ПП-ДБ обвини ГЕРБ, че саботира бюджета и ни отдалечава от еврозоната

Коалицията ще сезира КС
125
ПП-ДБ обвини ГЕРБ, че саботира бюджета и ни отдалечава от еврозоната
Снимка: архив, БГНЕС

От ПП-ДБ обявиха, че има опити за саботаж на гласувания държавен бюджет, като целта на ГЕРБ е да ни изпратят на безсмислени избори и да ни отдалечат от еврозоната.

Те са готови да съсипят държавата и ще сезираме Конституционния съд, заканиха се от името на коалицията Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов.

Още по темата
Причината за тези обвинения е приетото след полунощ в парламента решение за предприемане на мерки за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност на страната, което задължава финансовия министър в оставка Асен Василев незабавно да преустанови разходите по консолидираната фискална програма за пенсии, трудови възнаграждения, неотложни социални плащания и падежни плащания по държавния дълг до назначаване на служебното правителство.

Според Даниел Лорер бюджетът, който веднъж вече е гласуван и приет в рамките на това, което се изисква от нас за еврозоната, е саботиран с очевидно наказателни предизборни антибългарски прийоми.

Мартин Димитров пък изчисли, че през последните седмици ГЕРБ са направили предложения за над 4 млрд. лева, които не са предвидени в бюджета. Според него това е безотговорно поведение.

"Те са готови да съсипят държавата, за да ударят министри, които не харесват", каза Димитров и добави, че държавата в отлично финансово състояние, но от понеделник отговорността е на ГЕРБ и ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
14
 
! Отговори
чудя се! преди 1 месец
Що за национални предатели трябва да има в една партия? За която интересите на чужда държава (Украйна) са по-важни от интересите на България. Тоест според лидерите на тази предателска, измекярска партия (ПП-ДБ), Балканският поток не трябвало да съществува, щото заради него Русия получила възможност да нападне Украйна. Ми Русия и без да го имаше Балканския поток, пак щеше да нападне Украйна. Но заради Украйна, ние не бива да изграждаме газопроводи. Заради нея трябва се върнем в първобитния строй.
73
3
 
3
 
! Отговори
неадекватници преди 1 месец
Има ли евродебил, с когото да коментираме изследването - cepStudy 20 Years of the Euro: Winners and Losers An empirical study ? Първо го намерете в google и го прочетете.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Герб
71
3
 
5
 
! Отговори
неадекватници преди 1 месец
до 1111 - аз не им бера грижа, те сами си берат грижа с изследването си - cepStudy 20 Years of the Euro: Winners and Losers An empirical study - страх ли те е да го прочетеш, че ще ти се разбият илюзииките или не можеш да четеш английски букви ? отпадъците в сайта дори ми трият коментара
70
3
 
8
 
! Отговори
Дълговете в Естония преди 1 месец
след прием еврозона нарастнаха с 300%. За Охи-то на Гърция да не говорим. Не посещавам места без изход. Нарича се Капан. Още повече някой да ми определя къде, колко, кога и за какво да харча и ям. После да ми облага въглеродните отпечатъци. Защото бобът и туршията са традиционни български ястия. Както и шкембе чорбата.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еврозона само ще засили търсене на евро както 1996 г. стана паника с $ и ще стане хиперинфлация. 1996 г. ЕС и САЩ направиха паника в населението и се видя до какво доведе като сички се юрнаха на $.
68
2
 
8
 
! Отговори
На национализацията преди 1 месец
на земи и депозити в долари, франкове, лири, йени, ЕвроЗона ли му викат? Извън Еврозона са: Швейцария, Чехия, Дания, Унгария, Исландия, Норвегия, Полша, Румъния. Защо ли? Великобритания като член на ЕС подписа специално споразумение за НЕПРИЕМАНЕ на евро. Следствие Британия напусна ЕС.
67
7
 
5
 
! Отговори
1111 преди 1 месец
До неадекватници.....не бери грижа за еврото , еврозоната и клетите и членове какви загуби инкасират , ти си гледай рублите и стягай чимаданчика , потом на вокзале иииии право в сибир......
66
3
 
14
 
! Отговори
ДАНС преди 1 месец
Кокорчо ръси милиарди като за последно...Скоро ще го окошарим и него, като тая наркодилърката- шеф на митниците...
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А дано ни отдалечат! Ще ги благославям, ако го направят, но не би - понеже и гробаджиите са в кюпа с тия недорасляци и мошеници от пре..бах промяната и да, Украйна.
64
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че кой иска да ходи в еврозоната, освен предателите - натегачи от ППДБ ГРОБ СДС ДПС?
63
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
300 oрдена им давам, ако ни отдалечат от еврозоната. За тоя дето ни отдалечи от еврозоната ще гласувам.
62
4
 
3
 
! Отговори
Кирил Путков преди 1 месец
Баш така си е.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирил Петков пред "дневник": "Ако не съберем мнозиство с БСП и ДБ ( т.е. 121 депутати), отиваме пак на избори.", казано на 17 септ.2022 г, когато войната в Украйна е в разгара си. БСП е на страната на Путин, а ПП и ДБ се "пишат" , че са евроатлантици и са за Украйна.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Превод: Не е добре като не си на власт. Тези другите ни взеха кокала. Лоши хора.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Не можеш да излезнеш от еврозона защото златния резерв ще е нула и връзват ръцете като заложник.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатани това е бюджет на България не е ваш личен Борисов сгреши че ви подкрепи да управлявате много сгреши
57
3
 
9
 
! Отговори
неадекватници преди 1 месец
Защо Франция и Италия са ТРИЛИОНИ евро на загуба от Еврото ? Евродебила не може да ми отговори, защото само слуша, а не мисли.
56
0
 
10
 
! Отговори
Академика преди 1 месец
Ама тези фикуси са оа.али държавата повече отколкото смогваме да четем за арести, парламентарно озаптяване на Асен и кликата му, на Киро небивалиците за коефициенти и други пепейски работи. Никога повече тези!Гласувайте масово и с бюлетини!
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Влизаме в еврто на 1.9565 , а с колко ще ИЗЛЕЗЕМ ,.... с 1евро=5-6 лева МАЙ ЧЕ !Ако бе добре , то досега да сме влезнали 100 пъти , ама НЕ Е !