ПП-ДБ обвини ГЕРБ, че саботира бюджета и ни отдалечава от еврозоната

Коалицията ще сезира КС
125
ПП-ДБ обвини ГЕРБ, че саботира бюджета и ни отдалечава от еврозоната
Снимка: архив, БГНЕС

От ПП-ДБ обявиха, че има опити за саботаж на гласувания държавен бюджет, като целта на ГЕРБ е да ни изпратят на безсмислени избори и да ни отдалечат от еврозоната.

Те са готови да съсипят държавата и ще сезираме Конституционния съд, заканиха се от името на коалицията Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов.

Още по темата
Причината за тези обвинения е приетото след полунощ в парламента решение за предприемане на мерки за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност на страната, което задължава финансовия министър в оставка Асен Василев незабавно да преустанови разходите по консолидираната фискална програма за пенсии, трудови възнаграждения, неотложни социални плащания и падежни плащания по държавния дълг до назначаване на служебното правителство.

Според Даниел Лорер бюджетът, който веднъж вече е гласуван и приет в рамките на това, което се изисква от нас за еврозоната, е саботиран с очевидно наказателни предизборни антибългарски прийоми.

Мартин Димитров пък изчисли, че през последните седмици ГЕРБ са направили предложения за над 4 млрд. лева, които не са предвидени в бюджета. Според него това е безотговорно поведение.

"Те са готови да съсипят държавата, за да ударят министри, които не харесват", каза Димитров и добави, че държавата в отлично финансово състояние, но от понеделник отговорността е на ГЕРБ и ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от Политика
"Турски поток" работи изцяло в полза на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
Костадин преди 4 седмици
На крива ракета и ксомоса и крив, та и тез така
113
0
 
0
 
! Отговори
тоти преди 4 седмици
сащ И боЙКО СА ВИНОВНИ!!
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Истината е, че ако не бяхме свалили ГЕРБ от власт, сега щяхме да сме още по-зле и още много милиарди щяха да потънат в чекмеджетата на ГЕРБ.
111
1
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 4 седмици
Истината е, че ако Радев не беше свалил ГЕРБ от власт, сега щяхме да сме в Еврозоната и щяхме да имаме магистрали до Варна и до Видин.
110
1
 
0
 
! Отговори
Xaxa преди 4 седмици
Покрадоха малко, и сега вият на умрело щото евреите си дръпнаха чадъра от тях и повече папане няма да има. На тиkвунчо господарите му дадоха зелена светлина и глупендерите изпаднаха в немилост, а той пак ще си краде заедно с останалите и3мeкяpи от "новия" парламент, но без тези 100%-ви kлoyни. Интересно ще бъде с кого евреите ще заместят носкьото, пeдигpи и простото. Керванът си върви, а кучетата си лаят.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От ПП-ДБ харчат пари като за последно. Девиза им е след нас и потоп, нито стотинка в хазната. Дасе оправят следващите.
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То ако ГЕРБ работеше за Населението на Страната . Щеше населението да е в Шенген отдавна и богато . Никои нямаше да пита колко е богата "Държавата"
107
4
 
9
 
! Отговори
това са те: преди 4 седмици
НЕМОЖАЧИТЕ-Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов.
106
1
 
8
 
! Отговори
БаахМамаМу преди 4 седмици
Само като прочетох имената на Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов ми сеДосра и веднага отидох в тоалетната да се облекча....
105
1
 
1
 
! Отговори
независим преди 4 седмици
Фактите са следните - 20 години на едва разстяща, кретаща икономика, 70 % в сивия сектор, схеми и кражби, с извинение плащане на поколения пенсионери, работили до 55 години почти на минамална заплата, години през соца с ниски цени във всеки сектор, компенсиращи се от държавата и накрая като се заминава всяко правителство и минус XXX парички от бюджета и реално може да очакваме резултата след 10 години, че още плащаме дълговете на нашите майки, баби и дядовци за съжаление.
104
3
 
11
 
! Отговори
THE BEST преди 4 седмици
Не знам кой какво, но като ПП няма друга партия ..... дъното са ....... то все бива да не знаеш какво искаш., но и да не искаш да управляваш служебно, при положение, че ти си променил Конституцията - това вече на нищо не прилича...... дъното са .....
103
4
 
10
 
! Отговори
неадекватници преди 4 седмици
за 100 коментара се видя, че евродебила има 0 аргумента в подкрепа на Еврото и казва, че Центъра за изследване на Европейски политики, базиран във Фрайбург, са путинисти, защото са извадили реалните съсипващи данни за Еврото. За по-адекватните - прочетете излседването - 20 Years of the Euro: Winners and Losers
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама защо не си наорвихте устата, да го кажете това преди? А сетих се - защото ако не бяхте заети да лапате, устенцата ви смучеха голееем сеееслки гербаджийски ... Подкрепящ вот.
101
3
 
9
 
! Отговори
до 101 демек, преди 4 седмици
в ЕС не стават схеми кражби, така ли? Не ставай смешен. Виж Урсула за какво я разследват. И това е на върха на европейската комисия, представи си значи в другите институции какво става. Кристине Лагард, която е на чело на ЕЦБ също има доста интересна репутация да не знае какво прави. Когато разпечатаха сумати евра, за да дават на мигрантите през последните няколко години, а и да плащат на хората да си седят у тях, това е строг финансов контрол, така ли? Пак казвам, не ставай смешен.
100
1
 
7
 
! Отговори
THE BEST преди 4 седмици
Цитирам - "Те са готови да съсипят държавата, за да ударят министри, които не харесват", каза Димитров и добави, че държавата е в отлично финансово състояние.......................Отлично е - щом за пенсии се вземат пари от приходите от данъци.... ОТЛИЧНО е, че още се дават пенсии въобще . А да не казвам, че сега се вземат пари и от плана за възстановяване. А като свърши и той след няколко години не ми се мисли ....
99
11
 
5
 
! Отговори
Еврото е преди 4 седмици
Строг финансов контрол и невъзможност за пране на пари но някой в БеГетото не го иска това!
98
3
 
8
 
! Отговори
Гробари и комуняри преди 4 седмици
Я съсипаха тая държава
97
1
 
2
 
! Отговори
до 98 евро-прецак преди 4 седмици
не 12, а 23 милиарда и не лева, а евро. 44 милиарда лева кажи-речи.
96
7
 
11
 
! Отговори
ЕРВО-ПРЕЦАКВАЦИЯ преди 4 седмици
От цялата журналистическа блю.в-ня, май се разбира, че за да приемем Еврото ще трябва да ЗАТЕГНЕМ КОЛАНИТЕ. И пенсионерите също - без надбавки и т.н. Защото има едни около 12 милиарда май фискален резерв, който крепи борда и който ще се освободи за харчене веднага щом приемем еврото (т.е. ЩЕ СЕ ИЗПАРИ). А и на ЕС и трябват пари - за спасяване на Испаниям португалия, Гърция, Италия - щом приемем еврото ставаме солидарно отговорни (т.е. ТЕХНИЯ ДЪЛГ СТАВА И НАШ ДЪЛГ).
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гражданин, Изнервен, Чудя се - а всъщност един прозрачен герберски т.рол