Атанасов отсече: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби

Имало цел да се компрометира ПП-ДБ
Обновена: 7 апр 2024 14:00 | 7 апр 2024 12:15, Камелия Цветанова
286
Атанасов отсече: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби
Снимка: БГНЕС

Случващото се в МВР и в "Митници" е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за компрометиране на политическия конкурент.

Това заяви пред БНР съпредседателят ПП-ДБ Атанас Атанасов и даде пример с подобно "мероприятие" преди местните избори, когато "отново ДАНС го спретнаха, за да компрометират машинното гласуване":
"Сега е същата историята. Отново ДАНС, защото там има зависимости, които се използват, за да може да се вдигне прекален шум. ... Целта на тази операция (арестът на Петя Банкова -б.р.) е да се компрометират ПП-ДБ, за може по всички медии да се обсъжда, че има едни контрабандни канали, които пълнят партийни каси и т.н.".

Според него това "многофункционално активно мероприятие" цели още да бъде отстранен главният секретар на МВР Живко Коцев, защото предстоят избори и би трябвало щабът в МВР за противодействие на купуването на гласове и на изборните измами да бъде оглавен от главния секретар, а Коцев не е удобният човек:
"Цели се осигуряване на чадър върху купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС".

Атанас Атанасов изрази мнение, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обслужва интереси на ГЕРБ и ДПС:

"За периода на управлението на правителството на Николай Денков ние се убедихме, че като вътрешен министър Стоянов директно обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС по всякакъв начин. Миналата година, не случайно по време на парламентарната ваканция, за един ден той смени 17 или 18 директори на областни директори на вътрешните работи. Без никакъв парламентарен контрол и без никакво обяснение. В последствие от нашите партийни структури в страната се получи информация, че новоназначените са хора, които са близки до ГЕРБ и до ДПС".

Той подчерта, че досега са "стискали зъби, за да върви управлението напред", затова чак сега казват тези критики:
"Имаше толкова много работа, касаеща членството на България и в Шенген, и в еврозоната, а и вътрешнополитически въпроси, които трябваше да бъдат решени, щяхме да прекъснем процеса. Груба казано, стиснахме зъби, за да вървим напред".

По думите на Атанасов трябва радикална реформа на службите за сигурност:
"Има информация, че шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби. ... Мълчах толкова време, защото ми е болно и не искам да водим публични битки със службите за сигурност, но ... той се занимава с това да си решава личните битови въпроси, като организира компроматна атака срещу съпредседател на партията, която е мандатоносител. Давате ли си сметка за какво става дума? Да не говорим за цивилното разузнаване, където имаше една друга ужасна афера - дадоха им ваучери за пазаруване, на които пише, че са от Държавна агенция "Разузнаване". Ужасна история е секторът за сигурност, но нашите партньори от ГЕРБ и лично Бойко Борисов отказаха да проведем реформа и да се установи кой за кого работи".

Този парламент си отива и няма смисъл да се занимаваме с ротация на председателя му, каза Атанасов и изказа съмнение, че ако въпросът бъде поставен, няма да получи мнозинство:
"Би могла парламентарната група да постави този въпрос, на аз не искам да се намесвам, защото ме касае лично".

След изборите ПП-ДБ ще преговаря с тези, които подкрепят програмата им за реформи, изтъкна Атанас Атанасов и изключи единствено "Възраждане" от политическите сили, с които биха преговаряли:
"Ще се търси конфигурация на първо място с политически сили, които имат ясни евроатлантически приоритети и ги спазват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още по темата: Атанас Атанасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ку ку
177
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми това е даже много хубаво. Само с американските ли трябва да поддържаме и да им докладваме като ученички едва ли не всеки ден, изправени пред дъската?
176
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този престъпник трябваше да бъде арестуван още преди 20 години, когато заедно с другарчето му Костов съсипаха промишлеността, здравната и осигурителната система на България. Колкото и да вдига пушилка, за да прикрие престъпленията си, ние помним.
175
0
 
7
 
! Отговори
за тия за Волгин преди 1 месец
Най- голямата им измама е демокрацията.Всъщност елита я мрази, както в Атина и Рим мразят плебеите си и робите си.Но се страхуват от народите си и постоянно им правят подаръци.Безплатна храна, лотарии и тн.Нерон дори става поет и артист да угоди на плебса.В средните векове я забраняват и командват чрез Бог и църквата вече.Но с напредването на технологиите се оказва, че народа става толкова много, че е необходимо да върнат античната демокрация.Но пак мразят народа и ползват медиите за дезимформац
174
0
 
18
 
! Отговори
настъпаната жаба преди 1 месец
многе е противен, нали.
173
0
 
3
 
! Отговори
за тия за Волгин преди 1 месец
Истинският елит, а не медийните клоуни нямат общо с вас.Затова ви пускат клоуни, както са забавлявали народеца чрез клоуни навремето.Истинския елит е винаги таен и има власт над света като фараоните, те са като Богове.Политиката, религията, спорта, икономиката са тяхна собственост.Това са стари родове аристократи от хиляди години.Историята е тяхна собственост и имат тайни като тия във Ватикана.Мразят народа и меритократи.Дори да ги има като Наполеон биват смазани.Техни са всички световни промени
172
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Dea руснаците как са го натискали оня по халат да стои в спа-то.
171
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен:"А защо въобще Възраждане ще ходи на избори за Европарламент?" - ___ - Как така защо, за да се борят срещу еврото, като трупат тлъсти европачки
170
1
 
4
 
! Отговори
за тия за Волгин преди 1 месец
Защо елитите винаги водят война с народите.Даже сега, когато уж сме реализирали демократично управление и те се кълнат в народа.Интересно нали.Фараоните не се кълнат в народа, а са богове, средните векове се кълнат в Бог, народа го използват за направа за своите блага.Уж модерно общество, но елита води пак война с народите си.Това е техния спорт, така те са елит, а вие сте сами срещу тях.Елита ви мрази като ви говори за демокрация.Но трябва да ви заблуждава, че имате мнение.И идва Волгин.
169
8
 
3
 
! Отговори
за тия за Волгин преди 1 месец
Защо световния елит пуска такива като Волгин, Сивилов и Вацев?Защото искат играта да е само в тях.Така няма да има истински герои и революцията ще под контрол даже да я има.Затова пропагандата ще има за критика меката политическо уж "некоректна" общност.Ще ви пуснат една димна завеса и ще си мислите, че Сивилов е като вас, а всъщност финасиран от С...с.Да, уви.Хората са сами, а те ще получат и подкуп накрая и в ЕП, а вие пак ще сте сами срещу водения война срещу народите ЕЛИТ.
168
1
 
21
 
! Отговори
L. преди 1 месец
Също и шефът на ЦРУ - то това им е работата. Този е толкова генерал, колкото аз съм астронафт.
167
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес в донецк честват десет години от обявяването на независимостта ,резултат от преврата 2014
166
10
 
2
 
! Отговори
за тия за Волгин преди 1 месец
Интересен е наистина казуса Волгин.Той е отявлен провокатор от 90 те г, на 20 век и даже минаваше за десен.Всъщност откровен троцкист, а те са с връзки по света след ВСВ.Вижте и гостите му, уж руски агенти, а всъщност троцкисти.Пример е вечния гост Валентин Вацев.Вижте и неговите коментатори.Уж руска агенти, но Сивилов е ***, или поне жена му.Странно нали.Ама те затова са в пропагандата, която уж бори официалната пропаганда.Тоест уж се борим ,ама пак сме ние.Доброто и лошото ченге.
165
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гномчето,хайде да се маха
164
0
 
16
 
! Отговори
До 168 преди 1 месец
А нещо като доказателство случайно да има? Руска митология!
163
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ген. Атанасов, чрез своя човек Веселин Марков, се опитал да вербува двама директора от СВР за лични нужди. Огромен скандал, който се прикрива от мисирките.
162
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атанасов да предостави доказателства за шефа на военното разузнаване и в какво точно го обвинява. Кокви са тези "връзки".
161
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От "стисконе на зъби", ПП,ДБ си счупи зъбите, трябваше да предоставят доказателства, ако има такива и да сменят Калин Стоянов, щом не го одобряват. Щом се поддава на натиск и приема скъпи подаръци, Живко Коцев не става за главен секретар на МВР. Ротация на шеф, на парламента няма и не е законно, да има. Отиваме на избори. От резултата ще зависи кой, с кого ще преговаря. Апропо, ПП,ДБ ще разговаря ли, с ДПС, щом Пеевски бил "най-голямата зло" за България, според Денков?
160
6
 
13
 
! Отговори
Баце преди 1 месец
Всички са навързани като свински черва.Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г. Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили! Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас. В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълн
159
9
 
10
 
! Отговори
до преди 1 месец
Борисов беше това, което създаде прехода.Не по - лош и по- добър.Има много грешки, но поне опита да построи нещо за хората, а това е най -важното в политиката.А ппдб я смятат като място за схеми и далавери.Това е непростимо и ще ви закопае.На 9 юни погледите ви ще са както на онова ръководство на СДС 2001.Докарахте се дотам, че Костов да не гласува за вас.