Борисов: Ако нещата около скандала с МВР са истина, ще работим без знаковите лица на ПП

В служебния кабинет доминирал съставът на правителството "Денков"
Обновена: 9 апр 2024 09:52 | 9 апр 2024 09:52, Камелия Цветанова
178
Борисов: Ако нещата около скандала с МВР са истина, ще работим без знаковите лица на ПП
Снимка: БГНЕС

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в служебното правителство, което днес положи клетва, доминира старият кабинет, особено със знакови министри като Георги Гвоздейков, който остава министър на транспорта и Кирил Вътев, който и в кабинета "Главчев" ще е министър на земеделието.

Освен това имало и заместник-министри, които са назначени от ПП.

Още по темата
"Има три-четири нови имена и се връщам на темата, защото виждам и да се обърна към избирателите на ПП-ДБ, защото виждам как техните лидери се опитват да вменяват вина, че някой друг ни е виновен, искам да каже, че през двете седмици преговори никой от ДПС не се е намесвал освен, в трето римско Кирил Петков и Пеевски за нуждите 160 гласа за регулаторите, които трябва да се сменят. В петък бяхме аз и Асен Василев и можехме да направим съвсем различно нещо, с външен министър Мария Габриел това правителство щеше да изглежда по съвсем различен начин. Ако Асен Василев се беше върнал и казал, че приемат този компромис, нямаше да имаме служебно правителство, но те държаха твърдо за МВР министъра и шефа на ДАНС", каза Борисов.
Още по темата
"От това, което виждам в последните няколко дни, те са имали някакви други мисли и се надявам разследващите да доведат нещата докрай и да знаем истината за контрабандите канали“, коментира той относно скандалите в последните дни.

Борисов каза, че той е назначил настоящия главен секретар на МВР Живко Коцев в полицията във Велико Търново през 2013 г.

"И заради това сме го подкрепяли и съм изненадан от това, което се чува в последните дни и е много важно тези снимки, които излизат, тези хора, които са казвали, че ям хора, които са правили компромати в кабинетите на министрите, аз не мога да си го представя", коментира той снимките, чиято автентичност не е потвърдена, на пачки евро с Коцев и куче, което пък се появява и на други фотоси, за които се твърди, че са от дома на единия от арестуваните заедно с шефката на митниците Петя Банкова – Стефан Димитров.

"Надявам се Главчев да успее да управлява министрите тези два месеца, да се проведат изборите, много важно е хората да знаят, че ако това се окаже истина, бихме работили с ПП-ДБ, но без техните знакови лица", посочи Борисов.

По думите му последният му разговор с Главчев преди години не е бил приятелски, защото му е поискал оставката. Тогава Главчев бил нагрубил лидера на БСП Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
8
 
! Отговори
ПП + БСП =РОДНИНИ преди 1 месец
РАШКОВ И КОРНЕЛИЯ...... АБЕ КЪДЕ СА АГОВ, КЪНЧЕВ, СТАНКУШЕВ, АНТИ КОРУПЦИОННИЯ ФОНД, ЧЕРЕПА, ИВАЙЛА,.......... КЪРВАВО ЧЕРВЕНИТЕ....
81
8
 
11
 
! Отговори
До Мартин преди 1 месец
а най-добре без герб-дпс, а ако и бокоратурата стане прокуратура може и да отлепим държавата от дъното, което рием от 20г
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ, ти си мутра, използваща чужд ник
79
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е кво му е изпраното на мафиота?... всички знаят за далаверите му, но бокоратурата работи за боко
78
10
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 1 месец
По-добре без каквито и да е лица от ПП-ДБ
77
15
 
9
 
! Отговори
Бойко си е чист преди 1 месец
Няма нужда от изпиране. Червените мутри 4 години го клеветят, но Европа го подкрепи
76
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
абе то и чекмеджето е истина, ама се буташ да управляваш
75
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хващам бас , че Бойко има записи с компромати за ПП и само ги чака да му паднат на воле , преди изборите .
74
4
 
19
 
! Отговори
Те преди 1 месец
Бойко и сие го изпраха, но той ги опраска хубаво.
73
1
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Следващият път като излезете на площада за граждански протест, направо им обиколете адресите и направете граждански арест на всякакви "политици", "магистрати", "бизнесмени". Покажете им, кои са гражданите за европейското развитие на България, които гласуват и им плащат рокфелерските заплати. Гаранция, че ще намерите милиарди в брой и в биткойни от вашите пари
72
9
 
11
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Ама Бойка калдаръм кадъна се скъса да се оправдава, че този кабинет не е на харем гроб още преди да са стъпали в длъжност! Хора пазете се, защото харем гроб са замислили колосален погром и фалшификация на изборите щом от сега са в оправдателен режим!
71
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
12 год.същата митница,пълни партийните и лични каси с милиарди,но джипката си се движеше,кучетата си лаеха,кервана си пътуваше и т.н.Ние си оставаме същите, "Българи юнаци"!
70
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже жив и здрав и да си плати за престъпленията още на този свят и в тази държава. Да не си мисли, че цялата държава е негова, защото един служител от МВР на Р.България стига да го арестува в името на върховенството на закона в ЕС. Бягай свинско към Урал
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, бившия ковчежник на ГЕРБ ще бъде един безпристрастен и справедлив служебен премиер. Ура!
68
6
 
9
 
! Отговори
Не бе не е преди 1 месец
Димитър Главчев е неполитическа фигура: член на ГЕРБ от самото създаване през 2006 г.; член на Контролната комисия на ГЕРБ от декември 2006 г.; председател на Контролната комисия на ГЕРБ от 2017 г.; депутат от ГЕРБ в 41-то, 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то НС /2009 г. 2021 г./; заместник-председател на ПГ на ГЕРБ в 41-то, 42-то, 43-то НС; заместник-председател на 43-то НС от ГЕРБ; председател на 44-то НС от ГЕРБ /за малко/; председател на Сметната палата през 2023 г. /избор по настояване на ГЕРБ/.
67
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калин Стоянов е личен министър на Борисов както и Главчев. Конците им се дърпат от Зайчарника в Банкя.
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега този ГЕРБ-аджия ще обслужва и той Буци и Шиши, кой знае какви зулуми и мизерии ще направи, ама после Боко ще каже - беше служебен премиер. А че той в червата е от ГЕРБ няма да спомене
65
3
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 1 месец
До Анонимен 64,Да идецата знаят кого обслужват твоите телевизий.
64
6
 
9
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 месец
НЕЩАСТНО СЪЩЕСТВО,МАХНИ СЕ ЗАЕДНО С МРЪСНИТЕ СИ ДЕЛА!
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и децата разбраха че е истина ,цяла сутрин го коментират по телевизиите