Преговорите за новото правителство още не са финализирани

Панев: Всичко може да се случи, докато всичко не е уговорено
57
Преговорите за новото правителство още не са финализирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всичко може да се случи, преговорите не са финализирани, докато всичко не е уговорено, а очевидно не е всичко уговорено, заяви депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев пред БНТ.

Панев не коментира дали е имало скандали между преговорните групи в петък и за какво са били те.

"И да има проблеми и търкания, това е нормално, когато се решава кои да са членовете на Министерския съвет за следващите девет месеца", каза той.

За Панев военният министър Тодор Тагарев не е препъникамък, а напротив - един от символите на правителството заради помощта за Украйна. Смята, че лидерите на ПП-ДБ ще постигнат добри резултати и коментира, че слабо правителство би било по-лошо от нови избори.

Според Владислав Панев няма друг ход освен Асен Василев да остане финансов министър, тъй като предстои влизане в еврозоната.

"Да се сменя играч по средата на мача не е особено мъдро в момента и то при положение, че инфлацията пада", каза той.

Никой в управлението не говори за увеличаване на данъците, заяви депутатът.

"Никой не смята да се съобразява с МВФ, това няма да се случи по време на това правителство и това парламентарно мнозинство", посочи Панев.

Ако няма споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ винаги можем да гласуваме против правителството, но тази хипотеза е по-малко вероятна, коментира Владислав Панев.

"ДПС и опозицията ще имат значение по отношение на органите, които се избират с 2/3 мнозинство. Около тях очевидно ще трябва да се търси по-голямо мнозинство, както за всички останали ще приемаме номинации от партиите в парламента, така и от гражданското общество", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: правителствоПанев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Мавродиев пък се включи последен, заявявайки в свое обръщение до медиите в четвъртък, че ще заведе дело срещу Ламбовски заради клеветническата кампания, подета "с цел да отклони вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев Маджо".
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им занеса ли една баница,за да им е по-лесно?Ако не могат да я разпределят,шиши ще им помогне.
31
2
 
2
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Още преди да бъде изяснен контекстът на репликата на Ламбовски към Иванов, тя провокира разнопосочни тълкувания и интерпретации в социалните мрежи. На следващата сутрин в понеделник медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски и председателя на КРИБ Кирил Домусчиев започнаха да твърдят, че ситуацията издава връзки на Иванов с бившите силови групировки. Премиерът Борисов не коментира конкретно, но обърна внимание на "гузната физиономия" на съпредседателя на "Демократична България
30
1
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Маджо е прякорът на един от основателите на бившата силова групировка СИК Младен Михалев. През 90-те години бизнесът му е бил свързван с редица емблематични фигури като Румен Николов Пашата, братята Красимир и Николай Маринови Маргините, президента на "Славия" Венцеслав Стефанов, покойния Милчо Бонев Бай Миле, включително и с настоящия премиер Бойко Борисов.Премиерът Борисов не коментира конкретно, но обърна внимание на "гузната физиономия" на съпредседателя на "Демократична България".Още преди да бъде изяснен
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбираме Борисов, ново правителство с същите министри
28
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Готови сме за избори, за да се отървем от нещото което ни инсталираха отвън.
27
3
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Последваха обвинения към Христо Иванов в "задкулисни обвързаности", а пък той на свой ред попита премиера Бойко Борисов за неговата "лична история с Пашата, с Маджо и със СИК".
26
0
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Младен Михалев - Маджо пристига в Съдебната палата в София на 16 март 2010 г., за да свидетелства по неуспешното дело срещу братя Маргини за организиране на три убийства"Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо..."С тези думи един от свидетелите в разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета" и бивш депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, се обърна към съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в неделя. Това се
25
3
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Лъжеш!Всички видяхме,че Маджо е звънял на един друг,който пък се похвали на Христо.Това видяхме.
24
3
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Мутрите са - пп сподед мен -всички видяха христо да му звьни маджоПроблема е в герб който се вкючи в игрите им
23
2
 
8
 
! Отговори
Бежанци преди 1 месец
Денков, защо всеки ден на летище София пристигат самолети от Виена пълни с бежанци?
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 11 Мутри истински организираха свалянето на българското правителство преди 3 год стани да седна 3 год саботажи 3 год невиждана инфлация 3 год бюджет няма 3 год правителство няма 3 год пари от Европа няма 11 кои са Мутрите 11
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 17 шарлатаните досега управляваха благодарение на Борисов 17 няма как с 30 депутата втори да управляват 17 защо Лъжеш
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали досега шарлатаните управляваха благодарение на ГЕРБ изведнъж се оказа че шарлатаните само са използвали ГЕРБ за да се доберат до власт държавата не ги интересува праведните шарлатани
19
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Значи Мъпетът премиер управлява 9 мес. с подкрепа от ГЕРБ.Идва ред на премиер от ГЕРБ.Вместо да получи покрепа от ПП/ДБ както е договорено,Панев заявява,че всичко може да се случи.Прав е Президентът.Шарлатани.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уг, уплаших се, помислих, че още не са започнали.
17
1
 
11
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Денко как вьрви офанзивата на твоите хора от австрияПревзеха ли вече овча купел
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се види Мария Габриел човек на ЕС ли е или е човек на Борисов.
15
4
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Очаквайте тежки репресии и вдигане на данъците! Борисов ви мачка психиката като на роми!
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес е ден дУпетатида да поискат прошка за геноцида ,който упражняват над българският народ 33 години,поставяйки собсвения си интерес над интересите на България.Крайно време е тая из мет да се разкара.