Радев: Здравето, а не приходите да са водещ принцип на здравеопазването

Дебатът за бъдещето трябвало да е посветен на нуждите на пациентите
46
Радев: Здравето, а не приходите да са водещ принцип на здравеопазването
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правото на здраве, а не приходите, трябва да бъде водещият принцип, на който се базира системата на българското здравеопазване. Това заяви президентът Румен Радев в поздравление до медицинските работници и специалисти по случай Световния ден на здравето – 7 април, цитиран от прессекретариата на държавния глава. В приветствието си Радев подчертава, че същинският дебат за бъдещето на здравната система в България трябва да бъде посветен на нуждите на пациентите и медиците.

„Световният ден на здравето е ден за признателност и уважение към вас, хора на здравето, за усилията ви да съхраните най-ценното – живота. Избирам да ви назова хора на здравето, защото сте посветили себе си на най-човеколюбивата професия“, заявява Румен Радев. Държавният глава подчертава също така, че всеки български гражданин има право на здраве, което се изразява в достъп до качествена медицинска помощ, информация, обучение и грижа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Румен Радевл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Скъпи доктори/не лекари/ нямам против и по 10-15 хил. да получавате, но:1.да няма никога световен рекорд по смъртност, както от Ковид. Какъв е вашия принос, но не с обяснението, че българския народ е болен. ЗАЩО ЛИ...?И какъв е вашия принос за това?2.Кога ще се научите да лекувате заболявания както вашите колеги в Турция, Австрия, Германия и т.н.3.Кога ще престанете да гледате на пациентите като банкомат?4.....5....
41
0
 
3
 
! Отговори
аман бе преди 1 месец
Пак пожелания!
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам лекарската мафия се е включила да си защитава кражбите. Да да , ама не! Всички ви знаем вече колко сте " хуманни". Клоуни.
39
1
 
7
 
! Отговори
Реално преди 1 месец
СЕГА водещият принцип е точно обратният.
38
2
 
6
 
! Отговори
супер льoтчик преди 1 месец
Точно така зимаш 15к на месец, и освен да говориш нищо друго не правиш, и даваш акъл как най трудната и отговорна професия да е без пари. Как все такива ви избират. то затова читавите колеги са по чужбина
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Здравеопазването е безплатно защото като е здрав човек не дава пари за лечение а лечението е платено защото всичко с които се грижат за болните е вносно
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бялата мафия и милиционерската станаха изключително силни през годините президенте с вдигнат юмрук. С тях мноого трудно ще стават реформи.
35
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
в българия такива принципи не съществуват бизнес и печалби е осн девиз и никоине прави нищо като доиде на власт само празни приказки докато изтече мандата ивсеки да се оправя
34
1
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
Лъжа ли е, че все чакаме някой да ни разпореди как да живеем? Разбра ме много добре, не съм се мазнил аз, а тези, които управляват стадото! Оставили сме ги да си разиграват пешките както им е удобно, а ние се веем по течението и само мрънкаме. Няма никаква разлика между стадо оФце и стадо от хора.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво си се мазнил при СССр като сичкия лев отиваше в болници. Сега са само фирми и нищо не стига до болния.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И преди и сега, все се мазнехме на някой. Преди на СССР, сега на ЕС. Подмазвачи сме си. Язък за Аспарух, друго си е мислел като е основавал България някога.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев е бил цял живот на държавна служба и въобще не се е интересувал откъде са идвали парите за заплатата му. Вали, гърми, заплатата си влиза. Лесно му е да говори за приходи. Обаче все ми се струва, че приходите трябва да покриват разходите.
30
1
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
По най Тошо нямаше ни интернет ни мобилни телефони...
29
2
 
2
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 месец
До Анонименфифти-фифти. Здравната каса ще се ликвидира или трансформира. И оттам много роа ша изфърчат кат мърсни котета;))) Ич биля и с ритник от кубинка ф глъвътъ. Бюджета поема 50%, пациента другите 50%, и така дофторя па ша има кво да еде, но не кат сега, фактурирайки бройка пациенти! Чи той е чиновник, бря! Счетоводител в бела манта! Стягайте се, галфонье, истинските реформи идат;))) Който не става - шута в гъдзъ и навън. Там може и д астане;))) Нема се разправяме с галфонье цел живот!
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ковид лъжата ги показа как лекуват и как крадат. Мошеници, тръгнали по форумите да ми се блещят и да се правят на велики.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Форумни авантажии-байтошовци, вие какво сте свършили безплатно в тоя живот бе? Та да искате докторите да ви лекуват безплатно.
26
1
 
10
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
Никой не работи безплатно, но никой не лъже и краде като докторите.
25
5
 
8
 
! Отговори
логика на фуражка преди 1 месец
Бай Чорап, взима 18бона заплата за нищо, 4 бона пенсия и т.н. доживотни екстри. Обаче видиш ли, лекарите трябвало да работят безплатно.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тенгри Кан Ми ок. Обучи си нови лекари, които да са навити да ти работят безплатно. Дано да оцелееш. Междувпрочем ти безплатно ли работиш?
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навремето, при бай Тошо, един доктор ни слагаше плочките в банята. Не му стигаше лекарската заплата. Добре се е справил. Още са здрави.