Борисов: Ако нещата около скандала с МВР са истина, ще работим без знаковите лица на ПП

В служебния кабинет доминирал съставът на правителството "Денков"
Обновена: 9 апр 2024 09:52 | 9 апр 2024 09:52, Камелия Цветанова
178
Борисов: Ако нещата около скандала с МВР са истина, ще работим без знаковите лица на ПП
Снимка: БГНЕС

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в служебното правителство, което днес положи клетва, доминира старият кабинет, особено със знакови министри като Георги Гвоздейков, който остава министър на транспорта и Кирил Вътев, който и в кабинета "Главчев" ще е министър на земеделието.

Освен това имало и заместник-министри, които са назначени от ПП.

Още по темата
"Има три-четири нови имена и се връщам на темата, защото виждам и да се обърна към избирателите на ПП-ДБ, защото виждам как техните лидери се опитват да вменяват вина, че някой друг ни е виновен, искам да каже, че през двете седмици преговори никой от ДПС не се е намесвал освен, в трето римско Кирил Петков и Пеевски за нуждите 160 гласа за регулаторите, които трябва да се сменят. В петък бяхме аз и Асен Василев и можехме да направим съвсем различно нещо, с външен министър Мария Габриел това правителство щеше да изглежда по съвсем различен начин. Ако Асен Василев се беше върнал и казал, че приемат този компромис, нямаше да имаме служебно правителство, но те държаха твърдо за МВР министъра и шефа на ДАНС", каза Борисов.
Още по темата
"От това, което виждам в последните няколко дни, те са имали някакви други мисли и се надявам разследващите да доведат нещата докрай и да знаем истината за контрабандите канали“, коментира той относно скандалите в последните дни.

Борисов каза, че той е назначил настоящия главен секретар на МВР Живко Коцев в полицията във Велико Търново през 2013 г.

"И заради това сме го подкрепяли и съм изненадан от това, което се чува в последните дни и е много важно тези снимки, които излизат, тези хора, които са казвали, че ям хора, които са правили компромати в кабинетите на министрите, аз не мога да си го представя", коментира той снимките, чиято автентичност не е потвърдена, на пачки евро с Коцев и куче, което пък се появява и на други фотоси, за които се твърди, че са от дома на единия от арестуваните заедно с шефката на митниците Петя Банкова – Стефан Димитров.

"Надявам се Главчев да успее да управлява министрите тези два месеца, да се проведат изборите, много важно е хората да знаят, че ако това се окаже истина, бихме работили с ПП-ДБ, но без техните знакови лица", посочи Борисов.

По думите му последният му разговор с Главчев преди години не е бил приятелски, защото му е поискал оставката. Тогава Главчев бил нагрубил лидера на БСП Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от Политика
Емануил Йорданов: Тази мръсна история с МВР ще намали избирателната активност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
3
 
! Отговори
пак лъже преди 2 седмици
Бат Бойко пак отвори голямата торба с лъжите. Всичките в това правителство са твои (начело е един виден гербер), на Пеевски и на президента хора. Оня Гвоздейков го отлюспиха, никой от ПП-то не го е карал. А К.Вътев си беше твой и на Пеевски кадър. Посмали, м.а.н.г.о!
162
0
 
2
 
! Отговори
до 162 преди 2 седмици
Аре стига с тия 50000, бе. Пуснали в ПИКливата медия цифрата и тукашните папагали повтарят. Ами има си сайт Хублот, може да го видиш. 8000 евра. Попитай ги тия хубавци , шефовете на МВР колко реално вземат- 10 бона. Що да няма скъп часовник. Питай и магистратите колко взимат. В момента в България най-скъпо са заплатени държавните служители! Всичко на обратно! Вместо в частните фирми да е най-платено, тия дигат само заплатите на държавните служители. Сега Главчев щял пак на държавните- да гласув
161
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гл секретар получава часовник за 50 хил лв от контрабандист. Тези пари са отнети от вас - от лекари, учители, пенсионери... Затова се скапва здравеопазване, образование, социални грижи...
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сереееем в гърлата на тези, които ни съсипаха проектите АЕЦ Белене и Южен поток, ако някой се чувства, че не му е "евроатлантическо", щото не си е прекарал своите грабителски схеми и България, да си нарамва кухия "евроатлантизъм" и чао!
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За иддиоти ли вземате хората? Всички се натискат да търгуват и да купуват горива с Русия, но видите ли за нас било "вредно" , щото били "руски" моля ви се? Глупости, няма нищо общо с Русия, а някои се опитват да си пробутат своето и своите схеми! Кое е вредното на това да получаваш евтини и качествени енерго ресурси директно от Русия без посредници и се развиваш?
158
1
 
3
 
! Отговори
Я стига! преди 2 седмици
До Анонимен Ти за иддиоти ли вземаш хората? Какво спечелихме от това, че ни съсипаха проектите с Русия и вместо България, която е държава от ЕС, да бъде енергиен център, превърнахте Турция в подобен център, защото те взеха проектите ни с Русия, които България трябваше да изгради? Каква е ползата от това, освен, че започнахме да внасяме енергия, а една изгонена от всякъде+всякакви държави фирма като Уестингхаус се опитва да рекетира България? Какво спечелиха Германия+ЕС, от взривяването на СП?!
157
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До СТРАНДЖАТА Няма значение от коя партия са, а какво правят за страната ни, кой ограби и "приватизира"(окраде) държавата ни, без мисъл за бъдещето и страната? Кой я разпродаде на чужденци, вместо на българи? Защо основни отрасли, важни за българската сигурност и населението, са в чужди ръце? Защо има контрабанда, а българското стопанство е унищожено и защо виновниците за това не са в затвора? Защо не можем да си достроим АЕЦ Белене и кой ни блокира изгодните за България и ЕС проекти?
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПО-ДОБРЕ БЕЗ ЗНАКОВИТЕ ЛИЦА НА ГЕРБ,ДПС!!!!
155
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пенсия,Банкя,пейката пред огромната къща построена с парите на балъците,това те чака,ако не нещо по друго.
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боце тези наглости си позволиха да мерят пачките с теб .Вкарай ги в червеният списък
153
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боце, не се ли заблуждаваш? Сега на власт е служебният кабинет, в който ГЕРБ по твое скорошно твърдение няма да дава експерти. Или ти за пореден път лъжеш: начело на кабинета е Главчев, бивш ръководен кадър на ГЕРБ и от същата партия има шестима министри. Т.е. този служебен кабинет е ваш и Киро П. и Академика са прави да го атакуват. Добре че Главчев не е от хората, които лесно се подчиняват.
152
1
 
9
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 2 седмици
На Боко в затвора ще му пръснат кръгчето от любов.
151
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще работи с Шиши за евразийско развитие на България. Тарикат е Баце. Няма нужда да сменя табелата дори. Става и за европейско и за евразийско развитие. Гражданите са сложени за благозвучие, защото няма как да си гражданин и да се кланяш на една мутра с червен партиен билет до сърцето и велик строител на Путиновия поток!
150
4
 
2
 
! Отговори
Надеждата на Буда преди 2 седмици
Несъмнено връщането на Тръмп в Белия дом е единствената надежда на Борисов за спасението му от ударите на закона. само че това никога няма да се случи. защото новият американски президент отново ще се казва Джоу Байдън. Това ще донесе загуба на крепостните във войната в Украйна и стартиране на заседания на Хагския трибунал. А това означава, че този който стартира тази война с построяването на своя Турски поток, също ще бъде привикан в Хага...
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БОЙКО Е БЪЛГАРСКИЯТ АСАНДЖ, ОПИТА ДА СЕ СКРИЕ В БЕЛГИЙСКОТО ПОСОЛСТВО НО ГО ИЗГОНИХА.
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Милиционерските байки си ги заврете в жопите товариши. ДЕМОКРАЦИЯТА отново ви смачка.
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ПетърНАЙ-ДОБРЕ Е ЗНАКОВИТЕ ЛИЦА НА ГЕРБ ДА СЕ ОТТЕГЛЯТ ЗАВИНАГИ, МАКАР ЧЕ ТОВА НЯМА ДА ГИ СПАСИ И ТЕ СИ ГО ЗНАЯТ
146
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 седмици
България ще се оправи когато и последното социалистическо поколение измре или излезе от активния живот. Приемственост няма да има. Техните протежета нямат бъдеще.
145
5
 
2
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
А най-добре знаковите лица на ПП-ДБ след като се провалиха гръмко да се оттеглят завинаги
144
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цялата комунистическа сбирщина издигната по времето на Борисов ще отиде по дяволите.