Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер

ГЕРБ били чувствителни за МВР министъра
258
Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер
Снимка: БГНЕС

След като и ИТН върна неизпълнен мандат и вече окончателно е ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че няма да позволи председателят на НС да бъде назначен от президента Румен Радев за служебен премиер.

Съгласно последните промени в Конституцията държавният глава няма право сам да избере кой да бъде служебният премиер, а е длъжен да посочи един от определен кръг висши държавни служители, като сред тях е и шефът на парламента.

Още по темата
"Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, е служебен премиер да е Росен Желязков, а истински се надявам и президентът да не посочи Димитър Главчев", коментира Борисов.

По думите му двамата биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ.

"Не че не ги е гласувал единодушно парламентът, но няма да е красиво", каза той.

Борисов увери, че когато ГЕРБ е на власт, управлява лидерски в името и за благото на хората.

Той отново настоя, че той лично е направил много компромиси, за да има правителство, от ПП-ДБ са искали цялата власт.

"Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен", обясни разривът между коалициите той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
3
 
! Отговори
МММда преди 1 месец
Индийския сериал си има продължение........ПОТРЕС!
120
7
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Аз ако бях на мястото на президента, щях да направя военен преврат, да узурпирам властта и да заключа вратите на НС :P
119
3
 
0
 
! Отговори
До бай дрън преди 1 месец
Да ти абе пчикаат мйачина неодклатени и неоддялани неодносени америкнаофилчета, пордали са на псоолството на сащ! Макйа ви да абе и бокулците нещсатни коэплеета мърсни донли! Кирчовци - наркомнани и пордажни доргиращи се изкалтени недоносчета сте вие и изкцеаните ви избиратели мръшави!
118
2
 
8
 
! Отговори
той не позволява преди 1 месец
Все пак Бойко е Премиера Слънце. Той е собственик на ЕТ България. Единствения машинист на влака. Лидерът, генералисимуса. Негово светейшество - Тиквата.
117
0
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Няма да е прецедент, Зрленски напраеи същото-спря изборите!
116
1
 
20
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 месец
Браааво умници! Счупихте конституцията и сега не може да се състави и служебно правителство! Всички кандидат премиери вече подават оставка или бягат от отговорност. Няма как да обвините президента, защото с вашите промени вече няма никаква власт. Ха сега се оправяйте!
115
1
 
16
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Оп-паааа;))) Бойче, ама чедо мое, нали ти ги гласува тези промени в Конституцията заедно с ДПС и ПП-ДБ? Или аз ги гласувах? ХМ?:))) И сега - бягаме от отговорност! Типично по селски! Арслане сме, гато требе да смачкаме фасона на некого, но, кога требе да поеме отговорност - не! С една дума, Бойко предизвиква и конституционна криза! Гласувал ли си, това да го бъде, няма тоя не давам, оня не давам! Поемаш отговорността да управляваш служебно и всичките негативи ще са в ГЕРБ, естествено! ;)))
114
3
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Аз прочетох статията за изненада на някои хора, затова и попитах, а президента не може ли да избере сам себе си за МП? Логично е, ако ке му харесват останалите и има време да прави избори, да избере себе си. Все пак той е по-важен от всичките 10 човека под него, а и е главнокомандващ на армията. Обявява военно положение и взема властта, какво толкова.
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Радослав това което е сътворено със служебните е от облачните ПО полека лъжи че ставаш безинтересен
112
2
 
4
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
Към ДБиПП: Да ив абе пчикаат мйачина неодклатени и неоддялани неодносени америкнаофилчета, пордали са на псоолството на сащ! Макйа ви да абе и бокулците нещсатни коэплеета мърсни донли! Кирчовци - наркомнани и пордажни доргиращи се изкалтени недоносчета сте вие и изкцеаните ви избиратели мръшави!
111
2
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Анонимен 112 === Ами то тук 95% са така :))) Прочетат само заглавието, видят снимката и бързат да си напишат каквото имат да си казват :))) А понякога публикуват и едни малко по-дълги статии и откровено си признават, че им идва в повече да четат чак пък толкова много. Чукча писател, не читател :))))))))))))))))
110
4
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
А президента не може ли да стане министър председател? Напълно логично е президента да избере сам себе си, защото разбира далаверите най-добре.
109
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предстои да изпитаме последствията на 'подобрената' Конституция от ПП-ДБ, в частност от Христо Иванов. Интересно ако всички възможно кандидати се откажат какво ще правим. Този човек не бива повече да е народен представител и да твори законодателство.
108
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гепаджийската мафия никога повече няма да управлява. Нито самостоятелно, нито чрез паразитните си бушони ИТН Възраждане ВМРО БСП ДПС и други.
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
обожавам, когато бай Г е прочел само заглавието и коментира. :D
106
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бурисов, бучащия сват на чакалите. Ти си за затвора, МУТРО. Имаш дългове да плащаш, корумпиран бандит. Ти си за затвора, заедно с цялата рая от бандити и престъпници, които отгледахте по време на вашето управление. През целия над 30 годишен преход, през който ВИЕ ограбихте и изгонихте своите съграждани, децата им. За да може властта и парите да са във вас и вашите деца да са по институциите и да колят и да бесят всеки неудобен. МУТРИИИИИИ! Убийцииии!
105
2
 
9
 
! Отговори
естет домошар преди 1 месец
Разбира се , че няма да позволиш , и той като теб за нищо не става : само гръмки фрази, шашми , далавери и от време на време бюлетини в Костинброд . Ама отговорност -йок ...
104
1
 
4
 
! Отговори
фенка преди 1 месец
Кога ще видим Батман в Ергенът
103
4
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Ами да не бяхте бутали конституцията бе Тиквон! Президента да назначи Желязков, че да си изядеш каквото си си надробил! Да те видя тогава как ще църкаш, че служебното правителство на Радев ти е виновно? Има списък от 3-*** души на кръст които могат да се предложат! Пък и кой си ти некадърни дърти комунисте, че да определяш кой ще бъде предложен? Аман от тоя шизофренясал дъртофелник!
102
1
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Тогава що гласувахте шефа на парламента да е след 10 възможни избора на Радев бе толуп?