Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?

Ще има ли преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ днес?
21 мар 2024 07:00, Александър Попов
197
Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?
Снимка: БГНЕС

Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали България върви към предсрочни избори. Въпросите около съставяне на кабинет продължават да "висят", а разделителните линии стават все повече.

В сряда от партията на Борисов поставиха условие – ПП-ДБ да поднесат извинение към Мария Габриел след изказаните по неин адрес обвинения, че е "нежното лице на мафията".

Още по темата
Единият от съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев се извини частично, но по-скоро затвори вратата за дебати. Той се извини на жената Габриел, но не и на кандидата за премиер Габриел. По думите му тя не ставала за министър-председател.

Василев заяви, че те не са ставали от масата за преговори.

"ГЕРБ-СДС станаха от масата на преговорите. Имаше още 7 дни в рамките на мандата за преговори. Не разбрахме откъде дойде това бързане и тези крайни срокове при условие, че Конституцията даваше цяла седмица за преговори. Не можех да повярвам на това, което се случва - такова нещо в българската политика не се е случвало - да обявиш кабинет без министрите да знаят кои са другите министри в него, обясни Василев.

По думите му преговори за кабинет с първия мандат вече са невъзможни, след като Мария Габриел отиде при президента със състав на Министерския съвет, който не е бил съгласуван с тях.

От ГЕРБ отговориха, че след това изказване няма да приемат състав на кабинет, в който участва Василев.

Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод, каза Теменужка Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: кабинет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
8
 
! Отговори
Велес преди 1 месец
ЦИРКАДЖИИИИИИ..... Всичко е театър..... И ще се нападат, и ще се извиняват и накрая, и Габриел ще е премиер, и Василев ще е финансист, и ние всички яко ще го духаме....
175
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Алооуу,"...подписаният документ от Радев връчва мандат само на министър ПредседателЯТ! Останалите министри се определят от НС ! Хайде поограмотете се, преди да лъжете и манипулиране!"Първи ще трябва ти да се поограмотиш малко, преди да бързаш да драскаш по сайтовете... Колкото до документа - за чий тогава мандатоносителят носи списък с проектолиста на новия кабинет когато връща мандата?!? Аман от професори.
174
2
 
10
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Фотото е Супер!!!!! -)))))) Казва всичко, без думи!!!!! -))))))
173
4
 
15
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
СЕГА ОТ ЮНИ, ШЕ ВИДИТЕ КЪВ УСПЕШЕН МИНИСТЪР Е КОКОРЧО, КАТО ВИ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ И ТОКА.....ХАХАХА.....АЙДЕ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ПАК ПРОМЯНАТА....!!!!
172
5
 
17
 
! Отговори
Дали преди 1 месец
...Асен Василев е "добър" финансов министър, всеки може да го определи по джоба си! Просто трябва да влезе в Супера и да сравни цените с тези преди него! В края на 2022 година, за десет дена отчете 9 милиарда изхарчени, които никой не видя! Строителството на пътища умря, а тепърва ще се теглят дългове и ще се качват данъците! Преди Асен, бяхме в Чакалнята на Еврозоната преди Хърватия! Сега тя е мираж!
171
16
 
4
 
! Отговори
Магнит преди 1 месец
Който е обективен, ще може да направи извода, че Асен се оказа много добър финансов министър !
170
1
 
8
 
! Отговори
Алооуу, преди 1 месец
...подписаният документ от Радев връчва мандат само на министър Председателят! Останалите министри се определят от НС ! Хайде поограмотете се, преди да лъжете и манипулиране!
169
3
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Шарлатанин финансов министър е опасно за държавата.Задължително трябва да го махнат.
168
4
 
3
 
! Отговори
до 166 преди 1 месец
това лелите на борисов ли ти го казаха?...
167
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заради Асен и единствено заради него скочиха цените . Сега пак заради него МВФ , препоръчва вдигане на данъци , пак заради него са проблемите с газа и изобщо в енергетиката. Виновен по всички точки .
166
2
 
8
 
! Отговори
ДО АМОН преди 1 месец
До АМОН Кажи бе драги, кой ще я изчисти? Тези фалирали някъдепо света пришълци, купени от някого? Онзи от специалния етнос? Или онзи "генерал", дето сменя партиите? Те ли? Дето всеки ден или обиждат някого, или предъвкват лъжи! ВСЕКИ ДЕН - НОВИ ЛЪЖИ!!
165
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А този мошеник Асен има ли родители, на какво са го учили и възпитавали, на шарлатания ли? Известен в Англия и САЩ с измами!
164
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без Василев, но с Габриел. С просто око се вижда кой е чер и кой е бял т.е. кое е ле*ке*то.
163
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АМОН- ТИ ПАК НИЩО НЕ РАЗБРАЛ- ТЕ ТИЯ ЗАВЕРИ СЕ ВИХРЯТ ТАМ В ПОТАЙНОСТИТЕ НА ЮМРУКА- ПИТАЙТЕ ЕДНА ЖЕНА- ИВАЙЛА БАКАЛОВА ТЯ ЗНАЕ ВСИЧКО- И ЗА ПАЧКИТЕ В ЧЕКМЕДЖЕТО И ЗА ЛЮБОВНИЦАТА НА БОРИСОВ С КЪЩАТА МУ БАРСЕЛОНА И ЗА 7 ДЖУДЖЕТА, ЗА СЪДИИ, ПРОКУРОРИ- МАЛИЙ ЩОМ ЕДНА МУРВЕНТИЯ РАЗКАЗВА КО ЛИ ШИ СТАНИ АКО ЕДИН ЮМРУК ПРОГОВОРИ....
162
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЮМРУКОВ, ПИНОКИО И МАДЖО- БОЙКО Е ВЕЧЕ СМЪРХОЛЯСАН ДА ИДВА ПАРТИЯТА НА ПРАЗИДЕНТЪ- КИРЕ МУМУРАНДУМЪ И КОКОР СА ИЗПОЛЗВАНИ И ИЗРИТАНИ
161
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е красив
160
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЛЕЛЕЛЕРЕЛЕ НАЕТИТЕ ОТ ШАРЛАТАНИТЕ ТОВА КОЕТО ДРАСКАТЕ Е НЕВЕРОЯТНО ЛЕЛЕЛЕЛЕ КОЙ ВИ ГО КАЗА ДА ГО ЛЪЖЕТЕТЕ Е ФАНТАЗЬОР МЕКО КАЗАНО А И НАЕТИТЕ ОТ ШАРЛАТАНИТЕ БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ ВСИЧКИ ХАЙДЕ СЕГА ЛЪЖЕТЕ
159
9
 
12
 
! Отговори
АМОН преди 1 месец
В ОЧАКВАНЕ СЪМ ГАБРИЕЛ ДА СЕ ПОЯВИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ДЕПОЗИРА В ДЕЛОВОДСТВОТО МУ ПОДПИСАНИЯТ ОТ РАДЕВ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ!! Давидим как ще реагира на тази ИЗМАМА , ОСМОТО ДЖУДЖЕ, изпълняващо ролята на ВИ Главен прокурор!! Докато тази МАФИОТСКА *** не бъде изчистена, НИЩО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ!!
158
1
 
12
 
! Отговори
Ало,ало.... преди 1 месец
.Маджо вика Пинокио...кого да трепеме сега, след Гешев и Нотариуса....?!
157
6
 
21
 
! Отговори
НИМРОД преди 1 месец
Нещата са прости!! ППДБ предлагат на всички опозиционни партии съставяне на ПРАВИТЕЛСТВО с правомощия САМО за решаване проблема със СЪДЕБНАТА СИСТЕМА след което същото се разпуска!! Това е начин за изчегъртване на ДПС и патерицата и ГЕРБ от съдебната система!! ПОДОБНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ ППДБ ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ, КОЙ Е !! Премиер да бъде Бойко РАШКОВ!! Да видим как ще се отнесат към това предложение КОРНЕЛА , КОПЕЙКИН и ШОУМЕНА