Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?

Ще има ли преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ днес?
21 мар 2024 07:00, Александър Попов
197
Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?
Снимка: БГНЕС

Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали България върви към предсрочни избори. Въпросите около съставяне на кабинет продължават да "висят", а разделителните линии стават все повече.

В сряда от партията на Борисов поставиха условие – ПП-ДБ да поднесат извинение към Мария Габриел след изказаните по неин адрес обвинения, че е "нежното лице на мафията".

Още по темата
Единият от съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев се извини частично, но по-скоро затвори вратата за дебати. Той се извини на жената Габриел, но не и на кандидата за премиер Габриел. По думите му тя не ставала за министър-председател.

Василев заяви, че те не са ставали от масата за преговори.

"ГЕРБ-СДС станаха от масата на преговорите. Имаше още 7 дни в рамките на мандата за преговори. Не разбрахме откъде дойде това бързане и тези крайни срокове при условие, че Конституцията даваше цяла седмица за преговори. Не можех да повярвам на това, което се случва - такова нещо в българската политика не се е случвало - да обявиш кабинет без министрите да знаят кои са другите министри в него, обясни Василев.

По думите му преговори за кабинет с първия мандат вече са невъзможни, след като Мария Габриел отиде при президента със състав на Министерския съвет, който не е бил съгласуван с тях.

От ГЕРБ отговориха, че след това изказване няма да приемат състав на кабинет, в който участва Василев.

Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод, каза Теменужка Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: кабинет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите не искат избори и правителство с участието на ГЕРБ. Те искат правителство на ПП-ДБ. Затова с втория мандат ще бъде избрано такова.
95
4
 
6
 
! Отговори
... преди 1 месец
Американският посланик поне си го каза с дипломатически език, ..."оправяйте се", този път няма да се местим! Най-важното е ,да не се допусне азиатщината да пуска корени в България!
94
5
 
9
 
! Отговори
ясно е преди 1 месец
Ясно е, че Габриел е марионетка в ръцете на Борисов и прави каквото той и нареди. А той, както всичките години до сега, играе заедно с Пеевски.
93
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ди106. Е не разбрали , че М. Габриел вчера смени имената за министри поставени от ПП иДБ. И поставила тези за които Б. Б и заповядал .
92
5
 
11
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 месец
...уговорката преди 9 месеца е Габриел да е Премиер! Или за тия месеци в тяхното правителство е станала мафиот? Колкото до Променкаджиите ,кой ви ръчкаше да подавате оставка преди да свършат преговорите/ за Василев поне е ясно/! Още тогава хвърлихте държавата в нови избори!
91
7
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Самият факт, че кра варския посланник мъртън е бил в Президенството преди гаргамел доказва , че на кравария и трябва правителство на конци, за да има кой да бутнат във войната. Логично
90
2
 
15
 
! Отговори
Пп дб преди 1 месец
Пп си изпьлни програмата да прекара всички американски интереси в бьлгарияСега култуено развалят сглобката да похарчат взетите париНа кой не е ясноТе знаят , че цени даньци всичко скача наново и се измькват преди да ги тричат - контрата остава в герб ,дпс
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Маке-Не бе,дърпат се за министерствата на културата и на образованието...
88
12
 
11
 
! Отговори
Eli преди 1 месец
Асен Василев има поне смелостта да се яви пред журналисти и да отговаря на всякакви неудобни въпроси, а Мария Габриел се покри като мишка.Кандидатката за министър-председател няма очи да се яви пред гражданите и да обясни какво точно се опита да направи и защо.Тя така ли ще мишкува и когато трябва да защатава интересите на държавата навън? Зад Бойко ли ще тича всеки път? Такъв министър-председател ли искате??!!
87
6
 
11
 
! Отговори
циник преди 1 месец
Защо Теменужка Петкова не е в затвора? Човек ощетил българския народ с 1 милиард! За кокошка няма прошка, но за милиони няма закони. Гарантирано от ГЕРБ.
86
2
 
15
 
! Отговори
..... преди 1 месец
Интересна работа на записа от Р.Василев ,Киро държеше и предлагаше Мария Габриел да стане премиер,като изтъкваше една основна причина че имала големи връзки и познанства в ЕК и ЕП и МЪЖА ИМ БИЛ ЕДИ КОЙ СИ.И това щяло да е от голяма полза за България,а сега не я искат и тя не ставала за премиер!Ами те постоянно си противоречат и в изказванията и в действията си.Нямаше да се коалират нито с Герб,ДПС,БСП и др. ,а то друго става!Ами няма как да Ви вярват хората!
85
2
 
17
 
! Отговори
Костя преди 1 месец
Загасяйте тази сглобка на позора
84
0
 
16
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Та момчетата си изпьлниха програмата занулиха матряла напьлно изпраха баце и шиши и сега острова -пии , яж и лежБаце ще спечели на избори и ще каже абе трябват поне -10 г да оправим финансите след тяхИ матряла ще се радва на бащицата с доходи като в конго пак
83
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Некви харвардци се мъчат да изтръгнат държавата от ръцете на нейния собственик! Баце е пич, няма да им я даде! Неговото си е негово! Кой си дава източника на блага ей така, без нищо? 15 години е градил частната държава България, спечелил е 20 избора и сега некви американци искат да му я отнемат. Няма да стане! И правителство ще има с премиер ББ!!! Това е редното. Следващите 20 год ако е жив и здрав ще ни води към светлото бъдеще!
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами какво стана с МУМУРАНДУМА ...
81
1
 
19
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Всъщност от "оня запос" пластик пъдъбастик никога не са имали намерение за ротация. Събират багажа и жените, мъжете за островите. Толкова!
80
0
 
14
 
! Отговори
Да уточня преди 1 месец
По тошово не назначаваха никаде някой с дела даже и ткзс то
79
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По бай Тошово време , Кокорчо дори и счетоводител на ТКЗС нямаше да го назначат..а днес цел министър е станал и то финансов....
78
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е част от договорката. ПП- ДБ махат Асен Василев, а ГЕРБ махат Мария Габриел. И ще има ротация.. Правителство ще бъде избрано с втория мандат, този на ПП-ДБ. Както беше преди 9 месеца.
77
2
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Ще се разберът момчетата има още кожа по матрялаСглобка ще има