Атанасов отсече: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби

Имало цел да се компрометира ПП-ДБ
Обновена: 7 апр 2024 14:00 | 7 апр 2024 12:15, Камелия Цветанова
286
Атанасов отсече: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби
Снимка: БГНЕС

Случващото се в МВР и в "Митници" е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за компрометиране на политическия конкурент.

Това заяви пред БНР съпредседателят ПП-ДБ Атанас Атанасов и даде пример с подобно "мероприятие" преди местните избори, когато "отново ДАНС го спретнаха, за да компрометират машинното гласуване":
"Сега е същата историята. Отново ДАНС, защото там има зависимости, които се използват, за да може да се вдигне прекален шум. ... Целта на тази операция (арестът на Петя Банкова -б.р.) е да се компрометират ПП-ДБ, за може по всички медии да се обсъжда, че има едни контрабандни канали, които пълнят партийни каси и т.н.".

Според него това "многофункционално активно мероприятие" цели още да бъде отстранен главният секретар на МВР Живко Коцев, защото предстоят избори и би трябвало щабът в МВР за противодействие на купуването на гласове и на изборните измами да бъде оглавен от главния секретар, а Коцев не е удобният човек:
"Цели се осигуряване на чадър върху купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС".

Атанас Атанасов изрази мнение, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обслужва интереси на ГЕРБ и ДПС:

"За периода на управлението на правителството на Николай Денков ние се убедихме, че като вътрешен министър Стоянов директно обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС по всякакъв начин. Миналата година, не случайно по време на парламентарната ваканция, за един ден той смени 17 или 18 директори на областни директори на вътрешните работи. Без никакъв парламентарен контрол и без никакво обяснение. В последствие от нашите партийни структури в страната се получи информация, че новоназначените са хора, които са близки до ГЕРБ и до ДПС".

Той подчерта, че досега са "стискали зъби, за да върви управлението напред", затова чак сега казват тези критики:
"Имаше толкова много работа, касаеща членството на България и в Шенген, и в еврозоната, а и вътрешнополитически въпроси, които трябваше да бъдат решени, щяхме да прекъснем процеса. Груба казано, стиснахме зъби, за да вървим напред".

По думите на Атанасов трябва радикална реформа на службите за сигурност:
"Има информация, че шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби. ... Мълчах толкова време, защото ми е болно и не искам да водим публични битки със службите за сигурност, но ... той се занимава с това да си решава личните битови въпроси, като организира компроматна атака срещу съпредседател на партията, която е мандатоносител. Давате ли си сметка за какво става дума? Да не говорим за цивилното разузнаване, където имаше една друга ужасна афера - дадоха им ваучери за пазаруване, на които пише, че са от Държавна агенция "Разузнаване". Ужасна история е секторът за сигурност, но нашите партньори от ГЕРБ и лично Бойко Борисов отказаха да проведем реформа и да се установи кой за кого работи".

Този парламент си отива и няма смисъл да се занимаваме с ротация на председателя му, каза Атанасов и изказа съмнение, че ако въпросът бъде поставен, няма да получи мнозинство:
"Би могла парламентарната група да постави този въпрос, на аз не искам да се намесвам, защото ме касае лично".

След изборите ПП-ДБ ще преговаря с тези, които подкрепят програмата им за реформи, изтъкна Атанас Атанасов и изключи единствено "Възраждане" от политическите сили, с които биха преговаряли:
"Ще се търси конфигурация на първо място с политически сили, които имат ясни евроатлантически приоритети и ги спазват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още по темата: Атанас Атанасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 162 Копейкин се изпусна защо. Да унищожели ЕС отвътре, щото отвънка не можели. Катърът ще прави на Троянски кон.))))
157
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тва гномско квазимодо е болен психо десен. Най-добре е да се ожени за Стоян Михалев, на един акъл са.
156
10
 
8
 
! Отговори
до преди 1 месец
Възраждане , както и Волгин обичат мангизите.Мразят ЕС и НАТО за пред наивниците, които ще ги пратят в парламентите.
155
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не при Атанасов, а при Бойковото управление, начело с ББ и ЦЦ , България беше погребана и маса население запълни гробищата, даже и хората около него, започнаха да се отказват от ББ, заради предателствата му спрямо България!
154
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо въобще Възраждане ще ходи на избори за Европарламент? Нали патологично мрази ЕС и неистово обича Разия? Какво ще прави в европейска институция?
153
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атанасов, я обяснете защо даже Иван Костов се отказа от вас и ще гласува за ГЕРБ?
152
4
 
20
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ преди 1 месец
Това дърто ком.уне съвсем скоро отново ще си навири дебелото черво на изток но този път няма да получи мек и къс Евро-Джендърки корнишон а ще получи здрава,дебела и дълга Руска лопата!
151
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А на мен ми е интересно откъде Копейкин ще намери евродепутати без черни печати в паспортите.
150
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе не знам какво чак толкова сте се захванали за Атанасов, че при Бойко , човек на чужда служба, даже не е европейска, а ЦРУ, управляваше страната и хората са умирали от страх, само при споменаването , че ЦЦ и ББ идват в населеното им място, а Бойко предаде хората, които му помогнаха и цяла България , та затова е *** днес, а не заради Атанасов!
149
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми да не би да лъже? Верно е. Отричането на истината не я превръща в лъжа. По ми е интересно защо генералът го казва едва сега. А ?
148
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаци и българи които мразят Путинова Русия, да ме броят за русофил! Тия които я обичат, да ме броят за русофоб! 87%, хахахаха, всички знаят каква пародия на избори е там! За Бай Тошо бяха 99,9%!
147
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждане - в Белене!
146
12
 
7
 
! Отговори
Възраждане капут! преди 1 месец
С конфискация!
145
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атанасов влезе в политиката след като бе арестуван за подслушване на Гл.прокурор.Дали ще излезе от нея арестуван за намеса във военното разузнаване.
144
4
 
23
 
! Отговори
Некадърници преди 1 месец
Тези до каквото се докоснат и се разпада.
143
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава Украине!
142
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е новина. Това е всеизвестно.
141
4
 
12
 
! Отговори
преди 5-6 години!!! преди 1 месец
Да, службите ни поддържат връзки с руските според Атанасов. И отново според маршал Атанасов преди 5-6 години бившият шеф на ДАНС Петко Сертов беше "отвлечен" от руските тайни служби и "убит" от тях. Щото според маршала (който говори пламенно по телевизиите тогава) Сертов знаел много руски тайни. Затова руските слуъжби го отвлекли. И го "убили" щото според маршал Атанасов, "няма да го оставят жив я". Щом знаел всички руски държавни тайни, много естествено е отвлечен от бегето в Русия и убит там!
140
2
 
19
 
! Отговори
гном преди 1 месец
след изборите си аут марш в канала
139
2
 
23
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
По линия на тероризма всички служби трябва да в контакт.