Кирил Петков: Поемаме си отговорността за втория мандат

Според него ГЕРБ не са готови да направят реформи
Обновена: 25 мар 2024 16:57 | 25 мар 2024 16:57, Нели Христова
480
Кирил Петков: Поемаме си отговорността за втория мандат
Снимка: БГНЕС

Тази вечер "Продължаваме промяната" имат национален съвет. Такъв имат и от "Демократична България". Те ще обсъждат втория мандат и ще обявят решението си утре сутринта. Това обяви Кирил Петков.

"Преди девет месеца имахме джентълмеско споразумение, при което се ротират премиерите, а министрите се сменят само по взаимно съгласие. На 17-ти март Мария Габриел ни предложи същото. Но без да подпишем споразумение за реформи. Вчера акад. Денков предложи ротация на премиерите, без смяна на министрите, но със подписване на споразумение. Като махнете цялата мъгла от преговорите, всъщност какво се оказва - единствената разлика е споразумението", обясни той.

Според него ГЕРБ не са готови да направят реформи в съдебната система, в службите и регулаторите.

"Поемаме си отговорността за втория мандат. Ще направим правилните ходеве. Аз ви гарантирам - нито ще се крием зад преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма", посочи Петков.

Той съобщи, че тази вечер от коалицията ще обсъдят на заседанието как ще подходят с втория мандат.

По-рано днес Мария Габриел подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет.

На извънредно заседание утре Народното събрание ще гласува мандатът за правителство с премиер Мария Габриел да бъде обявен за неуспешен.

На брифинг вчера Габриел обяви, че ще изтегли номинацията си днес, а ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат.

Снощи Николай Денков призова ГЕРБ-СДС да подпишат споразумението и да гласуват правителство с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променят състава на МС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По принцип, корупцията, бандитизма и помията в управлението на страната като цяло е голяма, не знам дали някой може да се справи с това изобщо, но все някой трябва да управлява!
392
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо разиграва цялата държава само и само да е с неговия мандат.Взе второто място с ала бала едвам,едвам...
391
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименБорисов е най-голямото зло(всъщност не знам дали ЦЦ или ББ), случвало се някога на България, дори ако изключим абсолютната корупция и мутренския бандитизъм и само преброим разболялите се и измрели хора през управлението им, е достатъчно за съд и затвор. Точно през тяхното управление, започна пропадането за България, следене, тотално подслушване, убийства, рекет и мачкане на населението и партиите, мълчание в парламента и изобщо в страната, бяха убити и журналисти.
390
1
 
19
 
! Отговори
Киро преди 1 месец
Поемаме си отговорността..и заедно с Кокорята поемаме към...бай Ставри..
389
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие сте най-неспособната и предателска партия, нямате и качества, нито идеи как се управлява, не отстоявате и българските интереси, нещо повече, работихте срещу българските си избиратели и България, следвайки чужди интереси, следвахте зададените команди и корупция от тези, които искахте да свалите от власт! А кой ще управлява, ще се реши на изборите!
388
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И друга отговорност ще поемете. Само да дойде Възраждане на власт и ще си поемете всичко заслужено...
387
1
 
20
 
! Отговори
Ганди преди 1 месец
Национален съвет,, какъв нац. съвет бе лешп е ри, да не би да чакате активистите от Мало Бучино,Варна , Силистра ,Кърджали Меричлери ,Сопот ,Казанлък, напълно съм сигурен , че ако накарат, Киро, Кокорчо, Лорер,Лена общата да покажат къде се намират тези градове на картата на България, ще са по зле и от черната Златка
386
0
 
0
 
! Отговори
БАНКАИСНКСИ АГРАР.. преди 1 месец
До Анонимен *** ИАК ти къф стартег е.. ДА не рти РАЗПРАВИАм..
385
0
 
7
 
! Отговори
до 387 преди 1 месец
Така е в Гърция. Спечелилите получават бонус депутати. Може да се провери колко точно. Това там е уредено през Конституцията. В България не е предвидено заради други съображения. Но вече явно е дошло време да се промени разпределянето на местата. Ниският процент гласували дава възможност на много малки партии да влизат в НС и така трудно се получават заветните 121 гласа необходими за вземане на решение при гласуване. Хората не отиват да гласуват. Отвратени са. Точно това беше целта на някой.
384
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори, избори. Спечелилата първо място да взима 50 места извънредно, а останалите 190 да се разпределят според изборния резултат между всички преминали 5 процентната бариера. Така ще има устойчиво създадено правителство без размита отговорност като при сегашното либерално ОФ.
383
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Б.Борисов е стратег, Кириле. Не е лукова глава като теб, братче. Така ви оплете с даването на властта без да сте спечелили изборите, че не успяхте да се опомните къде се намирате. Направи го изкусно с няколко хода точно като по Сун Дзъ - Изкуството на войната. Много подценихте Борисов. Не разбирате мимикрията, която владее Борисов. Много е силен в това да се прави на кундурджия. Изтипоса ви пред цяла България да се провалите. Сами се закопахте от лакомия и некомпетентност. Занули ви по учебник.
382
0
 
20
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Мисля, че са са довиждане на изборите и службите да ги почват за далаверите досегаМалка част от откраднатото да вьрнат пак ще е от полза
381
0
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Ако не се гласува пьлна отмяна на машинното гласуване като нищо са в парламента с лодкаря да смучат още
380
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Акад. Денков едва ли ще вземе Нобелова награда за химия! Там не канят самообявили се за академици!В Холивуд раздават т.н.кинонагради за най-слаб филм - "Златна малинка"! Нашите Харвардци печелят убедително Златната Бг малинка, която е по-честно да наречем "Златният парапет"
379
2
 
16
 
! Отговори
Никакъв мандат повеч преди 1 месец
Трябва много хора да излязат за гласуване този път за да се предотврати, тези да имат следващ мандат!
378
4
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Буци ги видя колко струват но ги пусна в властта да делят заедноНе по малко виновен е от тях п,ред бьлгарите
377
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам да има закон за подвеждане под наказателна отговорност на политиците, неизпълнили предизборните си обещания... и да се приравни с даването на лъжливи показания.
376
2
 
12
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Поне направиха яко пари около гербТръгват си доволно -прокараха американските интересиТе в записа си казаха , че са за малкоКокоран с милярд е бетон ще живее като шейх
375
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отговорно разнасяха ковчега на Борисов. Всяка вечер се събираха пред шадравана до президенството и от импровизираната трибуна ръсеха лъжи.Мятаха свински уши, яйца, пъдпъдъчи яйца, риба 300 кг.изсипаха, тикви чупеха, палатки разпънаха, полицаите запалиха със слама на 2.09.2020, а вечерта ултраси наеха за 500 лева на човек да мятат гранати по МС.Не успяха да свалят кабинет Борисов.3. След това с ала-бала спечелиха избори и ги свалиха за нула време. Накрая клекнаха на Бойко и той ги направи сандър.
374
1
 
14
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Помня на един протест бяха разлепили - никролози на бойко и шиши - после се прегьрнаха с тяхНо баце не забравя и ги прати право в трета глуха