Важно е за кого гласуваме, а не срещу кого

Изборен експерт: Очаква се пак да има проблеми със СИК-овете
27 мар 2024 14:08, Инна Ангелова
29

Експертът по изборно законодателство Румяна Дечева сподели, че очаква предстоящите ибори в страната да са 2 в 1. В сутрешното предаване на Bulgaria ON AIR Дечева коментира, че най-важно е да отидем на избори с ясното съзнание за какво ще гласуваме, а не срещу кого.

“Нашата страна ужасно изостава от процеса на европейските политики - "зелена сделка", преход към по-ниско въглеродна икономика. Не сме обсъдили как другите 26 страни провеждат евроизборите. Не разбрахме като граждани какво се случи след Лисабонския договор", каза още Дечева.

Тя очаква отново да има проблем със Секционните избирателни комисии, а по думите ѝ отговорността е на политическите партии. "Проблемите са заложени в законодателството. Никъде по света няма на вратата да питат човек с машина или бюлетина ще гласува. Всичко, което минава към нас през политиците, е страх: "Ако не сме ние, знаете ли какво става?!" Нищо не става. Много от решенията се взимат от политиците, без експертност и допитване към обществеността чрез медиите", подчерта Дечева в "България сутрин".

Експертът по изборно законодателство отбеляза, че България е единствената страна, в която параваните са такъв голям проблем. "Никога не се извадиха тези паравани по стандартни размери. Вместо да вървим към опростяване и да говорим за политиката, която решаваме с гласа си, преднамерено говорим за паравани. Винаги можем да отворим Изборния кодекс, но нито една от промените не бива да се залага за тези избори", завърши Дечева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Политика
Икономистит: Няма да има драстичен скок на цените в евро
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За мен пък вече е важно срещу кого. Аз Тагарев, Денков и Асен повече не искам да ги виждам в каквато и да е политическа форма
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Проблемът е, че няма достоен, за когото да гласуваме.
25
2
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 седмици
Тъй ли? Я!!! А ПП като са "срещу" (ГЕРБ) откакто Чорапа ги изтръска от сливата? А, за тях това не важи. Е, честити 7-ми избори, скъпи сънародници. И пак гласувайте за промяната и за Харакирчо и Финансенчо. Може тоя пътда арестуват и Чорапа и Шиши заедно с Боко.А ние от най-бедни в ЕС да станем такива в целия свят. Ура, другари
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То няма за кого да се гласува и затова гласуваме срещу най-голямото зло, което от поне 12 години е ГЕРБ.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако не се увеличат драстично постовете в държавната хранилка ще влезем в дълга политическа криза . Българина си иска комунизма . Десен комунист . Трябва всички да са назначени на държавна ясла за да има спокойствие като през комунизма . Ааа и трябва яслата да е гарантирано доживотна .
22
8
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 седмици
Докато у нас не се извърши истинска лустрация и де що е червено, неевропейско, а българско ляво, т. е. комболшевишко такова и др. под. не бъде тотално игнорирано от заемането на каквито и да са отговорни и високодържавни длъжности - ни от избори ще има смисъл, ни от евро, ни от шенгени ни... Тотална и повсеместна лустрация!
21
1
 
13
 
! Отговори
Тц ! преди 4 седмици
С гласуване не става ! Става само с тоягите и камъните - гониш цялата политическа с.*** до затвора !!! Единствено това е спасението !
20
1
 
12
 
! Отговори
Я ! преди 4 седмици
Че за кого да гласуваме ??? Не се вижда един поне читав полУтик в България - всичките са за затвора !
19
3
 
13
 
! Отговори
Кръвното преди 4 седмици
Я па тая зелена талибанка. Гласувам наказателно против ПепеДебетата. Преди за кого съм гласувал няма значение защото тия шизофренични истерици ми вдигнаха кръвното.
18
3
 
4
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 седмици
да гласуваш "За" и да гласуваш "Против", резултата ще е един и същ;))) тъй като няма кого да избереш. Всички са едно цяло с различни лица наречени "партии". В крайна сметка, всички гласуват за европейският образ на БКП;))) И въпреки това, па имаме управленска криза. Значи, решението не е в изборите!;)))
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 15 После да не се оплакваш що пак така станало!
16
2
 
11
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Наказателно срещу герб и парапетите то е ясноЗа копейката
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Наистина е важно за кого гласувам. И тъй като няма за кого просто не гласувам.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
протестният вот е по-силен
13
5
 
3
 
! Отговори
избор преди 4 седмици
Изборният резултат ще е същия и тогава отново гавра с българския народ. Дойога?
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
87 % ще гласуват за Путин
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Щом Радев е отписал задаващите си "избори" и не бърза с вдига завесата от неговата лява партия, значи всичко е спазарено още миналата седмица между Борисов, Пеевски и "шарлатаните". На есен старата песен на нов глас. Неизвестното в случаят е кой ще бъде в ролята на жертвения агнец като премиерът на ГЕРБ?
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕС и НАТО печелат служебно. Няма смисал да се гласува.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За да се гласува ЗА трябва да има за кого. Но ПРОТИВ е още по-зле, всички лъжат преди изборите, яхнали поредната протестна вълна, а после се сдушават в името на собственото си благо. От едно котило са, няма оттърване. Изберете и гласувайте ЗА някой, който ви допада но не защото щял да е срещу друг. Тона е кауза пердута.
8
4
 
16
 
! Отговори
YUV преди 4 седмици
Проблемът е, че в България няма ЗА кого да гласуваш. За това 90% от вота е СРЕЩУ!