ПП-ДБ обвини ГЕРБ, че саботира бюджета и ни отдалечава от еврозоната

Коалицията ще сезира КС
125
ПП-ДБ обвини ГЕРБ, че саботира бюджета и ни отдалечава от еврозоната
Снимка: архив, БГНЕС

От ПП-ДБ обявиха, че има опити за саботаж на гласувания държавен бюджет, като целта на ГЕРБ е да ни изпратят на безсмислени избори и да ни отдалечат от еврозоната.

Те са готови да съсипят държавата и ще сезираме Конституционния съд, заканиха се от името на коалицията Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов.

Още по темата
Причината за тези обвинения е приетото след полунощ в парламента решение за предприемане на мерки за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност на страната, което задължава финансовия министър в оставка Асен Василев незабавно да преустанови разходите по консолидираната фискална програма за пенсии, трудови възнаграждения, неотложни социални плащания и падежни плащания по държавния дълг до назначаване на служебното правителство.

Според Даниел Лорер бюджетът, който веднъж вече е гласуван и приет в рамките на това, което се изисква от нас за еврозоната, е саботиран с очевидно наказателни предизборни антибългарски прийоми.

Мартин Димитров пък изчисли, че през последните седмици ГЕРБ са направили предложения за над 4 млрд. лева, които не са предвидени в бюджета. Според него това е безотговорно поведение.

"Те са готови да съсипят държавата, за да ударят министри, които не харесват", каза Димитров и добави, че държавата в отлично финансово състояние, но от понеделник отговорността е на ГЕРБ и ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
7
 
12
 
! Отговори
Валутния борд си преди 1 месец
е добре. По-далече от еврозоната - по-добре. Ако утре еврото реши да потъва, можем да си изберем друга валута, към която да се фиксираме.
93
3
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Тези променкаджии така и не научиха за краткото си съществуване, че с обиди и плюнки доникъде няма да стигнат. То затова и вече никой не иска да разговаря с тях.
92
5
 
16
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Олигоффрените от ПП съсипаха държавата. Сега да не реват и да обвиняват предизборно само ГЕРБ.
91
4
 
10
 
! Отговори
Полза ще има преди 1 месец
До Фиксиран курсВъпреки, че БНБ вече две години не публикува данни за резервното обезпечение, то се смята лесно и в момента е към 40 милиарда Евро. Това са пари, готови за кражба в момента в който падне борда. Малко от тях ще внесат в ЕЦБ и повече ще инвестират в американската икономика, за да не ги гледат критично, докато крадат останалото.
90
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали видяхте последния доклад за Хърватия, след приемане на еврото са обединени два пъти. Гърците навсякъде казват да НЕ приемаме еврото.Самите те искат излизане,но не може. Това е уж суверенна държава.
89
0
 
10
 
! Отговори
Въййй преди 1 месец
Да не повярваш, каква силна опозиция станаха тези управляващи. А, все още са на власт.
88
7
 
11
 
! Отговори
Фиксиран курс преди 1 месец
обмяна също не е сигурен. На въпрос на журналистка към един от управителите на ЕЦБ, ще е фиксиран ли курс обмяна лев евро, той се усмихна и отговори: Ще видим. Кризата 2008 ни се размина леко, защото не бяхме в еврозоната. От еврото полза имат политици теглене на заеми, банкери падане резерви банки, и няколко фирми печалба от превалутиране. Но за 5 милиона българи ще е Ад. в Хърватия сложиха таван на над 50 стоки, а хърватите са недоволни от еврото.
87
1
 
4
 
! Отговори
До колегата 81 преди 1 месец
Не е вярно също, че България ще има решаващ глас, пет държави в пакет с 3-*** представители на ротационен принцип. В 50% от решенията България няма да участва. Падат буфери на банкови резерви при кризи. Пада бариера за теглене на заеми. Представете си което и да е Правителство на власт, дали няма да теглят на поразия заеми. България в момента е 2-ра по най-ниска задлъжнялост , заради Валутен Борд. Резервите ще се управляват директно от ЕЦБ, която ще оказва натиск при политически решения.
86
7
 
7
 
! Отговори
НЕ НА ЕВРОТО преди 1 месец
За ЕС и НАТО, но против еврото. Против!
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Показаха се,като едни неможещи нищо,алчни ко.пел.енца-готови на унищожение дори на цялата политическа система на България!Сега и Бог не може да им помогне,електората се пробуди и разбра, че ППДБ ЛЪЖАТ!!---------------------------------------------------"Крадецът вика дръжте крадеца" - ако искаш да обясниш на някого българската поговорка - показваш му поведението и приказките на герберите от мутрата, та чак до най-жалките т.ролове
84
3
 
9
 
! Отговори
неадекватници преди 1 месец
до 82, за жалост изследването е на специалисти от Европа. Сигурно са лоши путинисти и те. Много сте жалки
83
2
 
4
 
! Отговори
неадекватници преди 1 месец
до 80, Изглежда, че нищо не си прочел и силата ти е простотията. Помоли да ти го преведат, изклесък
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Франция и Италия са ТРИЛИОНИ евро на загуба от Еврото ?--------------------------------------------------------------------------------Направо децилиони ги пиши и всичко е заради еврото, разбира се. Копейкин стайл - хвърля нещо бомбастично и разчита че хората, които го четат или слушат просто не са запознати с материята
81
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Относно Анонимен,50 Най-после да прочета коментар на човек, който е информиран, който е наясно с финансовото робство, което ни очаква. Но това е и целта на "присъединяването" ни. ЕЦБ е напълно наясно за възможностите ни - ще ни дават заеми докато не ни зароби освен финансово, но и икономически и геополитически. Ще започне търговия с българска земя на безценица. И да допълня - ЕЦБ ще ни задължи да изкупуваме нейни акции - това са авоарите, с които е изкупила външните дългове на губещите държави.
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До неадекватници.......не мога :)))) най-вече АНГЛИЙСКИ БУКВИ не мога да чета :))).Поне да беше нещо на латиница примерно и да се мъча там да сричам , ама като нямам късмет на АНГЛИЙСКИ БУКВИ ще попадна....За еврото е ясно , разбрах колко е вредно и колко е лошо.Сега много моля разкажи за жизнения стандарт , за продължителността на живота , образование ,здраве, наука , култура , изкуство при тези сиромаси с еврото и как е положението при рублите и медведите ...
79
5
 
3
 
! Отговори
Ханк Ром преди 1 месец
Мартин Нотариуса държеше Боко Тиквунский с компромати и за това Боко го уби. Сега събори правителството за да тупа топката щото има и един друг дето го притиска с компромати.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боко с дупето широко И ПП също бегат от затвора. Що сключиха ротации.
77
2
 
13
 
! Отговори
xfgj преди 1 месец
Кофти е когато останеш без финансова подкрепа от спонсори и 0 кинти от далавери чрез службите, които са ти подчинени!Дотам се докараха алчните и неспособни клоуни от ПП-ДБ-разочароваха надеждите на влиятелни политици от САЩ и ЕС, доказаха им колко са далеч от първоначалните си мечти за "промяна".Показаха се,като едни неможещи нищо,алчни ко.пел.енца-готови на унищожение дори на цялата политическа система на България!Сега и Бог не може да им помогне,електората се пробуди и разбра, че ППДБ ЛЪЖАТ!!
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нанюхан Киро и оня плаващият Мравояд да не са новото PR на Бууци след ролята им на теляци на същия , въобще не ми звучи като обвинение , но тия са сериозно замлатене .
75
8
 
9
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 1 месец
Единствената цел на Боко е да отърве затвора. Не го интересува нито евро , нито Шенген. Събори правителството за няма нов висш съдебен съвет ,който да избере нов прокурор. Да не забравяме ,че прокуратурата не е пуснала експертиза за видеото от спалнята на Борисов.