Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?

Ще има ли преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ днес?
21 мар 2024 07:00, Александър Попов
197
Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?
Снимка: БГНЕС

Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали България върви към предсрочни избори. Въпросите около съставяне на кабинет продължават да "висят", а разделителните линии стават все повече.

В сряда от партията на Борисов поставиха условие – ПП-ДБ да поднесат извинение към Мария Габриел след изказаните по неин адрес обвинения, че е "нежното лице на мафията".

Още по темата
Единият от съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев се извини частично, но по-скоро затвори вратата за дебати. Той се извини на жената Габриел, но не и на кандидата за премиер Габриел. По думите му тя не ставала за министър-председател.

Василев заяви, че те не са ставали от масата за преговори.

"ГЕРБ-СДС станаха от масата на преговорите. Имаше още 7 дни в рамките на мандата за преговори. Не разбрахме откъде дойде това бързане и тези крайни срокове при условие, че Конституцията даваше цяла седмица за преговори. Не можех да повярвам на това, което се случва - такова нещо в българската политика не се е случвало - да обявиш кабинет без министрите да знаят кои са другите министри в него, обясни Василев.

По думите му преговори за кабинет с първия мандат вече са невъзможни, след като Мария Габриел отиде при президента със състав на Министерския съвет, който не е бил съгласуван с тях.

От ГЕРБ отговориха, че след това изказване няма да приемат състав на кабинет, в който участва Василев.

Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод, каза Теменужка Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: кабинет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големият рев е че се провали планът на ППДБ да разтягат преговорите до изтичане на времето на първия мандат, за да принудят ГЕРБ да склони за правителство отново с втория мандат. Но с внасянето на мандата от Габриел техният план пропадна, а пък след гръмките обиди стана напълно невъзможен.
15
0
 
5
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Сериозно ли го вярвате:)))
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя се бръсне без огледало, просто завърта очите на 180
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асенката като преминава през врата, първо поглежда кво има зад нея, после преминава с цялото тяло!
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя пробожда с поглед, стегна ме сърцето
11
3
 
20
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Момчетата си изпьлниха програмата по зануляване на - бгИ сега се чудят как да развалят сглобката за да отпочиват по островите
10
3
 
7
 
! Отговори
до 15 Възмутения преди 1 месец
Е то и с кабинет, пак има гладни!
9
3
 
18
 
! Отговори
Еее преди 1 месец
Този отдавна трябваше да напусне поста си, докато тече делото за кражба от американски гражданин. Ние бананова република ли сме, че позволяваме такава гавра?
8
8
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Кабинет трябва да има - герб пп дпс трябва да понесьт своята отговорност на есен - като излязат гладните по площадите след поредното увелипение на всички цени
7
4
 
30
 
! Отговори
Ма преди 1 месец
Този човек го съдят за измама в особено големи размери. Спецов чрез измама е присвоил 1 милион. И тия двамата управляват и контролират парите в България? Народе, събуди се от тая летаргия!
6
6
 
17
 
! Отговори
Изчегъркаха ги преди 1 месец
Дано! Тази Сглобка е по-вредна за България от правителството на Виденов. Има ли път назад след като наречеш другите мафия? Не. Поне, ако имаш достойнство, но ППДБ отдавна са доказали,че нямат. Освен това излъгаха брутално избирателите си.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нови серии към филма Кабинет ще има!
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали са договорили министрите в първия мумурандум. Там са писали, че след 9 м. ще има просто ротация между молец и жираф. Защо стана проблем сега. Да не би щото Ники иска да лети, а са го направили някакъв зам.министър или щото Тагарев не е вече министър. То това са само разликите. Като имат веднъж подписан мумурандум какво се очаква сега, да им се молят да останат министри ли:))). Евтини циркове, накрая пак ще се "разберат"
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пak ce e oцъkлил, бeшe cтaнaл no-npибpaн...
2
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ се наиграха, сега след изборите ще ронят крокодилски сълзи!
1
3
 
14
 
! Отговори
Българския народ преди 1 месец
"Докато умните се наумуват, лудите се налудуеат!"...