Тошко Йорданов: Не сме имали честни избори от много време

ИТН няма доверие към този кабинет, каза той
7 апр 2024 15:17, Анисия Иванова
68

В предаването "Опорни хора" депутат от "Има такъв народ" Тошко Йорданов говори по темите за състава на служебния кабинет, честността на изборите и отношенията на партията със служебния министър на туризма Евтим Милошев.

"Недоволни от служебния кабинет са "Продължаваме промяната-Демократична България", а това е кабинет, който те сами си събраха. Те, под диктовката на Христо Иванов, промениха Конституцията, ограничиха правата на президента, вкараха списък от хора, които могат да бъдат служебни министри, с гласовете на ПП-ДБ Димитър Главчев стана шеф на Сметната палата и накрая излизат и обясняват, че са недоволни", коментира Йорданов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той посочи, че ПП-ДБ се правят, че не помнят, когато са направили нещо неправилно, а проблемите, които допускат, са на държавно ниво.

"В България не е имало честни избори от много време. Според мен бяха най-честни, когато ние се явявахме за втори път, след като махнахме правителството на ГЕРБ при първия служебен кабинет на Румен Радев и вкарването на машините, защото на нас не ни е минавало през акъла, че може да се манипулира софтуерът. Всички останали са били много нечестни, защото върхът на нечестността беше с всичката информации около машините. Дали тези избори ще бъдат малко по-нечестни, или малко по-честни - ще видим", заяви депутатът от ИТН.

Гостът каза още, че ИТН няма как да има доверие към когото и да е в този кабинет, защото нямат никакво участие в него, а имат само очаквания и известни съмнения. Отговорността я носят ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, смята Йорданов.

"В момента, в който арестуваха шефката на митниците Петя Банкова, Асен Василев излезе и каза, че е било неправомерно, Николай Денков излезе да каже същото и даже хвърли бомба в пространството, че тя разследвала контрабандни канали, контролирани от ДАНС, за което, ако не е вярно, трябва да си отнесе всички последствия", заяви депутатът от ИТН по повод скандалите в Агенция "Митници".

От ИТН нямат общо с Евтим Милошев, увери Йорданов. По думите на Слави Трифонов и партията "Милошев разбира от туризъм, защото е турист". Според Тошко Йорданов, Евтим Милошев не е министър на туризма, а някой, който има интерес в правенето на телевизионна реклама на България като туристическа дестинация.

"Предсрочните избори няма да са честни. Слави Трифонов е бил водач на листа, включително и на последните избори. Не смятам, че проблемът на държавата е дали Слави ще бъде водач на листа, партийно ще го преценим, рано е да се каже", каза още Йорданов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Нали за това премахнахте маш.гласуване. Цял свят видя вота от забравената камера, резил.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
кАжи как ви хванаха ДПС? Или не е вярно?
35
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тошко скри след изборите че си правите компания с ПП и те ща са 5 ..6 процента ,долу ПП предателите и техните приятели украинските фашисти )
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тошко от Марс ли падаш че най лесно се манипулира, софтуер отколкото бюлетини нали така Киро от 8% стана 23
33
1
 
3
 
! Отговори
Мамун преди 2 месеца
Така е Тошко. Но тогава се гласуваше само с червени бюлетини.
32
1
 
11
 
! Отговори
Валя преди 2 месеца
Това па невъзпитано с уличен език , нахално нещо к'во прави в Парламента?! За какво му пълниме джобовете?!Да плямпа ,ей така да си плямпа като селска махленка
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ИтнТогава, такива като ДБ, БСП и Мая поискаха предварително постове, за да подкрепят ИТН. Когато Слави им отказа, преди да са заявили политиките си за управление, те отказаха подкрепата.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шок и ужас - Бакалова е бивше гадже на Копейкин, ама я е срам са си признае, а той не се обажда защото е видна мутреса и всеки път като си отвори устата някой отива в затвора. Тя е кралицата на мафията в България - спала е с всичките по-крупни наркоси
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
...а Ивайла Бакалова какво каза- нали тя знае всичко?!
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП подмямата че ги пратим при вас на последно място в парламента ,гадове украински ПП бегом при Путин на фронта )
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
какво правите куковци в политиката, правете си тъпите си скечове по тв, парламента е за умните люде
26
9
 
9
 
! Отговори
СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ! преди 2 месеца
ПО-ДОБЪР ОТ БАЦЕ НЯМА! НЕ ЧЕ Е СЪВЪРШЕН, БЕЗГРЕШЕН, ИДЕАЛЕН АМА ВСИЧКО ДРУГО Е МНОГО ПО-ЗЛЕ. ИМА 13 ГОД. ОПИТ, КРАДЕ МИНИМАЛНО, СТРОИ ПЪТИЩА, МАГИСТРАЛИ, МОСТОВЕ, ЦЪРКВИ, УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, СПОРТНИ ЗАЛИ И ПЛОЩАДКИ И НЕ ТЕГЛИ ЗАЕМИ. А КАКТО ЗНАЕМ ЗАЕМИТЕ СЕ ВРЪЩАТ С ЛИХВИ.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИТН им мина момента. Всички се фърлиха да гласуват за поредния нов спасител, а той ви пусна гласовете в тоалетната, този път даже не трябваше да се чака за разочарованието. Копейкин ще е същия, един тон лъжи и спекулации за да се гласува за него, но ви гарантирам че идея си няма какво да прави с властта ако я вземе, пък и няма как де - той е за диагноза.
24
2
 
11
 
! Отговори
Итн преди 2 месеца
И когато два пъти бяха начело и тогава ли изборите не бяха честни....
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не гласувайте докато няма за кой да се гласува, а не е имало от много отдавна. Ще разочаровам всички възрожденци ама и техния белокос идол не е стока.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Последен парламент за Тошковците.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Терминалите за заминаване без завръщане ви чакат на летище Варна, Бургас, Пловдив и София. Сухопътните граници са също отворени. Приятен път на напускащите блатото България.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рунцайс Марш на село да копаш с мотиката :)))
19
2
 
9
 
! Отговори
Значи , преди 2 месеца
...машините бири "честни", само когато ги избрали тях? Щото те си нямали представа, че можело да се манилипулират? Браво бе Тоше, изби рибата с този "наивитет"! И всички ти се вързахме! Е случайно не ву е минало през главата, че машините са били манипулирани, само и само да не са ГЕРБ ? Те не знаели, затова нямали нищо общо? И хората пасат трева!
18
1
 
6
 
! Отговори
НеРазбрал преди 2 месеца
Интересно, то кога е имало честни избори, май само по времето на соца, че тогава имаше само една партия, и земеделският съюз, за наивниците.