Четирима сегашни министри със сигурност няма да са в служебния кабинет

Няма да има представители на ПП в него
1 апр 2024 17:15, Инна Ангелова
45
Четирима сегашни министри със сигурност няма да са в служебния кабинет
Снимка: Wengen от Pixabay

Някои от министрите от сегашното правителство се разграничиха и заявиха, че няма да участват в предстоящият служебен кабинет с министър-председател Главчев. Това са Димитър Илиев, Атанас Славов, Тодор Тагарев и Андрей Цеков.

“Нямам намерение да бъда служебен министър. Димитър Главчев, който се очаква да бъде служебен премиер, не е говорил с мен”. Това заяви министърът на спорта в оставка Димитър Илиев след заседанието на Министерския съвет.

Регионалният министър Андрей Цеков също изтъкна, че предстоящият служебен кабинет трябва да е политически неутрален. Цеков каза, че ПП е взела решение членовете на партията да не участват в кабинета “Главчев”.

"Аз съм с политически мандат, поради което се връщам в парламента". Това заяви министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов.  Той припомни, че е част от ръководството на "Демократична България" и ще се върне в парламента като част от парламентарната група, а относно наследника си в правосъдното министерство Славов заяви: "Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения законопроект за съдебната власт и да го приемем”.

Тодор Тагарев, министър на отбряаната, също каза, че на този етап няма да участва в състава на служебния кабинет. Попитан какво би казал на своя наследник на поста, както и кои са важните политики, които трябва да бъдат продължени, Тагарев посочи: "Продължаването на помощта за Украйна срещу финансови компенсации и използването им за ускоряването на процеса по превъоръжаване на Българската армия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: кабинетминистри
Още от Политика
Калин Стянов: Не познавам Нотариуса, нямам личен градинар и ще си търся правата в съда!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
агент 009 преди 4 седмици
кандидати за министри колкото щеш, има хора, на които като кажеш,че ще става министър, пита кой е първият влак за София.Натискът обаче е, от групи и партии да уредят свои хора, които да направят ала-бала с изборите с машини или без, да раздадат едни пари на наши фирми или най-малкото да се разшетата из министерствата и да наберат необходимата информация за след изборите...
42
3
 
1
 
! Отговори
Руснак преди 4 седмици
*** разчисти хоризонта на тиквата включително и за изпращане на жива сила в Украйна за пушечно месо,се тиквата ще изпълнява заповедите на Козяк и ще си трие ръцете със ппдб че през техният манад е подписано споразумението за "умиротворяващи" сили в състава на нато от източните страни !!!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Четирима уж не искат, а останалите 16 се назлъндисват белким ги поканят. Но няма да ги огрее. Особено Деница Златева трепне от нетърпение да спасява костенурки с бели ботушки.
40
2
 
10
 
! Отговори
Ганди преди 4 седмици
Много правилно, по добре да кажат ние няма да участваме, отколкото да ги изхвърлят от там като мръсни кучета както заслужават
39
3
 
1
 
! Отговори
cunimi ku... преди 4 седмици
До Анонимен 5А за русия ли да работи .*** скапани.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Със сигурност Главчев не си е помислял да си цапа кабинета с тези лъжци и измамници.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те сегашните министри заявиха, че не искат и си дадоха отвод.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никой не ги е канил тези шарлатани за служебен кабинет. Главчев не ги е поканил. Ако ги канят мисирките, които обикалят кулюкулюкулюкулююю да питат екс министрите на Денков за служебен, не е сериозно.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
32 Това "меню"е за показнос, иначе Кокорчо много обича свинско със зеле.
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Олигархическият проект ПП и отпадъкът от старото СДС, софийската секта ДБ, трябва трайно са бъдат изхвърлени от политиката в България. Нонесоха на държавата огромни щети, задлъжниха гражданите й с десетки милиарди, внесоха омраза, нечувани обиди и интриги, погазиха демокрацията, парламентаризма и добрия тон в политиката. Наглостта, лъжите, похотта и жаждата за много пари на ПП,ДБ, са пословични. Само критиките и реакцията на ГЕРБ, спаси държавата от пълен банкрут.
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Шут за жълтопа.ветниците!
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нищо бе, тя една колежка се казва Корнелия и я е срам да си казва името, голяма работа, преживява се!
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Честит професионален празник на всички от ППДБ, дано догодина Кокорчо и вас да покани на вечеря с отбрани вина, рибни и дивечови меса лъжете като него и може и да ви огрее!
30
8
 
6
 
! Отговори
Варна преди 4 седмици
То винаги е имало спор дали Варна, Бургас или Пловдив е втора столица, или най-хубав град след София! Но всичките са по-хубави от Варна, защото такъв ембицил като Коцето от Кайсиева, бл.210 само нашия селяндурски гений маже да роди, направо ме е срам че съм от Варна!
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Земеделския министър дето унижи габриел не иска да пусне кокала
28
2
 
13
 
! Отговори
ПП ДБ преди 4 седмици
Ама, то Бойко Борисов тогава не беше на власт, на власт бяхте вие жълто.паветниците, защото вие довършвахте тунела Железница.
27
11
 
4
 
! Отговори
Да 23 преди 4 седмици
Ти си русофил, ти си за Русия! Ти не си ли родоотстъпник!?!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А министъра на спорта беше състезател по картинг, по едно време като ходех на пистата той ми късаше билетчето.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Четиримата са ***, за тях освен шут от правителството трябва и незабавен арест и съд!
24
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бойко Борисов се крие от служителите на ДАНС и Европрокуратурата след като стана ясно кражбата на пари в брой от евросредствата. Няма го Гешев да го крие. Намерете Борисов преди да избяга