Четирима сегашни министри със сигурност няма да са в служебния кабинет

Няма да има представители на ПП в него
1 апр 2024 17:15, Инна Ангелова
45
Четирима сегашни министри със сигурност няма да са в служебния кабинет
Снимка: Wengen от Pixabay

Някои от министрите от сегашното правителство се разграничиха и заявиха, че няма да участват в предстоящият служебен кабинет с министър-председател Главчев. Това са Димитър Илиев, Атанас Славов, Тодор Тагарев и Андрей Цеков.

“Нямам намерение да бъда служебен министър. Димитър Главчев, който се очаква да бъде служебен премиер, не е говорил с мен”. Това заяви министърът на спорта в оставка Димитър Илиев след заседанието на Министерския съвет.

Регионалният министър Андрей Цеков също изтъкна, че предстоящият служебен кабинет трябва да е политически неутрален. Цеков каза, че ПП е взела решение членовете на партията да не участват в кабинета “Главчев”.

"Аз съм с политически мандат, поради което се връщам в парламента". Това заяви министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов.  Той припомни, че е част от ръководството на "Демократична България" и ще се върне в парламента като част от парламентарната група, а относно наследника си в правосъдното министерство Славов заяви: "Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения законопроект за съдебната власт и да го приемем”.

Тодор Тагарев, министър на отбряаната, също каза, че на този етап няма да участва в състава на служебния кабинет. Попитан какво би казал на своя наследник на поста, както и кои са важните политики, които трябва да бъдат продължени, Тагарев посочи: "Продължаването на помощта за Украйна срещу финансови компенсации и използването им за ускоряването на процеса по превъоръжаване на Българската армия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: кабинетминистри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
30
 
! Отговори
Супер преди 1 месец
Това са най-некадърните. Конституционната "реформа" е дело на Славов, а Тагарев си е украински министър, не български.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Мара шалвара :)))
1
3
 
27
 
! Отговори
Хи Хи Хи преди 1 месец
Много ще ми липсват, особено Магаренко