Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?

Ще има ли преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ днес?
21 мар 2024 07:00, Александър Попов
197
Без Василев, без Габриел... Угасват ли шансовете за нов кабинет?
Снимка: БГНЕС

Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали България върви към предсрочни избори. Въпросите около съставяне на кабинет продължават да "висят", а разделителните линии стават все повече.

В сряда от партията на Борисов поставиха условие – ПП-ДБ да поднесат извинение към Мария Габриел след изказаните по неин адрес обвинения, че е "нежното лице на мафията".

Още по темата
Единият от съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев се извини частично, но по-скоро затвори вратата за дебати. Той се извини на жената Габриел, но не и на кандидата за премиер Габриел. По думите му тя не ставала за министър-председател.

Василев заяви, че те не са ставали от масата за преговори.

"ГЕРБ-СДС станаха от масата на преговорите. Имаше още 7 дни в рамките на мандата за преговори. Не разбрахме откъде дойде това бързане и тези крайни срокове при условие, че Конституцията даваше цяла седмица за преговори. Не можех да повярвам на това, което се случва - такова нещо в българската политика не се е случвало - да обявиш кабинет без министрите да знаят кои са другите министри в него, обясни Василев.

По думите му преговори за кабинет с първия мандат вече са невъзможни, след като Мария Габриел отиде при президента със състав на Министерския съвет, който не е бил съгласуван с тях.

От ГЕРБ отговориха, че след това изказване няма да приемат състав на кабинет, в който участва Василев.

Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод, каза Теменужка Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: кабинет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
3
 
5
 
! Отговори
2- ра серия.... преди 1 месец
Кирчо и Кокорчо , стават членове на Кака *** , и реформите продължават!
155
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен ви клати яко, за това врещите гербери крадливи!-----Бива ли такива приказки между партньори - досегашни и бъдещи!!! Има място за всички под слънцето на държавния бюджет!
154
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде ГЕРБ, стягайте едно правителство с ДПС и да рахатяса народът и държавата! Стига упражнения с тези *** от ПП! Иванов, ако има акъл да се маха от там и да идва в подкрепа, че ни писна от алчните измамници!
153
16
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Асен ви клати яко, за това врещите гербери крадливи!
152
7
 
8
 
! Отговори
Аз съм българче.... преди 1 месец
Най-добре е СУЛТАНА да си дойде.....иначе нема управия, а само загазия до шия!
151
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е абонирал българите за Герб и ДПС и няма мърдане. Ще си плащаме абонамента до живот.
150
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При мафията лични пари няма . Вожда е един . Така бе и при Тодор Живков " артиста" комуниста . Член Първи от Устава, всички активи на земята и под земята, парите , банките са на БКП. Работи се по Задължение , а не по Право. Половин България мина през ЦСЗ/ централен софийски затвор / . Вътре му казваха " централен софийски университет" можеш да учиш весше без да имаш средно
149
0
 
12
 
! Отговори
ПОЛИТИНЖИНЕРИНГ преди 1 месец
Време е да викнем некой бабуин от Танзания, завършил " тротоарно право" да ни управлява, ЗАЩОТО САМО ТОВА НЕ СМЕ ПРОБВАЛИ!!
148
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокора така страшно гледа,че ме хваща страх.
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще стане с Б. Борисов . Ами ще духне , знае чужди езици, като руски.
146
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е така спасението от Централната власт на Мафията ще дойде чрез кратка тупаница в България тази есен . Анархията ще тръгне , руските клетки ще се раздвижат . И финала ще стане като влезе НАТО във всички Институции. Така новите избори ще са без Б. Борисов и мафията
145
1
 
3
 
! Отговори
ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ!! преди 1 месец
До Истината е ,... УТУДИ ДА ТЕ ВИДИ ДОКТОРА . СПЕШНО Е
144
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Красавицата на мафията М. Габриел е ревала вечерта при Б. Борисов , както каза депутата Ицо
143
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Решение на Министерски Съвет от вчера: "Две сгради в центъра на София се предоставят безвъзмездно за срок от 20 години на политическа партия ПП. Същата няма право да извършва търговска дейност в тях, а само да ги ползва като офиси на партията". Така се прави!
142
0
 
6
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 месец
АБЕ, СЕГА КОЙ ЩЕ НИ "СПАСЯВА" И "ОСВОБОЖДАВА"....КОЙ СЕГА ДА ВИКАМЕ....???!!!
141
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно, сценарият е написан. Хепиенд ще има с 3-тия мандат, който е на ДПС. Тогава всички ще седнат в скута на оново активното момче
140
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руския модел е във всички браншове на страната територия България . Руския модел Централна Власт е удобен за Мафията . Партията казва кои не изпълнява отива в ареста или в психоцентъра. Бобовдол е цял град с болни и вяли млади хора . Без перспектива. А вожда Бойко Борисов се фраска с власт като племенен вожд.
139
7
 
11
 
! Отговори
КРАЙ... преди 1 месец
Кирчо и Кокорчо увехнаха, като попикано мушкато...!
138
6
 
5
 
! Отговори
Истината е , преди 1 месец
...че опитът за пълзящ преврат на Радев продължава с пълна сила! Ако успее да набута свой проект в Парламента, плюс Позитано, Чалгата и Копейкин, стават четири партии! Тъмно-сините комунисти и меките китки да разбият дясното и ГЕРБ, и с "аллабалата", дано докопат отново властта! А дано ама надали! Хайде да не забравяме, че тези "Шарлатани", точно той ни ги натресе!
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До opis Да,така е-но жалко , че нещастниците сме ние...