Още утре парламентът гласува отказа на Габриел от кабинет

Председателят на НС свика извънредно заседание
192
Още утре парламентът гласува отказа на Габриел от кабинет
Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента във вторник от 10.00 часа.

Единствена точка в дневния ред е обсъждане на проекта на решение, внесено от ГЕРБ, с който се обявява мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила за неуспешен и заявлението на Мария Габриел, с което оттегли кандидатурата за министър-председател и в което заявява, че няма да предлага състав и структура на Министерския съвет.

Още по темата
Решението за отказа беше обявен вчера от преговорния екип на ГЕРБ, а снощи премиерът в оставка Николай Денков призова ГЕРБ-СДС да изпълни уговорката отпреди 9 месеца за ротация в кабинета и да продължи управлението за още 9 месеца без промени в кабинета, с премиер Мария Габриел до влизане в Шенгенското пространство и еврозоната.

След като утре Народното събрание се произнесе, президентът Румен Радев може да продължи конституционната процедура чрез връчване на втория мандат за съставяне на правителство в настоящия парламент.

Вторият проучвателен мандат се връчва на предложен за министър-председател от втората по големина парламентарна група - тази на коалицията ПП-ДБ.

От ГЕРБ обаче обяви, че няма да подкрепят правителство с втория мандат, така че най-вероятно отиваме на предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Те сипродьлжават управлението -пп и герб с служебен кабинетНали промениха конституцията заедно
15
6
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Да се завърта процедурата и по-скоро на избори.Лошото е,че бездарните Шарлатани лишиха Президента от възможността да състави пълноценно служебно правителство.
14
13
 
9
 
! Отговори
Г557дт преди 1 месец
ГЕРБ обвиняват ПП-ДБ за всичко, което всъщност ГЕРБ са виновни. ГЕРБ прахвърлят своята вина на ПП-ДБ и се надяват народа да е глупав и да им повярва. Но грешат, българския народ е умен и може да си прави изводите сам, без ГЕРБерските манипулации и лъжи!
13
7
 
22
 
! Отговори
ПП ДБ - ВЪН! преди 1 месец
Никога повече на власт! Ни - ко - га!
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОЖЕ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ ОТ ПП_ДБ И ГИ ИЗГОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ! ТЕ СА ТУК ПРАТЕНИ ОТ САЩ И СОРОС ЗА ДА ПРЕДИЗВИКАТ ТОВА, КОЕТО ПРАВЯТ НАВСЯКЪДЕ ПОС ВЕТА-ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ И ВЗЕМАНЕ НА ВЛАСТТА С ТАКИВА КАТО КОМИКЪТ ЗЕЛЕНСКИ. ПО ДОБРЕ ДА НИ УПРАВЛАВА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НА РАДЕВ ОТКОЛКОТО ПП-ДБ, ЗАЩОТО ЦЕЛЯТА НА САЩ Е ДА БЪДЕМ ПОЛИГОН ЗА ВОДЕНЕ НА ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ. НЯКОГА И БОРИС III НЕ Е ИСКАЛ ДА ВОЮВАМЕ С РУСИЯ, ТОГАВА ЗАЩО ДА ГО ПРАВИМ ДНЕС. зА СЪЖАЛЕНИЕ ПАК СМЕ НА ГРЕШНАТА СТРАНА
11
12
 
12
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
ГЕРБ ги хвана амнезията от договорките с ПП/ДБ преди ротацията! ГЕРБ не са надеждна партия и на тях не може да се разчита, нито на джентълменско обещание, нито на мъжка дума. ГЕРБ са непостоянни и непредвидими, хитруват, лъжат-мажат. Елементарни са. А Габриел е техен заложник за съжаление.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протакат нешо утре после идва великден и гергиовден и са отпуски. Заплати им капат.
9
7
 
13
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Боко пак го наби на бьлгарите с -200Шенген евро ще видите през магнолията в банкя
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Управляват дръжки , България е на групировките и те си управляват !
7
1
 
6
 
! Отговори
Алилуя преди 1 месец
и Амин!
6
6
 
8
 
! Отговори
Пищова преди 1 месец
Мичето,лена и рая назарян съм ги чипкал в жакузито снощи.Много класни котета и много палави и дащни.Много харесаха питона ,викат ми митьоо питона ти е много по хубав от стафидата на боко и на кирчо.Довечера пак ще ги п.оря.
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо не ме интересува .Аз очаквам да ни мобилизат , да ми дадат оръжието в ръцете , от там нататък знам какво да правя .
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко пак удари на камък, всеки е отсвирва Габриел :)))
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не бързаме да се радваме, утре Ицо ще седне в скута на Делян да пие мазно турско кафе и може Делян да не му устои на чара и да има разбирателство.
2
16
 
12
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
ГЕРБ са евтени рекетьори и изнудвачи. Уговорката преди 9 месеца между ГЕРБ и ПП-ДБ беше само Мария Габриел и Николай Денков да сменят местата си, а министрите да останат същите! ГЕРБ обаче започнаха с мръсните игрички на рекет и лъжи, на оплюване и клевети, на атаки и нови искания!
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аман с тоя Гаргамел :)))