Кирил Петков: Поемаме си отговорността за втория мандат

Според него ГЕРБ не са готови да направят реформи
Обновена: 25 мар 2024 16:57 | 25 мар 2024 16:57, Нели Христова
480
Кирил Петков: Поемаме си отговорността за втория мандат
Снимка: БГНЕС

Тази вечер "Продължаваме промяната" имат национален съвет. Такъв имат и от "Демократична България". Те ще обсъждат втория мандат и ще обявят решението си утре сутринта. Това обяви Кирил Петков.

"Преди девет месеца имахме джентълмеско споразумение, при което се ротират премиерите, а министрите се сменят само по взаимно съгласие. На 17-ти март Мария Габриел ни предложи същото. Но без да подпишем споразумение за реформи. Вчера акад. Денков предложи ротация на премиерите, без смяна на министрите, но със подписване на споразумение. Като махнете цялата мъгла от преговорите, всъщност какво се оказва - единствената разлика е споразумението", обясни той.

Според него ГЕРБ не са готови да направят реформи в съдебната система, в службите и регулаторите.

"Поемаме си отговорността за втория мандат. Ще направим правилните ходеве. Аз ви гарантирам - нито ще се крием зад преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма", посочи Петков.

Той съобщи, че тази вечер от коалицията ще обсъдят на заседанието как ще подходят с втория мандат.

По-рано днес Мария Габриел подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет.

На извънредно заседание утре Народното събрание ще гласува мандатът за правителство с премиер Мария Габриел да бъде обявен за неуспешен.

На брифинг вчера Габриел обяви, че ще изтегли номинацията си днес, а ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат.

Снощи Николай Денков призова ГЕРБ-СДС да подпишат споразумението и да гласуват правителство с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променят състава на МС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП са едни назначени да перат парите на някой и междувременно направиха некой лев. Сега ще ги заменят с друг проект за който да гласуват *** шараните от страх и поради ниско самочувствие.
372
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатаните поемаха отговорност да ликвидират мафията. Крещяха: "Никога с ГЕРБ. БОЙКО муурвооо, затвора те чака. ГЕРБ са токсични" и още хиляди заклинания. Но всички хора разбраха как ги излъгахте. Сега и да обещаваш - файда няма. Киро е лъжливото овчарче. Патологичен лъжец и измамник.
371
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо, то да е нещо друго да го поемете, но отговорност се поема като спечелиш изборите. Тази лъжица не е за кривата ти уста.
370
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия двамцата, Киро и Асен, добре бяха хванали по света, кой ги викна да се върнат тук, та и на политици се направиха! Да си бяха седели там нейде, колко неприятни неща и бели щяха да ни спестят.
369
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ха-ха-хи...верваме -Кирил да спре да се прави на "дръж ми шапката" ! Едно нещо сбъркаха ББ и Габриел-Трябваше при оттеглянето да пуснат отново записа с АЛА-БАЛА ,и отговорът защо "не спазват обещанието за ротация" е ясен без приказки,без обяснения! Наглеците от ПП не заслужават никакви разговори,още повече никакви преговори! Стига са губили ценно време,в което кой знае какви мизерии още ще сътворят тези измамници!
368
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
трябва да почешат шиши по шиша за да им пусне
367
0
 
21
 
! Отговори
Туууу преди 1 месец
Хващай полет за Канада .Нищо не става от тебе . ***
366
2
 
3
 
! Отговори
БСП не бяха с ГЕРБ преди 1 месец
До Анонимен 362: Отношенията на Корнелия Нинова със старите кадри на БСП са си техен вътрешен проблем. Кой крив, кой прав, да се оправят. Но БСП винаги е била опозиция на ГЕРБ през всичките мандати на Бойко. И няма да да му станат патерица. За тях, поне докато е Корнелия Нинова, това е сигурно. Ако се уреди за председател някой плазмодий като Станишев, там вече не се знае. И той е пишман-евроатлантик, което ще рече готова патерица на Бойко. С името на стабилността разбира се
365
0
 
9
 
! Отговори
тоя е пълен ку-ку преди 1 месец
Доколкото ми е извистно до тук имахте два такива , единия с ала-бала и втория с джентълменско споразумение , считаш ли , че сте си изтърпели отговорността за тях , лично у мен липсва това убеждение . Карай по ред с отговорността .
364
2
 
12
 
! Отговори
От софийския затвор преди 1 месец
Кирчо, чакаме те с любов да те правим булка и редовно ще те уважаваме
363
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Още много неща ще поемаш.
362
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире , па си зян с терминологията , или се пробваш да ни праиш на uдuoтu , политическа отговорност физически не съществува , иначе растителността щеше да стане като банановата , висенето щеше да е на гроздове и нямаше да има целогодишно проблеми с лелеяния плод символ на демокрацията , има политическа безотговорност , още по-добри колективна такава.
361
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 363 - Начисто с кого? С коя партия?
360
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако българите искат шанс трябва да изхвърлят ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП и Разграждане от парламента! И да се започне на чисто!!!
359
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леля Корни ще участва в клипа 'ПП се готви за мандат'. Киро и Кокорчо са й обещали поста Министър на икономиката ако пресекат водата на Черно море на кисело мляко. Други будали за съюзници на ПП-ДБ НЯМА.
358
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толупа е станал Толуп на квадрат. 150 кг свинска маз
357
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствената принципна партия се оказа ИТН - излъчи министерски съвет, поемайки цялата отговорност, развали пропадащо правителство, изгони депутат с крадливи цели - Радостин Василев!!!
356
6
 
7
 
! Отговори
ЛОЙКО ПАЗИ ХОРАТА преди 1 месец
НА ДОГАН, НАЗНАЧЕНИ В СЛУЖБИТЕ
355
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не разсипят и разграбят всичко няма да се откажат. Виновниците са корумпираните чиновници от ЕК, понеже те продължават да им дават средства. По-голямо пране на пари света не е виждал. Какъв съд може да ги съди тея разбойници?
354
1
 
16
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 месец
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е ПРЕД РАЗПАДАНЕ във всички аспекти на ДЪРЖАВНОСТТА !!! НАРОДЕН СЪД за всики ВИНОВНИЦИ за това състояние на държавата !!!