Атанасов отсече: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби

Имало цел да се компрометира ПП-ДБ
Обновена: 7 апр 2024 14:00 | 7 апр 2024 12:15, Камелия Цветанова
286
Атанасов отсече: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби
Снимка: БГНЕС

Случващото се в МВР и в "Митници" е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за компрометиране на политическия конкурент.

Това заяви пред БНР съпредседателят ПП-ДБ Атанас Атанасов и даде пример с подобно "мероприятие" преди местните избори, когато "отново ДАНС го спретнаха, за да компрометират машинното гласуване":
"Сега е същата историята. Отново ДАНС, защото там има зависимости, които се използват, за да може да се вдигне прекален шум. ... Целта на тази операция (арестът на Петя Банкова -б.р.) е да се компрометират ПП-ДБ, за може по всички медии да се обсъжда, че има едни контрабандни канали, които пълнят партийни каси и т.н.".

Според него това "многофункционално активно мероприятие" цели още да бъде отстранен главният секретар на МВР Живко Коцев, защото предстоят избори и би трябвало щабът в МВР за противодействие на купуването на гласове и на изборните измами да бъде оглавен от главния секретар, а Коцев не е удобният човек:
"Цели се осигуряване на чадър върху купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС".

Атанас Атанасов изрази мнение, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обслужва интереси на ГЕРБ и ДПС:

"За периода на управлението на правителството на Николай Денков ние се убедихме, че като вътрешен министър Стоянов директно обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС по всякакъв начин. Миналата година, не случайно по време на парламентарната ваканция, за един ден той смени 17 или 18 директори на областни директори на вътрешните работи. Без никакъв парламентарен контрол и без никакво обяснение. В последствие от нашите партийни структури в страната се получи информация, че новоназначените са хора, които са близки до ГЕРБ и до ДПС".

Той подчерта, че досега са "стискали зъби, за да върви управлението напред", затова чак сега казват тези критики:
"Имаше толкова много работа, касаеща членството на България и в Шенген, и в еврозоната, а и вътрешнополитически въпроси, които трябваше да бъдат решени, щяхме да прекъснем процеса. Груба казано, стиснахме зъби, за да вървим напред".

По думите на Атанасов трябва радикална реформа на службите за сигурност:
"Има информация, че шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби. ... Мълчах толкова време, защото ми е болно и не искам да водим публични битки със службите за сигурност, но ... той се занимава с това да си решава личните битови въпроси, като организира компроматна атака срещу съпредседател на партията, която е мандатоносител. Давате ли си сметка за какво става дума? Да не говорим за цивилното разузнаване, където имаше една друга ужасна афера - дадоха им ваучери за пазаруване, на които пише, че са от Държавна агенция "Разузнаване". Ужасна история е секторът за сигурност, но нашите партньори от ГЕРБ и лично Бойко Борисов отказаха да проведем реформа и да се установи кой за кого работи".

Този парламент си отива и няма смисъл да се занимаваме с ротация на председателя му, каза Атанасов и изказа съмнение, че ако въпросът бъде поставен, няма да получи мнозинство:
"Би могла парламентарната група да постави този въпрос, на аз не искам да се намесвам, защото ме касае лично".

След изборите ПП-ДБ ще преговаря с тези, които подкрепят програмата им за реформи, изтъкна Атанас Атанасов и изключи единствено "Възраждане" от политическите сили, с които биха преговаряли:
"Ще се търси конфигурация на първо място с политически сили, които имат ясни евроатлантически приоритети и ги спазват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още по темата: Атанас Атанасов
Още от Политика
Докато се проведе разследването, Живко Коцев трябвало да се оттегли от поста
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
4
 
! Отговори
Васил преди 3 седмици
Този вече тотално изчатка
217
0
 
3
 
! Отговори
Лили пут преди 3 седмици
Тия си го назначава и човека като си вършеше работата и не им играеше по свирката и стана Лош. Що така бе насе? Вие няма как вътре да се разберете. Много вожд. И как да се разберете като Киро сам не се разбира със себе си. Да не говорим за бойкикев. Вие се неутрализирахте.
216
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БЯГА ПРЕД ВЯТЪРА!ДВАМАТА СЛУЖИТЕЛИ ВЕРБУВАНИ ОТ НЕГО ДА МУ ДОКЛАДВАТ КАКВО СТАВА В СЛУЖБАТА СА ДАЛИ РАПОРТ ЗА ВЕРБОВКАТА!ЗАЩО МУ ТРЯБВА СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ НА ВИСОКИЯ ГЕНЕРАЛ! А ДАЛИ Е ПОДСЪДНО?СТРАХ ТРЕСЕ ПП ДБ
215
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Комунистически следовател от Разград костовист Вън нагъл Вън алчен Вън безсрамник за власт за лесни пари готов си на всичковън
214
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И с кое разузнаване да поддържа връзка, с това на Нубия ли. Колчетата за домати си ги яж сам.
213
1
 
5
 
! Отговори
Никола преди 3 седмици
Ами туй му е работата бе ,Лъйнаркски Сщисан *** туй да не ти е цирковата трупа на заспалите *** в ДАНС
212
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този Атанас от пиенето е развил психози.Не е добре за цялата държава да говори такива неща по медиите с цел политически облаги.Грозно е.
211
6
 
4
 
! Отговори
вгз преди 3 седмици
Ясно е, че шефа на нашата служба работи за и с руснаците.Службата работи здраво, на две места, за да изкара повече пари. :)Вече сме пазарна икономика.
210
4
 
15
 
! Отговори
Що за сурат? преди 3 седмици
Когато генералът Гном беше върл участник във Възродителния процес като прокурор и съдия, настоящият началник на Военното разузнаване е бил бебе или в най-добрия случай е бил дете. Що за *** е г-нът Гном?
209
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой ще обясни ли на джуджака, че е нормално като шеф на разузнаването да поддържаш отворени канали за комуникация с чуждестранните служби? То бива аматьорщина и невежество, обаче това неговото на нищо не прилича.
208
0
 
2
 
! Отговори
Много триете дружки! преди 3 седмици
Номер 136 Има разлики, да! . . ПИШЕ ДО 156 . . До 158 Анонимен. . . ВИЕ СТЕ ЯСНОВИДЦИ В РЕДАКЦИЯТА! НА КАКВО ХВЪРЛЯТЕ ЗАРЧЕТА НА КАРТИ ИЛИ СТЪКЛЕНА СФЕРА?
207
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази пиеса пак с Атанасов я гледахме 2013 с Р.Б. сегашните ПП-ДБ 1:1. Там беше "предизборен трик", тук "маркетингов враг". Бойко си беше заминал още 2013, после и 2020. Едни и същи под различни имена го перат и врйщат всеки път. Шиши беше тежка намагнитен в Дубай. Пак същите му дадоха кураж да се върне. Нищо че 1/2 дължат съществуването си на героичната борба срещу него през 2013. Мафията винаги е обслужвана в крайна сметка перфектно от т.н. "градска десница".
206
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Атанасов от обикновен доносник на ДС стана верен слуга на Посолството...за такива родоостъпници едно време е правен Белене - убийци, ренегати и предатели! Този гном преди 40 години щеше да лиже задни$ите на цялото Политбюро само и само да го харесат!!! Колк човешки живота е почернил малкият доносник?
205
1
 
5
 
! Отговори
Бг преди 3 седмици
Гнома. ше го хванат пепенците и в Лубянка ще го премажат от бой, газа му ще жигосат,като слуга на демонокрастите
204
0
 
1
 
! Отговори
Bg преди 3 седмици
Да отиде да брани *** гнома и там бам някой сармат и пудинг от мозъка на джуджаро...
203
0
 
12
 
! Отговори
Стаменов преди 3 седмици
Най-вероятно се касае за страхова невроза.
202
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя само Русия му е в устата.За България нищо.
201
1
 
17
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 3 седмици
Да се чуди човек този и@@@т ли се е родил или после е станал такъв.
200
1
 
16
 
! Отговори
Руя преди 3 седмици
Тоя с изпъкналите очи.Защо не вземе да се лекува.Да спре с брътвежите си откачалката.
199
1
 
0
 
! Отговори
до 204 преди 3 седмици
А съвсем друго си е да нарушат санкциите и да идат лично до Кремъл няколко тюфлецци на курс по пропаганда и да си купят вестници. Направо са им принтирали законопроектите за следващата година.