Атанасов отсече: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби

Имало цел да се компрометира ПП-ДБ
Обновена: 7 апр 2024 14:00 | 7 апр 2024 12:15, Камелия Цветанова
286
Атанасов отсече: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби
Снимка: БГНЕС

Случващото се в МВР и в "Митници" е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за компрометиране на политическия конкурент.

Това заяви пред БНР съпредседателят ПП-ДБ Атанас Атанасов и даде пример с подобно "мероприятие" преди местните избори, когато "отново ДАНС го спретнаха, за да компрометират машинното гласуване":
"Сега е същата историята. Отново ДАНС, защото там има зависимости, които се използват, за да може да се вдигне прекален шум. ... Целта на тази операция (арестът на Петя Банкова -б.р.) е да се компрометират ПП-ДБ, за може по всички медии да се обсъжда, че има едни контрабандни канали, които пълнят партийни каси и т.н.".

Според него това "многофункционално активно мероприятие" цели още да бъде отстранен главният секретар на МВР Живко Коцев, защото предстоят избори и би трябвало щабът в МВР за противодействие на купуването на гласове и на изборните измами да бъде оглавен от главния секретар, а Коцев не е удобният човек:
"Цели се осигуряване на чадър върху купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС".

Атанас Атанасов изрази мнение, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обслужва интереси на ГЕРБ и ДПС:

"За периода на управлението на правителството на Николай Денков ние се убедихме, че като вътрешен министър Стоянов директно обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС по всякакъв начин. Миналата година, не случайно по време на парламентарната ваканция, за един ден той смени 17 или 18 директори на областни директори на вътрешните работи. Без никакъв парламентарен контрол и без никакво обяснение. В последствие от нашите партийни структури в страната се получи информация, че новоназначените са хора, които са близки до ГЕРБ и до ДПС".

Той подчерта, че досега са "стискали зъби, за да върви управлението напред", затова чак сега казват тези критики:
"Имаше толкова много работа, касаеща членството на България и в Шенген, и в еврозоната, а и вътрешнополитически въпроси, които трябваше да бъдат решени, щяхме да прекъснем процеса. Груба казано, стиснахме зъби, за да вървим напред".

По думите на Атанасов трябва радикална реформа на службите за сигурност:
"Има информация, че шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби. ... Мълчах толкова време, защото ми е болно и не искам да водим публични битки със службите за сигурност, но ... той се занимава с това да си решава личните битови въпроси, като организира компроматна атака срещу съпредседател на партията, която е мандатоносител. Давате ли си сметка за какво става дума? Да не говорим за цивилното разузнаване, където имаше една друга ужасна афера - дадоха им ваучери за пазаруване, на които пише, че са от Държавна агенция "Разузнаване". Ужасна история е секторът за сигурност, но нашите партньори от ГЕРБ и лично Бойко Борисов отказаха да проведем реформа и да се установи кой за кого работи".

Този парламент си отива и няма смисъл да се занимаваме с ротация на председателя му, каза Атанасов и изказа съмнение, че ако въпросът бъде поставен, няма да получи мнозинство:
"Би могла парламентарната група да постави този въпрос, на аз не искам да се намесвам, защото ме касае лично".

След изборите ПП-ДБ ще преговаря с тези, които подкрепят програмата им за реформи, изтъкна Атанас Атанасов и изключи единствено "Възраждане" от политическите сили, с които биха преговаряли:
"Ще се търси конфигурация на първо място с политически сили, които имат ясни евроатлантически приоритети и ги спазват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още по темата: Атанас Атанасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС ви управлява доволни ли сте?
197
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго си е да ходят на инструктаж в посолството на Америка
196
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръгнаха на война с Вътрешния министър и Службите!
195
0
 
17
 
! Отговори
Генерал Наско преди 1 месец
Е най-подслушвания човек в историята. Чак се чудя как още не се е увил целия в алуминиево фолио, да се крие от руските шпиони. Путин ляга и става с доклади за ежедневната му дейност. И на посланик Мъртън никак не му е лесно. Ще се окаже, че и Хаити не може да те подготви за папуаси като нас.
194
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Или го доказваш и шефа в затвора или ти! След тези думи единнот двамата зад решетките за държавна измяна
193
1
 
20
 
! Отговори
Психиатър преди 1 месец
Г-н Атанасов, в момента Путин с нас в стаята ли е?Намерили се място за всеки под слънцето?
192
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След тези избори,този господин,ще е Обикновен гражданин както вие и аз в тази държава!-:)Кранчето За Гусин Костов ще Пресъхне!-:)
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 188 Приятелю, защо изпускаш кадрите на ПП/ДБ и СС???? В тези структори всички лидери, депутати, кметове и други на ръководни постове са или агенти на ДС, или наследници на комунистически лидери, партийни секретари и агенти на ДС. Пример: киртака, Кокоро, Бойкикев, Дженералчето, Кметчето...и т.н. Така, че не ни пробутвай развалена стока, като ПП/ДБ/СС, мирише лошо и не става за нищо.
190
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ти с Американските, лъжец.
189
1
 
11
 
! Отговори
Вече съвсем мръднаха преди 1 месец
Тези вече съвсем изтрещяха какво да правят, за да спрат срива си на избори. Поне тия Али бали да изкарат някой друг да ги говори. А не агента на да Атанасов, чиито контакти с руските служби са били десетилетия. Да не говоря, че друг от тази снимка ми е приятел от години в фб и преди да влезе в политиката беше върл руски фен с руския герб в профила си. Разбира се, всичко това отдавна е разчистено. Смешни са.
188
0
 
3
 
! Отговори
за тия за Волгин преди 1 месец
И така, да обобщя.Хора като Волгин не са вас, вашето мнение, слово.Те не са с вас, те са част от слугинажа и затова след като слугите си свършат задачата пред вас ще бъдат наградени в ЕП.Примерно, защото става дума сега за него.Когато Сивилов си свърши работата с димна завеса и ви е подвел ще му измислят някаква награда.А вие гласувайте, за тях гласуването ви отличава от робите.Но пак сте им противни и сте им роби.Такива са си.Господарите на историята, която все преправят както вие косите си.
187
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е не може след 45 години диктатура в руски сателит под чехъла на Кремъл и последвали 34 години преход хаос по руски модел с ланци и бухалки и олигарси да очаквате друго. Контактите с руските служби са вкоренени в структурите в България и никъде няма да ходат. Ще си останат така за дълги ама дълги години...
186
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама, вЕрно ли, женерале, прокурор от тошовото време? Ако е вярно, ще е единственото вярно нещо, което си казал през целия си живот. Затова, не ти вярвам! Един съвет: При натрапчиви психози е добре да се направи консултация със специалист. Предвид факта, че от години се оплакваш, че те следят и подслушват....може лечението да е дълго и трудно, или вече да е късно за лечение.
185
0
 
7
 
! Отговори
за тия за Волгин преди 1 месец
Преди 4 години елитът наистина полудя от омраза към хората, защото излизаше, че демокрацията вече не служеше на елита.И ви въведе нова тоталитарна власт.Войната с хората вече стана тотална и брутална и сега ролята на медиите като основно оръжие срещу хората придоби особен характер.Това направи медиите за смях, защщото те уж трябваше да са свободата на словото според замислите на елита преди няколко века.Днес направо ги превърнаха в КГБ, ДС и ГЕСТАПО.Елитът води своята война с хората от медиите.
184
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другарката Нинова и другарят Борисов тръпнат във влажен и пулсиращ оргазъм докато четат, че имат връзка с руските служби, а русофилите от Възраждане подпикват в гащите докато блаженна усмика изпълва лицата им.
183
1
 
15
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
А млъкни вече бе параноик.Едно нещо което си казал не е вярно.Всичко е плод на болния ти мозък.А бе хора,как може да му се връзвате на този,как ви се занимава с откачени хора и на всичко отгоре да им пълниме джобовете
182
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то кой в България не поддържа връзка с руските служби? И аз поддържам връзка с тях, и се чуваме почти всеки ден. Дружба между народите и руски мир за всички вас. А я чакай да звънна на Медведев да го чуя какво ще прави довечера...
181
5
 
3
 
! Отговори
До 188 преди 1 месец
Цялата ни система за сигурност е от бивши ченгета, учили в ссср, възпитани за война срещу класовия враг, убивали невинни само защото не мислят като комунистите. По техните стъпки са възраждане и Нинова, дпс и герб,итн и вмро с атака. Всичко това се получи защото на първите избори народа избра комунистите,те се закрепиха,скриха досиетата и направиха зависими от тях хиляди. Затова сме най бедни,корумпирани, с най ниски пенсии и живот с преждевременна смърт.
180
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Би ли обяснил защо му трябва на шефа на българското разузнаване да поддържа връзки с руските тайни служби?! Ти си юриЗД, а не военен или разузнавач от кариерата. Говориш неистини или колкото да не заспиш! Аман от Промянкаджии и от десебари! Един през друг се надпреварвате да лъжете и да нажежавате атмосферата в държавата. Отивайте си по-бързо! Ако може, и с еднопосочен билет в Канада! Няма да ни липсвате. Вземете си и академика!
179
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До сега 9 месеца никой нямаше проблем с Калин Стоянов и сие.