каза? Народе????
66
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудовищно е падението на "социолога" Червен Кольо...
65
12
 
18
 
! Отговори
Просто Киро преди 2 месеца
Компанията, която стоеше зад ловешкия завод за автомобили на Кирил Петков е фалирала. 35 милиона евро се дадоха тогава от Кирил Петков като министър на икономиката за съмнителният старт-ъп за електрически автомобили с албанско участие. Четири години по-късно завод няма, а самата автомобилна компания ликвидирана. Токова от Прости Киро!
64
13
 
22
 
! Отговори
Антон преди 2 месеца
Веднъж гласувах за Продължаваме промяната. Повече такъв грях няма да си слагам на душата
63
8
 
13
 
! Отговори
Чичовото преди 2 месеца
Червен Кольо - какво друго да каже ?
62
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не бяха спазени три основни правила в българската политика след 2020г., когато народът повече не желаеше Борисов с ГЕРБ-СДС и Пеевски с ДПС, да са на власт. Правило 1) Дръж в изолация Борисов и пyge/\uTe My от мафията ГЕРБ-СДС. Правило 2) Дръж в изолация Борисов и пyge/\uTe My от мафията ГЕРБ-СДС. И правило 3) Дръж в изолация Борисов и пyge/\uTe My от мафията ГЕРБ-СДС. Сега не им остава нищо друго освен да стискат на всяка цена властта, да изкопчат колкото се може повече ползи и блага за себе си и едва тогава да отиват на избори. А там те си знаят ще бъдат на кръгла НУЛА!
61
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименА то какво има общо тук КТБ, след като ПП/ДБ умишлено фалираха ТЕЦ Марица Изток с техните измислени умишлени за фалит квоти и така го ликвидираха 85 000 души работници са без работа в момента. Това е погром срещу икономиката ни, енергийната система и срещу държваността,
60
8
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 2 месеца
До Анонимен Не съм чул, нещо добро да е дошло от чужбина. Тези които са идвали, са го правили само да вземат, каквото могат, да съсипят, каквото е останало и да си тръгнат.
59
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нови протести са насрочени за днес в София срещу политиката на вкарване на мигранти на наша територия от премиера Денков!
58
12
 
16
 
! Отговори
Постиженията ПП/ДБ преди 2 месеца
За три години две правителства на ПП/ДБ - нула инвестиции в каквото и да било, отрицателен прираст, внос на мигранти, престъпен износ на оръжие за страна, с която нямаме нищо общо и откровено вкарване на страната ни във война,
57
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Падение...малко ала бала и са минимум втори
56
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички от ППДБ в затвора, а за гласуващите за тях една мазна храчка в лицето!
55
10
 
16
 
! Отговори
Разпад преди 2 месеца
Благодарение на политиката на ПП и ДБ България вече от износител на ток за региона се превърна в нетен вносител. Това ли е ускореното развитие, което предлагат Кирил и Асен?
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП-ДБ ли фалираха КТБ кой изхарчи излишъка от 5млрд. Лева да прати съпартийците си на море кой изнасяше повали с пари за магистралите
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 49, вече съм те пуснал за издирване! Най- ги обичам такива рубладжии дето заплашват, а не знаят с каква страховита сила си имат работа! Скоро ще разбереш!
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 48, тогава хвалеха ГЕРБ, защото таква беше кампанията... Като почна войната Недодялко се продаде на руснаците, доста от тpoловете му напуснаха, ама те си наеха нови - безспорно по-некадърни от предните, ама важното е рубли да падат